Δημοσιεύτηκε στις 29 Απριλίου 2026
Η κινηματογραφική εβδομάδα φέρνει μαζί της δυνατές πρεμιέρες, με αυτή που ξεχωρίζει να είναι αναμφίβολα το The Devil Wears Prada 2, η συνέχεια μιας από τις πιο εμβληματικές ταινίες μόδας των τελευταίων δεκαετιών. Είκοσι χρόνια μετά, η Meryl Streep επιστρέφει στον ρόλο της Miranda Priestly, πλαισιωμένη από τις Anne Hathaway και Emily Blunt, σε μια ιστορία που αντικατοπτρίζει τις αλλαγές στον κόσμο των media και της μόδας.
Μαζί της, έρχονται και άλλες νέες κυκλοφορίες που καλύπτουν κάθε γούστο: το σκοτεινό horror Dolly, το οικογενειακό animation Curly Burly και το τρυφερό δράμα Calle Málaga. Τέσσερις διαφορετικές κινηματογραφικές εμπειρίες που αξίζει να ανακαλύψετε αυτή την εβδομάδα στη μεγάλη οθόνη.

Πρεμιέρα για την ταινία “The Devil Wears Prada 2”
Η πολυαναμενόμενη συνέχεια του “The Devil Wears Prada” είναι πλέον γεγονός, με την ταινία να επαναφέρει στη μεγάλη οθόνη έναν από τους πιο εμβληματικούς κόσμους της μόδας.
20 χρόνια μετά, η Meryl Streep επιστρέφει στον ρόλο της θρυλικής Miranda Priestly, η οποία καλείται να αντιμετωπίσει μια νέα πραγματικότητα στον χώρο των media, όπου το έντυπο περιοδικό Runway παλεύει να επιβιώσει στην εποχή της ψηφιακής κυριαρχίας.
Δίπλα της, η Anne Hathaway επιστρέφει ως Andy Sachs, πιο ώριμη και δυναμική, ενώ η Emily Blunt ενσαρκώνει ξανά την Emily, που πλέον έχει εξελιχθεί σε ισχυρή επαγγελματία στον χώρο της πολυτέλειας, κρατώντας στα χέρια της το «κλειδί» για τη διαφημιστική επιβίωση του Runway.
Στο πλευρό τους επιστρέφει και ο Stanley Tucci, ενώ στο καστ προστίθενται νέα ονόματα, όπως ο Kenneth Branagh και ο Justin Theroux, εμπλουτίζοντας το σύγχρονο fashion σύμπαν της ταινίας.
Τη σκηνοθεσία υπογράφει ξανά ο David Frankel, διατηρώντας την αισθητική και τον ρυθμό που έκαναν την πρώτη ταινία τόσο επιτυχημένη, ενώ αυτή τη φορά το story εστιάζει περισσότερο στις αλλαγές της βιομηχανίας, την εξουσία, αλλά και τις ισορροπίες μεταξύ καριέρας και προσωπικής ζωής.
Με έντονο fashion στοιχείο, δυνατές ερμηνείες και μια πιο ώριμη ματιά στον κόσμο των media, το “The Devil Wears Prada 2” είναι μια σύγχρονη συνέχεια που δείχνει πώς εξελίχθηκαν οι χαρακτήρες και η ίδια η βιομηχανία της μόδας μέσα σε δύο δεκαετίες.
Και φυσικά, η επιστροφή αυτή δεν είναι τυχαία. Το “The Devil Wears Prada” αποτέλεσε μία από τις πιο επιτυχημένες και επιδραστικές ταινίες μόδας όλων των εποχών. Με εισπράξεις που ξεπέρασαν τα 300 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως, αλλά και μια αξέχαστη ερμηνεία από τη Meryl Streep - που της χάρισε και υποψηφιότητα για Όσκαρ- η ταινία κατάφερε να γίνει σημείο αναφοράς για τη σύγχρονη pop κουλτούρα.
Πρεμιέρα: 30 Απριλίου Διάρκεια: 119’.
Rio Limassol: Καθ 17.20, 19.40, 22.10 & ΣΚ 15.00, 17.20, 19.40, 22.00
Rio Premier: Καθ 19.25, 19.30, 22.00 & ΣΚ 17.00, 19.30, 22.00
K-Cineplex Nicosia, Limassol, Larnaka, Paphos: Καθ και ΣΚ 19.30, 22.00

Πρεμιέρα για την ταινία “Dolly”
Η νέα ταινία τρόμου “Dolly” του Rod Blackhurst έρχεται να ταράξει τα νερά του σύγχρονου horror, επιστρέφοντας σε μια πιο ωμή και old-school αισθητική τρόμου. Γυρισμένη εξ ολοκλήρου σε φιλμ Super 16mm στο Τενεσί, η ταινία χτίζει μια σκοτεινή και ασφυκτική ατμόσφαιρα που θυμίζει τα κλασικά slasher των ’70s και ’80s.
Η ιστορία ξεκινά ως εξής: ένα ζευγάρι πηγαίνει για εξόρμηση στο δάσος. Όμως η εκδρομή τους μετατρέπεται γρήγορα σε εφιάλτη, όταν εμφανίζεται μια διαταραγμένη φιγούρα - η “Dolly”. Μετά από βίαιη επίθεση, η γυναίκα απάγεται, καθώς η Dolly αναπτύσσει μια εμμονική «μητρική» φαντασίωση και αποφασίζει να τη μεγαλώσει σαν παιδί της.
Ακολουθεί μια έντονη μάχη επιβίωσης, με την ηρωίδα παγιδευμένη σε ένα περιβάλλον τρόμου, εγκλεισμού και χειραγώγησης. Η ταινία κινείται ανάμεσα στο slasher και το ψυχολογικό θρίλερ, χτίζοντας ένταση μέσα από την ατμόσφαιρα και όχι μόνο τη βία.
Με επιρροές από κλασικές ταινίες όπως “Halloween” και “The Texas Chainsaw Massacre”, το “Dolly” στοχεύει να λειτουργήσει σαν ένα νέο cult horror franchise, επαναφέροντας την ωμή ένταση και την αίσθηση του «παλιού καλού τρόμου» σε ένα νέο κοινό. Στο καστ συναντάμε τους Fabianne Therese, Russ Tiller, Seann William Scott και Michalina Scorzelli.
Πρεμιέρα: 30 Απριλίου Διάρκεια: 83’.
Rio Limassol: Καθ & ΣΚ 19.40, 22.00
Rio Premier: Καθ & ΣΚ 19.45, 22.30

Πρεμιέρα για την ταινία “Curly Burly”
Το “Curly Burly” είναι μια δανέζικη οικογενειακή ταινία animation με στοιχεία live-action που φέρνει στη μεγάλη οθόνη μια γλυκιά αλλά και περιπετειώδη ιστορία εμπνευσμένη από τη σκανδιναβική μυθολογία των trolls.
Η ιστορία ακολουθεί τον Curly Burly, έναν νεαρό troll που ζει μαζί με την οικογένειά του σε έναν υπόγειο κόσμο, σε ένα απομονωμένο νησί της Δανίας. Εκεί υπάρχει ένας αυστηρός κανόνας που δεν παραβιάζεται ποτέ: τα trolls δεν επιτρέπεται να ανεβαίνουν ποτέ στην επιφάνεια, καθώς ο ανθρώπινος κόσμος θεωρείται επικίνδυνος και άγνωστος.
Όμως ο Curly Burly δεν μπορεί να αντισταθεί στην περιέργειά του. Αποφασίζει να σπάσει τον κανόνα και να εξερευνήσει τον πάνω κόσμο, ανοίγοντας την πόρτα σε μια μεγάλη περιπέτεια γεμάτη ανατροπές, μαγεία και απρόβλεπτες συναντήσεις. Μαζί του βρίσκεται και η μικρή του αδερφή, και οι δύο καλούνται να αντιμετωπίσουν καταστάσεις που θα τους αλλάξουν για πάντα.
Το “Curly Burly” είναι μια feel-good οικογενειακή πρόταση, μεταγλωττισμένη στα ελληνικά, που απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους, με έμφαση στη φαντασία και την εξερεύνηση του άγνωστου.
Πρεμιέρα: 30 Απριλίου Διάρκεια: 80’.
Rio Limassol: Καθ 17.30 & ΣΚ 15.30, 17.30
Rio Premier: Καθ 17.30 & ΣΚ 11.00, 15.30, 17.30

Πρεμιέρα για την ταινία "Calle Málaga"
Τρία χρόνια μετά την τεράστια επιτυχία της ταινίας "The Blue Caftan", που συγκίνησε κοινό και κριτικούς σε όλο τον κόσμο, η Maryam Touzani επιστρέφει με μια ακόμα βαθιά ανθρώπινη και τρυφερή ταινία.
Η νέα της δημιουργία, που απέσπασε το Βραβείο Κοινού στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας 2025, επιβεβαιώνει το εγκάρδιο και αισθαντικό σινεμά μιας από τις σημαντικότερες σύγχρονες φωνές του παγκόσμιου κινηματογράφου αλλά και τη μοναδική της σχέση με το κοινό.
Στον κεντρικό ρόλο, η Carmen Maura, η εμβληματική μούσα του Pedro Almodóvar, σε μία από τις πιο συγκινητικές και φωτεινές ερμηνείες της καριέρας της, υποδύεται την Maria Angeles, μια 79χρονη Ισπανίδα, που ζει μόνη και ευτυχισμένη στην Ταγγέρη, δεμένη με το σπίτι, τη γειτονιά και τους ανθρώπους της. Η ζωή της ανατρέπεται βίαια όταν η κόρη της καταφθάνει από τη Μαδρίτη με σκοπό να πουλήσει το σπίτι στο οποίο κατοικεί.
Αρνούμενη να ξεριζωθεί από τον τόπο της, η Maria Angeles ξεκινά έναν, γεμάτο ζωντάνια, αλλά και μελαγχολία, αγώνα να ζήσει τη ζωή της όπως εκείνη επιθυμεί. Και μέσα σε αυτή τη διαδικασία, ανακαλύπτει απροσδόκητα ξανά τον έρωτα, σε μια ταινία που αντιμετωπίζει με φυσικότητα και τρυφερότητα ένα από τα μεγάλα κοινωνικά ταμπού: ότι η χαρά και ο έρωτας δεν σταματούν.
Εμπνευσμένη από προσωπικές μνήμες και τη βαθιά σχέση της Μαροκινής δημιουργού με την Ταγγέρη, πόλη στην οποία γεννήθηκε, η "Calle Málaga" είναι ένας ύμνος στη ζωή και στην ελευθερία που σπάει τις προκαταλήψεις γύρω από την τρίτη ηλικία.
Πρεμιέρα: 1 Μαΐου Διάρκεια: 116'.
Πάνθεον Λευκωσίας: Καθ 20.30 (ΣΚ και 18.30)
Σχετικά
Πρεμιέρα για την ταινία “The Devil Wears Prada 2”
Δύο δεκαετίες μετά, η Miranda και η Andy ξαναγράφουν τους κανόνες της μόδας
Πρεμιέρα για την ταινία “Dolly”
Το νέο old-school horror που αναβιώνει τον κλασικό slasher τρόμο
Πρεμιέρα για την ταινία “Curly Burly”
Μια τρυφερή ιστορία φαντασίας για trolls, απαγορευμένα ταξίδια και τη μαγεία της ανακάλυψης
Πρεμιέρα για την ταινία "Calle Málaga"
Μετά το "The Blue Caftan", η Maryam Touzani επιστρέφει με μια ακόμα βαθιά ανθρώπινη και τρυφερή ταινία
Τρέιλερ «Leviticus»: Η queer horror ταινία της χρονιάς έρχεται το καλοκαίρι
Η ταινία τρόμου του Έιντριαν Τσιαρέλα ενθουσίασε το Φεστιβάλ του Σάντανς και κυκλοφορεί στις αίθουσες το καλοκαίρι από τη ΝΕΟΝ
Οι κριτικοί κατακεραυνώνουν την ταινία για τον Μάικλ Τζάκσον, ανάμεσα στα βιογραφικά φιλμ με τη χειρότερη βαθμολογία
Απλοϊκή, άτολμη και γεμάτη κραυγαλέες παραλείψεις, γράφουν για το Michael
Το «Miami Vice» επιστρέφει στη δεκαετία του ’80 με τον Μάικλ Μπ. Τζόρνταν και τον Όστιν Μπάτλερ
Η Universal επιβεβαίωσε επίσημα το «Miami Vice ’85», με τον Μάικλ Μπ. Τζόρνταν και τον Όστιν Μπάτλερ στους ρόλους του Ρίκο Ταμπς και του Σόνι Κρόκετ
3ος Παγκύπριος Διαγωνισμός Ταινίας Μικρού Μήκους για Παιδιά και Νεαρά Άτομα: Οι νικητές
Στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογραφικές Μέρες – Κύπρος 2026
Η Ναόμι Γουότς γίνεται Μαργκότ Φοντέιν σε ταινία για τον πιο θρυλικό έρωτα του μπαλέτου
Η ηθοποιός θα πρωταγωνιστήσει στο «Margot & Rudi», το νέο ρομαντικό δράμα του Άντονι Φάμπιαν, που αφηγείται τη θυελλώδη καλλιτεχνική και προσωπική σχέση της Μαργκότ Φοντέιν με τον Ρούντολφ Νουρέγιεφ
Σοφοκλής: Κυπριακή ταινία που αναφέρεται στο άνοιγμα των οδοφραγμάτων κάνει πρεμιέρα στο διαδίκτυο
Η ταινία κάνει πρεμιέρα στο YouTube ανήμερα της επετείου του ανοίγματος των οδοφραγμάτων του νησιού το 2003
Τέσσερις μεγάλες πρεμιέρες στις αίθουσες – Ξεχωρίζει το "Michael" για τον Βασιλιά της ποπ
Από τη συγκλονιστική βιογραφία του Michael Jackson μέχρι δράση, animation και ευρωπαϊκό σινεμά, οι νέες ταινίες καλύπτουν κάθε γούστο
Με αρκετή μαγεία με δόσεις νοσταλγίας έρχεται το πρώτο τρέιλερ του «Practical Magic 2»
Περισσότερο από δύο δεκαετίες μετά την πρώτη ταινία, οι αδελφές Οουενς επιστρέφουν στη μεγάλη οθόνη, φέρνοντας μαζί τους μια νέα ιστορία γεμάτη μυστήριο, συναίσθημα και ακαταμάχητη κινηματογραφική μαγεία.