Δημοσιεύτηκε στις 15 Απριλίου 2026
Τη θεατρική παράσταση «Η επιστροφή των παραμυθιών» της Γεωργίας Παρασκευά και παραγωγή της ΕΘΑΛ, παρουσιάζει την Κυριακή 19 Απριλίου και ώρα 11:00 π.μ. στο Δημοτικό του Θέατρο Δήμος Αγίας Νάπας, στο πλαίσιο του Τρίμηνου Θεατρικών Παραστάσεων, ρίχνοντας την αυλαία του φετινού προγράμματος.

Πρόκειται για μια αξιόλογη και σύγχρονη παιδική παραγωγή που απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους θεατές, η οποία μέσα από μια ευφάνταστη και επίκαιρη ιστορία αναδεικνύει τη σημασία της φιλαναγνωσίας σε μια εποχή όπου η τεχνολογία κυριαρχεί.
Με μια περιπετειώδη και γεμάτη φαντασία πλοκή, αγαπημένοι ήρωες κλασικών παραμυθιών ενώνουν τις δυνάμεις τους με στόχο να εμπνεύσουν τα παιδιά να αγαπήσουν ξανά το διάβασμα.
Η παράσταση συνδυάζει θέατρο, μουσική, χορό και χιούμορ, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη καλλιτεχνική εμπειρία που ενισχύει τη δημιουργική σκέψη, τη συναισθηματική ανάπτυξη και την κοινωνική ευαισθητοποίηση των παιδιών.

Ο Δήμος Αγίας Νάπας, μέσα από τέτοιες δράσεις, επιδιώκει να καλλιεργήσει την αγάπη για τις τέχνες και τον πολιτισμό, προσφέροντας ποιοτικές επιλογές ψυχαγωγίας για όλη την οικογένεια.
Η υλοποίηση της παράστασης φέρει την υπογραφή μιας ομάδας ταλαντούχων και έμπειρων καλλιτεχνών, οι οποίοι δίνουν μια φρέσκια και σύγχρονη σκηνική προσέγγιση στο έργο.
Συντελεστές:
Κείμενο: Γεωργία Παρασκευά
Σκηνοθεσία: Μιχάλης Κολοκοτρώνης
Σκηνικά/Κοστούμια: Γιώργος Γιάννου
Μουσική σύνθεση/Ηχητικά τοπία: Γιάννης Κουφουδάκης
Χορογραφίες/Κίνηση: Ήβη Χατζηβασιλείου
Σχεδιασμός φωτισμού: Βασίλης Πετεινάρης
Διεύθυνση παραγωγής: Αχιλλέας Γραμματικόπουλος
Επί σκηνής: Ραφαέλλα Καβάζη, Αντρέας Λόντου, Τάριελ Μπερίτζε, Ευαγγελία Ονουφρίου, Αμαλία Τρίγγου
Φωνή Τζίνι: Νικόλας Δημητρίου
Στον ρόλο του Αλαντίν ως ραδιοφωνικού παραγωγού ακούγεται ο Αχιλλέας Γραμματικόπουλος.
Κατάλληλο για όλη την οικογένεια.
-
Δημοτικό Θέατρο Αγίας Νάπας
19 Απριλίου 2026
Σχετικά
H πρωτότυπη παράσταση «Προσπαθούμε» επιστρέφει για δεύτερη χρόνια
Μια σύγχρονη κωμωδία που επιθυμεί να ρίξει φως σε ένα θέμα τόσο καθημερινό και συνάμα τόσο μυστικό
«Η Δημοπρασία» του Σταύρου Τσιώλη ανεβαίνει στην Αξιοθέα
Ο Αργύρης Μπακιρτζής πρωταγωνιστεί στο συγκινητικό μονόπρακτο, αποτίοντας φόρο τιμής στον σπουδαίο σκηνοθέτη και στην πολύχρονη φιλία τους
«Το Χρονικό της Κύπρου» επιστρέφει σε μία παράσταση αφιερωμένη στον Μιχάλη Πιερή
Η ιστορική και πολυβραβευμένη παραγωγή του Θεατρικού Εργαστηρίου του Πανεπιστημίου Κύπρου παρουσιάζεται ξανά, πέντε χρόνια μετά τον θάνατο του ιδρυτή και σκηνοθέτη του Θ.Ε.ΠΑ.Κ.
Γρηγόρης Μπιθικώτσης: Η ζωή του γίνεται παράσταση στην Αθήνα
Ποιοι γνωστοί τραγουδιστές και ηθοποιοί θα συμμετάσχουν
Η «Πριγκίπισσα των Αγίων Σαράντα» επιστρέφει στην Κύπρο για δέκα παραστάσεις
Ο Χάρης Ρώμας φέρνει ξανά στο νησί την ξεκαρδιστική και συγκινητική κωμωδία του, με ένα εκλεκτό καστ ηθοποιών και παραστάσεις σε πέντε πόλεις.
8 ελληνικές παραστάσεις ταξιδεύουν το φθινόπωρο στην Κύπρο
Αγαπημένοι πρωταγωνιστές, μεγάλες επιτυχίες, κωμωδίες και έργα που συγκινούν έρχονται σε θέατρα σε όλο το νησί.
Ο Καραγκιόζης αναζητά τον θησαυρό της Κύπρου στο Αρχοντικό Αξιοθέας
Οι «Σκιολόγοι» παρουσιάζουν μια νέα περιπέτεια θεάτρου σκιών, γεμάτη χιούμορ, φαντασία και κωμικές ανατροπές, με ελεύθερη είσοδο για μικρούς και μεγάλους.
Οι «Επτά επί Θήβας» ανεβαίνουν στο Αρχοντικό Αξιοθέας
Η πολυγλωσσική σκηνική πρόταση της Λέας Μαλένη φέρνει την τραγωδία του Αισχύλου στο σήμερα, μιλώντας για τον πόλεμο, τον ξεριζωμό και τον φαύλο κύκλο της βίας.
Φαίδων ή ο ίλιγγος: Η ποίηση της Μαργκερίτ Γιουρσενάρ σε τρεις ξεχωριστούς χώρους στην Κύπρο
Η σύνθεση της νομπελίστριας Μαργκερίτ Γιουρσενάρ παρουσιάζεται ως θεατρικό ντουέτο σε «ποιητικούς» χώρους της Κύπρου
Το ΚΤΗΡΙΟΝ 53 παρουσιάζει σε Παγκύπρια πρώτη το έργο του Βρετανού συγγραφέα Άλιστερ ΜακΝτάουαλ «All of It».
Πρόκειται για έναν μονόλογο τύπου stream of consciousness – έναν κατακλυσμό σκέψεων και εικόνων που αναδύονται από το μυαλό της αφηγήτριας σε μια αδιάκοπη ροή
«Το Μεγάλο Βιβλίο Των Μικρών Πλασμάτων», ένα μιούζικαλ για μικρούς και μεγάλους εξερευνητές
Το Θέατρο «ΔΙΟΝΥΣΟΣ» και η Urban Productions παρουσιάζουν τη νέα παιδική παράσταση
Ένα μεγάλο παιδικό πανηγύρι για καλό σκοπό γεμίζει το Πάρκο Ακρόπολης με χαμόγελα
Ο ΠΑΣΥΚΑΦ προσκαλεί μικρούς και μεγάλους σε μια ολοήμερη γιορτή με παιχνίδι, μουσική, χορό και δημιουργικές δραστηριότητες, στηρίζοντας παράλληλα τις υπηρεσίες του Συνδέσμου