Δημοσιεύτηκε στις 18 Δεκεμβρίου 2025
Η μεγάλη οθόνη φοράει τα γιορτινά της και υποδέχεται τρεις ολοκαίνουργιες ταινίες, ιδανικές για τη χριστουγεννιάτικη σεζόν. Από τον μαγευτικό κόσμο της Pandora στο πολυαναμενόμενο “Avatar: Fire And Ash”, μέχρι την τρυφερή και χιουμοριστική περιπέτεια κινουμένων σχεδίων “A Mouse Hunt for Christmas”, αλλά και το ελληνικό οικογενειακό παραμύθι «Τα Χριστούγεννα Κινδυνεύουν – Ελληνική Οικογένεια», οι επιλογές καλύπτουν όλες τις ηλικίες και τα γούστα. Είτε αναζητάς εντυπωσιακή δράση, είτε μια feel-good χριστουγεννιάτικη ιστορία, είτε κάτι για όλη την οικογένεια, οι νέες πρεμιέρες έρχονται για να δώσουν χρώμα και λάμψη στο σινεμά των ημερών.

Πρεμιέρα για την ταινία "Avatar: Fire and Ash"
Υπό τη σκηνοθεσία του θρυλικού James Cameron, η ταινία "Avatar: Fire And Ash" μας μεταφέρει ξανά στον μαγικό κόσμο της Pandora.
Η ιστορία εκτυλίσσεται ένα έτος μετά τα γεγονότα του "Avatar: The Way of Water", με τον Jake Sully (Sam Worthington) και την Neytiri (Zoe Saldaña) να προσπαθούν να προστατεύσουν την οικογένειά τους ανάμεσα στο Metkayina Clan.
Η ειρήνη τους απειλείται από μια νέα φυλή που ζει σε ηφαιστειώδη εδάφη και από τον Miles Quaritch, που επιστρέφει ως απειλή.
Η ταινία συνδυάζει μαγευτικά τοπία, έντονη δράση και βαθιά συναισθήματα, ενώ θέτει ερωτήματα για την οικογένεια, την πίστη και τη σύγκρουση ανάμεσα σε διαφορετικούς κόσμους. Μια επική περιπέτεια από τον μετρ του είδους, που υπόσχεται να καθηλώσει ξανά το κοινό. Πρωταγωνιστούν: Sam Worthington, Zoe Saldaña, Sigourney Weaver, Kate Winslet, David Thewlis.
Πρεμιέρα: 18 Δεκεμβρίου. Διάρκεια: 192'.
Rio Premier: Καθ 17.00 (3D), 17.15 (2D), 20.15 (Dolby Atmos +3D), 21.00 (2D), και ΣΚ 12.45 (Dolby Atmos +3D), 16.30 (Dolby Atmos +3D)
Rio Limassol: Καθ και ΣΚ 16.45 (3D), 19.40 (2D), 20.30 (3D) 21.45 (2D)
K-Cineplex Nicosia: Καθ 17.00, 20.00, 21.00 και ΣΚ 12.00
K-Cineplex Larnaka: Καθ 17.00, 20.00, 21.00 και ΣΚ 20.30
K-Cineplex Limassol: Καθ 17.00, 20.30, 21.00 και ΣΚ 12.00, 20.00
K-Cineplex Paphos: Καθ και ΣΚ 17.00, 21.00

Πρεμιέρα για την ταινία "A Mouse Hunt for Christmas"
Μια χαρούμενη οικογένεια ποντικιών ετοιμάζεται πυρετωδώς για τη γιορτή των Χριστουγέννων στο όμορφο, ζεστό εξοχικό της.
Η ατμόσφαιρα μοσχοβολά από χριστουγεννιάτικες λιχουδιές και όλα δείχνουν πως οι γιορτές θα είναι γεμάτες θαλπωρή.
Ξαφνικά, όμως, η μαγική τους προετοιμασία ανατρέπεται όταν εμφανίζονται απρόσμενοι «γίγαντες»: μια οικογένεια ανθρώπων που σχεδιάζει να περάσει τις γιορτές στο εγκαταλελειμμένο σπίτι της θείας τους. Αν και οι άνθρωποι πιστεύουν ότι το σπίτι είναι άδειο, δεν γνωρίζουν πως οι μικροσκοπικοί, επίμονοι ένοικοί του έχουν άλλα σχέδια.
Τα πεισματάρικα ποντίκια βέβαια δεν σκοπεύουν να εγκαταλείψουν τόσο εύκολα το καταφύγιό τους, και η μάχη ξεκινά.
Μια απολαυστική, τρυφερή και γεμάτη χιούμορ χριστουγεννιάτικη περιπέτεια κινουμένων σχεδίων, που μας θυμίζει ότι το πνεύμα των γιορτών κρύβεται στη συνύπαρξη, την κατανόηση και τη μαγεία του απρόβλεπτου. Η ταινία "A Mouse Hunt for Christmas" θα προβληθεί μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.
Πρεμιέρα: 18 Δεκεμβρίου. Διάρκεια: 80'.
Rio Premier: Καθ 17.45 και ΣΚ 10.55, 13.15, 15.40
Rio Limassol: ΣΚ 15.00
K-Cineplex Nicosia, Limassol: ΣΚ 11.30, 15.45
K-Cineplex Larnaka: ΣΚ 14.30
K-Cineplex Paphos: ΣΚ 11.30, 13.15

Πρεμιέρα για την ταινία «Τα Χριστούγεννα Κινδυνεύουν - Ελληνική Οικογένεια»
Η Ελληνική Οικογένεια επιστρέφει με μια μαγική, χριστουγεννιάτικη περιπέτεια!
Τα φετινά Χριστούγεννα κινδυνεύουν, και ο μικρός Ιάσονας πρέπει πάση θυσία να τα σώσει μέσα από ένα απίθανο ταξίδι στον Μαγικό Βόρειο Πόλο.
Εκεί θα ζήσει μια αξέχαστη περιπέτεια γεμάτη μαγεία, ξωτικά, τον αγαπημένο μας Άγιο Βασίλη… αλλά και ένα σκοτεινό, κακό Μαύρο Ξωτικό που απειλεί να καταστρέψει τις γιορτές! Θα καταφέρει ο Ιάσονας να αντιμετωπίσει τη δύναμη του Μαύρου Ξωτικού, ή μήπως τα Χριστούγεννα θα χαθούν για πάντα;
Μια ιστορία γεμάτη φαντασία, γέλιο και πολύτιμα διδάγματα για μικρούς και μεγάλους σε σκηνοθεσία Πανορμίτη Τσουλφά. Με τους: Πανορμίτη Τσουλφά, Δήμητρα Μπαντούλη.
Πρεμιέρα: 18 Δεκεμβρίου. Διάρκεια: 80'.
Rio Limassol: Καθ 17.30, 19.40 και ΣΚ 15.30
Rio Premier: ΣΚ 11.00, 13.00
Σχετικά
Πρεμιέρα για την ταινία “Practical Magic 2”
Σχεδόν τρεις δεκαετίες μετά, Sandra Bullock και Nicole Kidman επιστρέφουν ως οι αγαπημένες μάγισσες αδελφές Owens
Πρεμιέρα για την ταινία “Runner”
Μια φαινομενικά απλή αποστολή μετατρέπεται σε έναν επικίνδυνο αγώνα δρόμου με τον χρόνο
Πρεμιέρα για την ταινία “Oasis: Don't Look Back in Anger”
Tο ντοκιμαντέρ καταγράφει τη θριαμβευτική περιοδεία επανένωσης των Liam και Noel Gallagher, Oasis Live ‘25
Πρεμιέρα για την ταινία “By Any Means”
Μια σκοτεινή ιστορία από την Αμερική του ’60, εμπνευσμένη από πραγματικά γεγονότα
Η ταινία “L'Étranger” επιστρέφει με νέες προβολές
Το κλασικό αριστούργημα «Ο Ξένος» του Αλμπέρ Καμύ από τον François Ozon, ξανά στο Pantheon
To «Κράτα με» της Μυρσίνης Αριστείδου βάζει πλώρη για τα Όσκαρ
Η επίσημη επιλογή της Κύπρου για τα Όσκαρ
Το 16ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου επιστρέφει στο Θέατρο Ριάλτο
Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει.
Οι Rolling Stones ετοιμάζουν τη δική τους κινηματογραφική ιστορία
Eνα από τα σημαντικότερα συγκροτήματα στην ιστορία της ροκ ετοιμάζεται να μεταφέρει την πολυτάραχη διαδρομή του στη μεγάλη οθόνη.
Ολική επαναφορά: Πρώτες πληροφορίες για το (νέο) reboot του «Star Trek»
Η νέα ταινία του δημοφιλούς franchise θα διαθέτει νέους χαρακτήρες και το ύφος θα είναι επηρεασμένο από ταινίες όπως το «Training Day» και το «Crimson Tide»!
Το βραβευμένο στο Sundance “Hold Onto Me” (Κράτα Με) συναντά το κοινό της Κύπρου
Από τις sold-out προβολές και το Audience Award του Sundance, στις μεγάλες οθόνες της Κύπρου. Από τις 17 Σεπτεμβρίου, στους κινηματογράφους K-Cineplex σε όλη την Κύπρο
«La Bola Negra»: Η πολυσυζητημένη ταινία των Καννών έρχεται στο Netflix – Με φόντο τη ζωή και τον θάνατο του Λόρκα
Οι δύο δημιουργοί της ταινίας, γνωστοί ως «Los Javis», κέρδισαν το Βραβείο Σκηνοθεσίας του φεστιβάλ.
Αυτές είναι οι 4 κυπριακές ταινίες που πάνε στο 49ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας
Στο φετινό πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα προβληθούν συνολικά 157 ταινίες μικρού μήκους