Δημοσιεύτηκε στις 21 Αυγούστου 2025

Πρεμιέρα για την ταινία "Smurfs"
Όταν ο Μπαμπαστρούμφ απάγεται μυστηριωδώς από τους κακούς μάγους Δρακουμέλ και Φρικουμέλ, η Στρουμφίτα αναλαμβάνει να καθοδηγήσει τα Στρουμφάκια σε μια αποστολή στον πραγματικό κόσμο για να τον σώσει. Με τη βοήθεια νέων φίλων, τα Στρουμφάκια ανακαλύπτουν τι ορίζει το πεπρωμένο τους και πώς η φιλία και η αλληλεγγύη μπορούν να σώσει ολόκληρο το σύμπαν.
Η νέα ταινία αποτελεί ένα μουσικό reboot της αγαπημένης σειράς κινουμένων σχεδίων, που συνδυάζει live-action και animation. Η Rihanna, εκτός από τη φωνή της Στρουμφίτας, έχει συνθέσει πρωτότυπα τραγούδια για την ταινία, συμπεριλαμβανομένης μιας διασκευής του θρυλικού "Heaven Is a Place on Earth", φέρνοντας μια φρέσκια και δυναμική νότα στην περιπέτεια.
Η ταινία "Smurfs" υπόσχεται γέλιο, μουσική και μαγεία για μικρούς και μεγάλους, ενώ συνδέει τον φανταστικό κόσμο των Στρουμφ με τον πραγματικό με τρόπο διασκεδαστικό και συναρπαστικό. Η προβολή της θα γίνει τόσο στα αγγλικά, όσο και μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.
Πρεμιέρα: 21 Αυγούστου. Διάρκεια: 92'.
Rio Limassol: Καθ 19.40 και ΣΚ 15.30, 17.30 (ελλ) / Καθ 22.00 και ΣΚ 15.30, 17.30 (αγγ)
Rio Premier: Καθ 17.30 και ΣΚ 11.00, 13.30, 15.30, 17.45 (ελλ) / Καθ 17.30, 19.45 και ΣΚ 11.00, 13.30, 15.30, 17.45 (αγγ)
K-Cineplex Limassol, Larnaka: Καθ 17.45, 20.00 και ΣΚ 15.30 (ελλ) / Καθ 17.30, 19.45 και ΣΚ 15.15 (αγγ)
K-Cineplex Kings Avenue Paphos: Καθ 17.45, 20.00 και ΣΚ 12.00, 15.30 (ελλ) / Καθ 17.30, 19.45 και ΣΚ 15.15 (αγγ)

Πρεμιέρα για την ταινία "Bring Her Back"
Μετά τις εξαιρετικές κριτικές που έλαβαν για το "Talk to Me", η νέα ταινία τρόμου των ελληνικής καταγωγής σκηνοθετών από την Αυστραλία, Danny και Michael Philippou (γνωστοί και ως RackaRacka), με τίτλο "Bring Her Back", εξερευνά τη θλίψη, την εμμονή και την ψυχολογική κατάρρευση.
Η Sally Hawkins υποδύεται τη Laura, μια γυναίκα τραυματισμένη από τη θλίψη, που γίνεται ανάδοχη μητέρα δύο παιδιών.
Τα παιδιά ανακαλύπτουν ένα σκοτεινό τελετουργικό στο απομονωμένο σπίτι της, φέρνοντας στο φως δυνάμεις που δεν μπορούν να ελέγξουν.
Τα δίδυμα αδέλφια Philippou εμπνεύστηκαν από προσωπική απώλεια, δημιουργώντας μια συγκλονιστική κινηματογραφική εμπειρία που έχει ήδη χαρακτηριστεί ως μία από τις πιο ανατριχιαστικές της φετινής χρονιάς.
Πρεμιέρα: 21 Αυγούστου. Διάρκεια: 99'
Rio Limassol: Καθ και ΣΚ 19.40, 22.00
Rio Premier: Καθ και ΣΚ 19.45, 22.00
K-Cineplex Limassol, Kings Avenue Mall Paphos: Καθ και ΣΚ 21.45
K-Cineplex Larnaka: Καθ και ΣΚ 22.00

Πρεμιέρα για την ταινία "Eden"
Ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης Ron Howard ("A Beautiful Mind") επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη με το "Eden", μια συναρπαστική δραματική ταινία βασισμένη σε αληθινά γεγονότα. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους βρίσκουμε τους Jude Law, Ana de Armas και Vanessa Kirby, ενώ συμπληρώνουν το καστ οι Daniel Brühl και Sydney Sweeney.
Η υπόθεση διαδραματίζεται τη δεκαετία του 1930 σε ένα απομονωμένο νησί των Γκαλαπάγκος, την Floreana. Ο Dr. Friedrich Ritter (Jude Law) και η σύντροφός του Dora Strauch (Vanessa Kirby) εγκαταλείπουν την Ευρώπη αναζητώντας μια νέα ουτοπία, έναν κόσμο όπου η φύση και η ανθρώπινη ψυχή βρίσκονται σε ισορροπία. Η Dora ελπίζει ότι το νησί θα τη βοηθήσει να διαχειριστεί την υγεία της, ενώ ο Friedrich φιλοδοξεί να γράψει το μανιφέσιό του για μια ιδανική κοινωνία.
Όμως η ειρήνη του μικρού τους παραδείσου διαταράσσεται με την άφιξη άλλων αποίκων, ανάμεσά τους η βαρόνη Eloise (Ana de Armas), που φέρνει πολυτέλεια και φιλοδοξίες για την ίδρυση ξενοδοχείου, και το ζευγάρι Heinz και Margret (Daniel Brühl και Sydney Sweeney), που φέρνουν μαζί τους προσωπικές εντάσεις. Οι συγκρούσεις και οι προδοσίες ξεκινούν, ενώ η ουτοπία μετατρέπεται σε μια επικίνδυνη δοκιμασία επιβίωσης και ανθρώπινων σχέσεων.
Η ταινία ξεχωρίζει για τις ερμηνείες των ηθοποιών, την ατμοσφαιρική σκηνοθεσία του Ron Howard και τη μουσική του Hans Zimmer, που προσθέτει βάθος και ένταση στην αφήγηση. Το "Eden" είναι μια ιστορία για τα όρια της ανθρώπινης φιλοδοξίας, την ομορφιά αλλά και τις προκλήσεις της απομόνωσης, καθώς και για το πώς η πραγματικότητα μπορεί να ανατρέψει ακόμη και τα πιο ιδανικά όνειρα.
Πρεμιέρα: 21 Αυγούστου. Διάρκεια: 129'.
Rio Limassol: Καθ και ΣΚ 19.40, 22.10
Σχετικά
Η Charli XCX στην επόμενη ταινία του Μάρτιν Σκορσέζε με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο
Η ποπ σταρ εντάσσεται στο καστ του «What Happens at Night», ενός γοτθικού ψυχολογικού θρίλερ με πρωταγωνιστές τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο και την Τζένιφερ Λόρενς.
Τα γυρίσματα του «Heat 2» μεταφέρονται για το 2027
Ο Μάικλ Μαν καθυστερεί την έναρξη της παραγωγής του πολυαναμενόμενου σίκουελ, το οποίο φιλοδοξεί να επιστρέψει στον κόσμο του «Heat» με ένα εντυπωσιακό καστ και προϋπολογισμό 165 εκατομμυρίων δολαρίων.
Στην τελική ευθεία για τον νέο Τζέιμς Μποντ: Τέσσερις ηθοποιοί διεκδικούν τον ρόλο
Αν και το ακριβές χρονοδιάγραμμα για την οριστική απόφαση δεν έχει γίνει γνωστό, δεν αποκλείεται οι επίσημες ανακοινώσεις να γίνουν πριν από το τέλος του έτους
Γκουίνεθ Πάλτροου: Επιστρέφει στη μικρή οθόνη με μια ιστορία για την απώλεια και την εκδίκηση
Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός θα πρωταγωνιστήσει στη νέα σειρά «The Apology» του Netflix, σε σκηνοθεσία Τόμας Βίντερμπεργκ.
Οι 3 νέες ταινίες που βλέπουμε αυτή την εβδομάδα στο σινεμά
Οι κινηματογραφικές πρεμιέρες της εβδομάδας δίνουν αφορμή για μια έξοδο μπροστά στη μεγάλη οθόνη.
Πρεμιέρα για την ταινία “Clayface”
Η νέα body-horror ταινία που αλλάζει το σύμπαν της DC
Πρεμιέρα για την ταινία "The Influencer Project"
Μια ανατριχιαστική ιστορία τρόμου, εμπνευσμένη από πραγματικά γεγονότα
Πρεμιέρα για την ταινία «Γάτες στο Μουσείο 2: Οι Θησαυροί της Αιγύπτου»
Νέες περιπέτειες, περισσότερα γατάκια, η ίδια τρελή παρέα!
Οι Μπρένταν Φρέιζερ και Ρέιτσελ Βάις επιστρέφουν με το «The Mummy: The Book of the Dead»
Η τέταρτη ταινία του franchise αποκτά επίσημο τίτλο και προγραμματίζεται για τις αίθουσες τον Οκτώβριο του 2027, με το αρχικό πρωταγωνιστικό δίδυμο να επιστρέφει για πρώτη φορά μαζί μετά δεκαέξι χρόνια.
Το «Hold Onto Me» της Μυρσίνης Αριστείδου στη Shortlist των European Film Awards 2027
Μια ακόμη σημαντική διεθνής διάκριση για τον κυπριακό κινηματογράφο, με την ταινία να συνεχίζει τη δυναμική της πορεία στον διεθνή κινηματογραφικό χάρτη.
Ο Πολ Βερχόφεν στο πλευρό του Τζέιμς Γουάν για τη νέα σειρά «RoboCop»
O Ολλανδός δημιουργός επιστρέφει στο σύμπαν του «RoboCop» συμμετέχοντας στη νέα τηλεοπτική εκδοχή που ετοιμάζει ο Τζέιμς Γουάν για το Amazon Prime.
Ο Αλ Πατσίνο θα τιμηθεί με το Βραβείο Συνολικής Προσφοράς του Σωματείου Αμερικανών Ηθοποιών
Αποτελεί τιμή για εμένα η αναγνώριση από το SAG-AFTRA, καθώς γιορτάζει την πορεία μου, σχολίασε ο 86χρονος ηθοποιός