Δημοσιεύτηκε στις 29 Αυγούστου 2025
Με αφορμή την χθεσινοβραδινή παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας «Bugonia», κυκλοφόρησε και το επίσημο τρέιλερ του νέου φιλμ από τον Γιώργο Λάνθιμο.
Ο Έλληνας σκηνοθέτης έφτασε στη Βενετία, συνοδευόμενος από τη μούσα του και για ακόμη μία φορά πρωταγωνίστρια σε ταινία του, Έμα Στόουν.
Το «Bugonia» είναι το αγγλόφωνο ριμέικ της νοτιοκορεάτικης ταινίας του 2003 «Save the Green Planet» σε σενάριο και σκηνοθεσία του Τζανγκ Τζουν-Γουάν και σηματοδοτεί την επανένωση του σκηνοθέτη και της ηθοποιού μετά το βραβευμένο με τέσσερα Όσκαρ «Poor Things».
Η ιστορία του νέου φιλμ, ακολουθεί δύο νεαρούς άνδρες που έχουν εμμονή με τις θεωρίες συνωμοσίας (Πλέμονς και Ντέλμπις) και απαγάγουν την ισχυρή διευθύνουσα σύμβουλο μιας φαρμακευτικής εταιρείας (Στόουν), πεπεισμένοι ότι είναι μια εξωγήινη δύναμη που έχει ως σκοπό να καταστρέψει τον πλανήτη Γη.
Στην «Bugonia» πρωταγωνιστούν οι Έμα Στόουν, Τζέσι Πλέμονς, Σταύρος Χαλκιάς, Έινταν Ντέλμπις και Αλίσια Σίλβερστοουν. Το σενάριο της πολυαναμενόμενης ταινίας φέρει την υπογραφή του βραβευμένου με Εmmy, Γουίλ Τρέισι.
Αυτή είναι η πρώτη εμφάνιση του Γιώργου Λάνθιμου στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας μετά το Χρυσό Λέοντα που κέρδισε, πριν από δύο χρόνια για την ταινία «Poor Things».
Σχετικά
Μπίλι Άιλις: Κυκλοφόρησε το τρέιλερ του «Hit Me Hard and Soft» -Σε 3D με την υπογραφή του Τζέιμς Κάμερον
Η Paramount Pictures παρουσίασε το πρώτο επίσημο τρέιλερ της νέας ταινίας-συναυλίας της Μπίλι Άιλις με τίτλο «Hit Me Hard and Soft», η οποία αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 20 Μαρτίου 2026.
Hunger Games: Η Τζένιφερ Λόρενς και ο Τζος Χάτσερσον επιστρέφουν στο νέο prequel
Το κινηματογραφικό σύμπαν της Panem επεκτείνεται ξανά, καθώς το The Hunger Games: Sunrise on the Reaping φέρνει στο προσκήνιο την ιστορία των 50ών Αγώνων Πείνας, 24 χρόνια πριν από την αρχική ταινία
Hold Onto Me: H ταινία της Κύπριας σκηνοθέτριας Μυρσίνης Αριστείδου κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ του Σάντανς
Πρόκειται για την πρώτη κυπριακή ταινία μεγάλου μήκους που προβάλλεται στο ιστορικό και ιδιαίτερα προβεβλημένο αμερικανικό φεστιβάλ
4 πρεμιέρες – 4 λόγοι για να πας σινεμά αυτή την εβδομάδα
Τέσσερις πρεμιέρες γεμάτες ένταση, συναίσθημα και κινηματογραφική μαγεία
Η κινηματογραφική έκπληξη της χρονιάς: «Τα Κάλαντα των Χριστουγέννων» συγκινούν και ενώνουν το κοινό
Μια παραγωγή που αναβιώνει τον κλασικό μύθο του Ντίκενς στην καρδιά της σύγχρονης Ελλάδας.
Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο «Καλλιτέχνης της Χρονιάς» σύμφωνα με το περιοδικό Time
Τη Δευτέρα πρόσθεσε μία υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα στην ήδη εντυπωσιακή λίστα με τις διακρίσεις της ταινίας «One Battle After Another» στην οποία πρωταγωνιστεί.
Σπασμένη Φλέβα: Νέο ρεκόρ με 76.333 εισιτήρια για την ταινία του Γιάννη Οικονομίδη
Το αστικό δράμα του σκηνοθέτη «νίκησε» δύο κακοκαιρίες και το κοινό γεμίζει τις κινηματογραφικές αίθουσες της χώρας
Χρυσές Σφαίρες 2026: Αυτές είναι οι υποψηφιότητες - Πότε η απονομή
Φέτος, υπάρχει και μια νέα κατηγορία στα βραβεία
American Film Institute: Οι 10 καλύτερες ταινίες του 2025
Μεταξύ αυτών και η «Βουγονία» του Γιώργου Λάνθιμου - Αλλά και οι 10 καλύτερες σειρές της χρονιάς.
Η Sony ετοιμάζει νέα ταινία «Men in Black» -Πρώτος αποδέκτης του σεναρίου ο Γουίλ Σμιθ
Μετά την επιτυχημένη αναβίωση του franchise «Bad Boys», η Sony Pictures φαίνεται πως στρέφει ξανά το βλέμμα της στο σύμπαν του «Men in Black»
«Emily in Paris»: Είδαμε το τρέιλερ της 5ης σεζόν
Και όπως επιβεβαιώνει, η Ρώμη έχει την τιμητική της σε αυτό τον κύκλο επεισοδίων.
Οι 5 νέες πρεμιέρες της εβδομάδας: Από τα Κάλαντα των Χριστουγέννων μέχρι το Five Nights at Freddy’s 2
Συγκίνηση, τρόμος, παραμύθι, πάθος και αληθινές ιστορίες: οι σημαντικότερες κινηματογραφικές αφίξεις της εβδομάδας που αξίζουν την προσοχή σου