Δημοσιεύτηκε στις 18 Σεπτεμβρίου 2025
Ο Σύνδεσμος Ανάπτυξης Αγίου Δημητρίου Μαραθάσας διοργανώνει και φέτος το φεστιβάλ παράδοσης και πολιτισμού «Τ’ Άη Δημητριού».
Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το Κυριακή 26 Οκτωβρίου στο κέντρο του χωριού και έχει στο επίκεντρο του την παραδοσιακή αγγειοπλαστική του κόκκινου πηλού η οποία περιλαμβάνεται στον Εθνικό Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.
Όπως συνηθίζεται κάθε χρόνο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, θα αναδειχθούν και παραδοσιακά προϊόντα. Οι επισκέπτες θα παρακολουθήσουν το παραδοσιακό βούτημα του σουτζιούκου, την παρασκευή παλουζέ και τραχανά. Επίσης θα έχουν τη δυνατότητα να γευτούν τα παραδοσιακά εδέσματα ενώ στο φεστιβάλ θα πωλούνται παραδοσιακά προϊόντα, κυρίως της περιοχής Μαραθάσας.
Στο φεστιβάλ θα υπάρχει μουσικοχορευτικό πρόγραμμα, φαγητό και ποτό. Φέτος το Φεστιβάλ συμπίπτει και με τη θρησκευτική γιορτή του Αγίου Δημητρίου.

Που βρίσκεται ο Άγιος Δημήτριος
Άγιος Δημήτριος Μαραθάσας είναι ένα πανέμορφο, καταπράσινο χωριό στα βουνά του Τροόδους και είναι περιτριγυρισμένο από πυκνό δάσος. Συνορεύει με τα χωριά Φοινί, Τρείς Ελιές και Παλαιόμυλο.
Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν για πώληση παραδοσιακών προϊόντων παρακαλούμε να επικοινωνήσουν στο τηλ 96255924.
>> Κυριακή 26 Οκτωβρίου, Άγιος Δημήτριος Μαραθάσας, Λεμεσός.
Σχετικά
Ανακοινώθηκε το παραδοσιακό φεστιβάλ που θα μας πάει και φέτος στο Τρόοδος
Στις 6 Σεπτεμβρίου επιστρέφει ο θεσμός που αναδεικνύει την τοπική δημιουργία, τις γεύσεις και τις παραδόσεις μας
Θα πάμε και φέτος στο γραφικό Βουνί για τη Γιορτή του Παλουζέ
Η δημοφιλής Γιορτή του Παλουζέ, μια εκδήλωση αφιερωμένη στην κυπριακή παράδοση και τη γαστρονομική κληρονομιά του τόπου, επιστρέφει τον Σεπτέμβριο
Ο Χορός του Αμυγδάλου επιστρέφει στο Λιμνάτη
Ετήσιος Χορός Αμυγδαλιάς στο Λιμνάτι με τον Εύρο Αντωνίου και τη Νατάλι Ηροδότου
Το 7ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Αγίου Ιωάννη Πιτσιλιάς τιμά τον σεφ Ανδρέα Μαυρομμάτη
Μια ολοήμερη γιορτή παραδοσιακών γεύσεων, μουσικής και χορού στήνεται στην κεντρική πλατεία του χωριού, με δωρεάν είσοδο
Το Kathikas Festival επιστρέφει με περισσότερα από 50 περίπτερα και διασκέδαση για όλη την οικογένεια
Μια μεγάλη γιορτή με street food, ζωντανή μουσική, παιχνίδια και δημιουργικές δραστηριότητες στήνεται στην πλατεία της Κάθηκα
2ο Φεστιβάλ Μουσικής Δήμου Παραλιμνίου–Δερύνειας: Έξι συναυλίες από τον Αύγουστο μέχρι τον Οκτώβριο
Από τον Αλκίνοο Ιωαννίδη μέχρι ένα μεγάλο αφιέρωμα στη Βίκυ Μοσχολιού, με τις περισσότερες εκδηλώσεις να έχουν ελεύθερη είσοδο.
Το 7ο Φεστιβάλ Γλυκού του Κουταλιού επιστρέφει φέτος στην Κακοπετριά
Μάθαμε πότε θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη γιορτή των παραδοσιακών γεύσεων
Το Παγκύπριο Φεστιβάλ Κολοκασιού Σωτηρας επιστρέφει με τον Νίκο Μακρόπουλο
Η μεγάλη γιορτή της Σωτήρας ανανεώνεται και μας προσκαλεί σε δωρεάν γευσιγνωσίες, δημιουργικές συνταγές, παιδικές δραστηριότητες και ένα δυνατό λαϊκό πρόγραμμα.
Η Ορμήδεια γιορτάζει το Φεστιβάλ Ροδιού, μία διοργάνωση γεμάτη γεύσεις και μουσική
Ο Φίλιππος Κτενάς, η Ρένα Ανδρέου και οι Πασπαρτού πρωταγωνιστούν στο 21ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Ροδιού, που επιστρέφει με ελεύθερη είσοδο.
Απολαμβάνουμε δωρεάν σταφύλι στο Φεστιβάλ Σταφυλιού στον Κάθηκα με τον Στέλιο Διονυσίου
Μια καλοκαιρινή γιορτή αφιερωμένη στο σταφύλι, την παράδοση και τη διασκέδαση, στον όμορφο Κάθηκα!
Το Φεστιβάλ Φορέων Πολιτιστικής Κληρονομιάς επιστρέφει για 14η χρονιά στο Αρεδιού
Η μεγάλη γιορτή παράδοσης θα πραγματοποιηθεί στις 9 Οκτωβρίου στο Αρεδιού – Άρχισαν οι αιτήσεις συμμετοχής για επαγγελματίες.
Animafest Cyprus 2026: Αυτές είναι οι ταινίες που ξεχώρισαν και βραβεύτηκαν
Η 25η διοργάνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Animation Κύπρου ολοκληρώθηκε στο Κοιλάνι, αναδεικνύοντας τις κορυφαίες δημιουργίες του διεθνούς, του εθνικού και του νεανικού διαγωνιστικού προγράμματος.