Δημοσιεύτηκε στις 05 Φεβρουαρίου 2026
Η πρώτη κινηματογραφική εβδομάδα του Φεβρουαρίου φέρνει μαζί της ένα πλούσιο και πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα πρεμιερών που καλύπτει όλα τα γούστα. Από σκοτεινά survival θρίλερ και αιματηρό horror, μέχρι ρομαντικά μουσικά δράματα, οικογενειακά animation και καθηλωτικές συναυλιακές εμπειρίες, οι αίθουσες γεμίζουν με νέες ιστορίες, δυνατά ονόματα και εντυπωσιακά θεάματα. Είτε αναζητάτε αγωνία, συναίσθημα ή καθαρή ψυχαγωγία, οι νέες ταινίες της εβδομάδας υπόσχονται να σας κρατήσουν καρφωμένους στη μεγάλη οθόνη.

Πρεμιέρα για την ταινία “Send Help”
Η Linda Liddle (Rachel McAdams) είναι μια έξυπνη αλλά υποτιμημένη υπάλληλος στο τμήμα στρατηγικής μιας μεγάλης εταιρείας, ενώ ο Bradley Preston (Dylan O’Brien) είναι ο νέος, εγωιστής CEO που την περιφρονεί και την υποτιμά.
Κατά τη διάρκεια μιας επαγγελματικής πτήσης για δουλειά, το αεροπλάνο συντρίβεται σε απομονωμένο νησί και οι δύο είναι οι μόνοι επιζώντες.
Εκεί, με τους πόρους να λιγοστεύουν και την ψυχολογία να καταρρέει, η σχέση εξουσίας και δυναμικής μεταξύ τους αλλάζει δραματικά — και το παιχνίδι επιβίωσης μετατρέπεται σε μια σκοτεινά αστεία μάχη εξυπνάδας, θέλησης και ένστικτου.
Το “Send Help” είναι το νέο φιλμ του Sam Raimi (“Evil Dead”, “Drag Me to Hell”) που παίζει ανάμεσα στο horror και στη μαύρη κωμωδία — μια ταινία επιβίωσης που είναι τόσο αστεία όσο και αιματηρή, με ένα μεγάλο plot twist στο φινάλε!
Πρεμιέρα: 5 Φεβρουαρίου. Διάρκεια: 113’.
Rio Limassol: Καθ και ΣΚ 22.15
Rio Premier: Καθ 19.30, 22.10 και ΣΚ 19.40, 22.15
Κ-Cineplex Nicosia, Larnaka: Καθ και ΣΚ 19.45, 22.00
Κ-Cineplex Limassol: Καθ και ΣΚ 19.45
Κ-Cineplex Paphos: Καθ και ΣΚ 22.00

Πρεμιέρα για την ταινία “Song Sung Blue”
Όταν ο Mike Sardina (Hugh Jackman) συναντά για πρώτη φορά την Claire (Kate Hudson), παίζει μουσική στις τοπικές σκηνές.
Ένας πρώην βετεράνος του Βιετνάμ και ένας άνθρωπος που παλεύει με τον αλκοολισμό, ο Mike εργάζεται τα βράδια ως μηχανικός για να στηρίξει αυτό που πραγματικά αγαπά: να παίζει μουσική και να εμφανίζεται στη σκηνή, ανεξάρτητα από το μέγεθος του κοινού ή το πόσο άδειο είναι το μπαρ.
Όταν βλέπει την Claire να τραγουδά στο πρόγραμμα της ως Patsy Cline, αναγνωρίζει σε εκείνη το πάθος που κυριεύει και τον ίδιο. Μία υπέροχη ιστορία αγάπης ανθίζει πάνω και πίσω από τη σκηνή.
Βασισμένο σε αληθινή ιστορία, το “Song Sung Blue” ακολουθεί τον Mike και την Claire Sardina καθώς μεταμορφώνονται στους Lightning and Thunder, μια μπάντα αφιερωμένη στον Neil Diamond που τους οδηγεί από ένα μικρό γκαράζ στη δόξα των τοπικών μπαρ και τελικά σε μία απρόσμενη φήμη.
Όταν όμως η τραγωδία τους χτυπά την πόρτα και βρεθούν στο χείλος της απελπισίας, είναι η αποκαλυπτική δύναμη της αγάπης που τους κρατά ενωμένους, τους δίνει κουράγιο και τελικά τους βοηθά να ανακαλύψουν ξανά ο ένας τον άλλον.
Από τον σεναριογράφο και σκηνοθέτη Craig Brewer έρχεται μία συναρπαστική ιστορία για τη ρομαντική και δημιουργική σχέση δύο μουσικών που, παρά τις δυσκολίες, αποδεικνύουν ότι ποτέ δεν είναι αργά να βρεις την αγάπη και να κυνηγήσεις τα όνειρά σου.
Στο “Song Sung Blue”, η Kate Hudson εντυπωσιάζει με μια ερμηνεία γεμάτη συναίσθημα, που την έχει φέρει -μεταξύ άλλων- ανάμεσα στις υποψήφιες για το φετινό Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου.
Πρεμιέρα: 5 Φεβρουαρίου. Διάρκεια: 132’.
Rio Limassol: Καθ και ΣΚ 22.15
Rio Premier: Καθ 22.00 και ΣΚ 22.05
K-Cineplex Nicosia, Limassol, Larnaka: Καθ και ΣΚ 22.00

Πρεμιέρα για την ταινία “The Strangers: Chapter 3”
Η Maya, που μέχρι τώρα είναι η μόνη επιζήσασα των φρικιαστικών επιθέσεων των μυστηριώδων μασκοφόρων δολοφόνων, βρίσκεται ξανά σε έναν αδυσώπητο αγώνα για τη ζωή της.
Σε αυτό το τελευταίο κεφάλαιο, πλησιάζει η τελική αναμέτρηση με τους παρανοϊκούς μασκοφόρους και η ταινία υπόσχεται να κλείσει την ιστορία με μια δραματική και αιματηρή σύγκρουση όπου η Maya παλεύει όχι μόνο για επιβίωση αλλά και για εκδίκηση και λύτρωση.
Η ανατριχιαστική τριλογία τρόμου φτάνει στο φινάλε της με την κυκλοφορία του “The Strangers – Chapter 3” στις κινηματογραφικές αίθουσες. Η νέα ταινία αποτελεί το τελευταίο κεφάλαιο της reboot σειράς που ξεκίνησε με “Chapter 1” το 2024 και συνεχίστηκε με “Chapter 2” το 2025, σε μια ενιαία αφήγηση τρόμου και επιβίωσης.
Πρεμιέρα: 5 Φεβρουαρίου. Διάρκεια: 91’.
Rio Premier: Καθ 22.00 και ΣΚ 22.05
Rio Limassol: Καθ και ΣΚ 22.00

Πρεμιέρα για την ταινία “Super Charlie”
Ο δεκάχρονος Wille πάντα ονειρευόταν να γίνει σούπερ ήρωας και να κατατροπώσει εγκληματίες με τον αστυνομικό πατέρα του.
Ωστόσο, το όνειρό του καταρρέει όταν γεννιέται ο μικρός του αδερφός Charlie. Ο μικρός μπόμπιρας αναστατώνει τα νερά και ο Wille ανακαλύπτει πώς είναι να είσαι ο μεγάλος αδερφός ενός σουπερ-μωρού.
Το “Super Charlie” είναι μια δημοφιλής σουηδική σειρά παιδικών βιβλίων της διάσημης συγγραφέως αστυνομικών μυθιστορημάτων Camilla Läckberg. Η ταινία κινουμένων σχεδίων, θα προβληθεί μόνο μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.
Πρεμιέρα: 5 Φεβρουαρίου. Διάρκεια 82'.
Rio Premier: Καθ 17.30 και ΣΚ 11.00, 13.20, 15.10
Rio Limassol: ΣΚ 15.30, 17.30
K-Cineplex Nicosia, Limassol: Καθ 17.30 και ΣΚ 11.15, 13.00, 15.00
K-Cineplex Larnaka: Καθ 17.30 και ΣΚ 13.00, 15.15
K-Cineplex Paphos: ΣΚ 13.15, 15.15

Πρεμιέρα για την ταινία “Return to Silent Hill”
Το "Return to Silent Hill" φέρνει στις αίθουσες έναν γνώριμο αλλά πάντα ανατριχιαστικό κόσμο, βασισμένο στο θρυλικό παιχνίδι “Silent Hill 2”.
Στο επίκεντρο της ιστορίας βρίσκεται ο James Sunderland, ο οποίος λαμβάνει ένα μυστηριώδες γράμμα από τη χαμένη του αγάπη και επιστρέφει στην έρημη πόλη Silent Hill. Εκεί, η πραγματικότητα αρχίζει να διαλύεται: απόκοσμα πλάσματα, παραμορφωμένες φιγούρες και εφιαλτικά τοπία μπλέκονται με τις ενοχές, τη μνήμη και το πένθος του ήρωα, δημιουργώντας έναν τρόμο περισσότερο εσωτερικό παρά επιφανειακό.
Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Christophe Gans, που επιστρέφει στο franchise μετά την πρώτη ταινία του 2006, ενώ τη μουσική ντύνει ο Akira Yamaoka, το όνομα που έχει ταυτιστεί με τον ήχο του “Silent Hill”.
Πρεμιέρα: 5 Φεβρουαρίου. Διάρκεια: 106’.
Rio Premier: Καθ και ΣΚ 22.15
Rio Limassol: Καθ και ΣΚ 22.10
K-Cineplex Nicosia, Larnaka: Καθ και ΣΚ 22.15
K-Cineplex Limassol: Καθ και ΣΚ 22.30

Πρεμιέρα για την ταινία “Stray Kids: The dominATE Experience”
Με πρωταγωνιστές τους Stray Kids, το διεθνές φαινόμενο της K-Pop, σε μια ζωντανή εμφάνιση από την παγκόσμια περιοδεία τους που έσπασε ρεκόρ, μαζί με αποκλειστικό υλικό από τα παρασκήνια και συνεντεύξεις του συγκροτήματος, το “Stray Kids: The dominATE Experience” είναι μια επική συναυλιακή ταινία που προσφέρει στους θαυμαστές μια καθηλωτική εμπειρία από την πρώτη σειρά και μοναδική πρόσβαση στο αγαπημένο τους συγκρότημα.
Πρεμιέρα: 5 Φεβρουαρίου. Διάρκεια: 126’.
Rio Premier: Καθ και ΣΚ 18.00, 21.00
Rio Limassol: Καθ και ΣΚ 19.30
K-Cineplex Nicosia, Limassol, Larnaka, Paphos: Καθ και ΣΚ 18.00, 21.00
Σχετικά
Έρχεται το spin-off του «Family Guy» - Πότε θα κάνει πρεμιέρα η σειρά «Stewie»
Ο Seth MacFarlane θα δανείσει τη φωνή του στον Stewie
Όσκαρ 2026: Το Χόλιγουντ τίμησε τη μνήμη του Ρομπ Ράινερ (video)
Τιμή στον Ρομπ Ράινερ του οποίου ο θάνατος συγκλόνισε το Χόλιγουντ
Όσκαρ 2026: Ποια είναι η ελληνικής καταγωγής Cassandra Kulukundis που κέρδισε το βραβείο καλύτερου κάστινγκ
Η νίκη της αφορούσε την ταινία «One Battle After Another»
Όσκαρ 2026: Οι μεγάλοι νικητές της λαμπερής βραδιάς
Όλα όσα έγιναν στην 98η τελετή απονομής των κινηματογραφικών βραβείων
Χρυσά Βατόμουρα 2026: Η ταινία που σάρωσε τα αντι-βραβεία της χρονιάς
Ανακοινώθηκαν οι “νικητές” των 46ων Χρυσών Βατόμουρων, των σατιρικών βραβείων που “τιμούν” τις χειρότερες κινηματογραφικές παραγωγές της χρονιάς
Όσκαρ 2026: Τα προγνωστικά πριν από τη μεγάλη βραδιά του Χόλιγουντ
Τι προβλέπουν για τη φετινή αμφίρροπη αναμέτρηση διεθνή ΜΜΕ όπως μεταξύ άλλων, το Variety, το Hollywood Reporter και το Associated Press.
Η Frida Kahlo και ο Diego Rivera γίνονται σειρά στο Netflix
Η νέα παραγωγή του Netflix θα βασίζεται στο μυθιστόρημα της Claire Berest και θα εστιάζει στη σχέση, τη ζωή και την καλλιτεχνική διαδρομή της Frida Kahlo και του Diego Rivera
Ο Διάβολος Φοράει Prada 2: Κυκλοφόρησε το επίσημο τρέιλερ του σίκουελ
«Συνήλθε. Έχουμε δουλειά να κάνουμε και με το "εμείς", εννοώ εσένα», λέει η θρυλική Miranda Priestly – Μέριλ Στριπ.
Η νέα κατηγορία που μπαίνει στα φετινά Όσκαρ και τι σημαίνει
Γιατί η Ακαδημία αποφάσισε να αναγνωρίσει θεσμικά το κάστινγκ και ποιοι διεκδικούν το πρώτο βραβείο
Η Κέιτ Γουίνσλετ στον νέο «Αρχοντα των δαχτυλιδιών»
Η ταινία αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 17 Δεκεμβρίου 2027 από τη Warner Bros
Όσκαρ 2026: Ανώνυμες ψήφοι αποκαλύπτουν το φαβορί για «ταινία της χρονιάς»
Αξίζει να σημειωθεί πως φέτος εφαρμόστηκε μια νέα διαδικασία ψηφοφορίας
Ο Ελάιτζα Γουντ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής στον ρόλο του Φρόντο
Ο αγαπημένος ηθοποιός δηλώνει πως δεν θα ήθελε κανέναν άλλο να υποδυθεί τον Φρόντο και αφήνει να εννοηθεί πως μπορεί να επιστρέψει στο επερχόμενο πρίκουελ «The Hunt for Gollum».