Δημοσιεύτηκε στις 22 Ιουλίου 2025
Η μουσικοθεατρική παράσταση «Εμβληματικά τραγούδια του Ελληνικού Κινηματογράφου» παρουσιάζεται κάθε Σάββατο από τις 26 Ιουλίου μέχρι τις 9 Αυγούστου, σε Καλοπαναγιώτη, Κακοπετριά και Μουτουλλά, στο πλαίσιο του Προγράμματος Πολιτιστικής Αποκέντρωσης.
Είναι γεμάτη μελωδίες που συνόδευσαν στιγμές χαράς, συγκίνησης και μνήμης των παλαιότερων και ταυτόχρονα φέρνουν σε επαφή τους νεότερους με έναν μουσικό κόσμο οικείο, αλλά συχνά ανεξερεύνητο.
Ερμηνεύουν και τραγουδούν η Μάρα Κωνσταντίνου και ο Θανάσης Ιωάννου μαζί με εξαμελή ορχήστρα υπό τον Χρίστο Αλεξάνδρου, υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια της Έλενας Μουζάλα.
Η παραγωγή αποβλέπει, σε πρώτο επίπεδο, στη συναισθηματική και ψυχική ευφορία του μεγαλύτερου ηλικιακά κοινού, καθώς τα επιλεγμένα τραγούδια συνόδευσαν και συνοδεύουν όλες τις εκδηλώσεις της ζωής τους: συγκίνησαν, ενθουσίασαν, παρηγόρησαν, ενέπνευσαν.
Παράλληλα, όμως, στοχεύει, στη μεγαλύτερη εξοικείωση και στην καλύτερη κατανόηση από τους νεότερους, ακουσμάτων και τραγουδιών που δεν τους είναι ξένα, ωστόσο ελάχιστα γνωρίζουν για τους δημιουργούς, τους ερμηνευτές και τις συνθήκες υπό τις οποίες δημιουργήθηκαν, καθώς και τους λόγους που συνέβαλαν στην επιτυχία και τη διαχρονικότητά τους.
>> Σάββατο 26 Ιουλίου, Μονή Αγίου Ιωάννου Λαμπαδιστή, Καλοπαναγιώτης, 20.00.
>> Σάββατο 2 Αυγούστου, Δημοτικό Σχολείο Κακοπετριάς, 20.00.
>> Σάββατο 9 Αυγούστου, Γεφύρι, Μουτουλλάς, 20.00.
Είσοδος Ελεύθερη.
Σχετικά
Τα «Μαγικά Κουτάκια των Καλλιτεχνών» συνεχίζουν με τον Χρήστο Νικολόπουλο στο Παλλάς στη Λευκωσία
Ένα πρωτοποριακό ραδιοφωνικό–μουσικό live με πρωταγωνιστή έναν από τους σημαντικότερους δημιουργούς της ελληνικής μουσικής.
Eurovision 2026 - Ελλάδα: Τι δείχνουν τα στοιχήματα για την εκπροσώπηση της χώρας, ποιο τραγούδι προηγείται
28 καλλιτέχνες διεκδικούν μία θέση για την εκπροσώπηση της χώρας μέσω του «Sing for Greece - Εθνικός Τελικός 2026» στον μουσικό διαγωνισμό
Μια κατανυκτική συναυλία βυζαντινής μουσικής στη Λευκωσία
Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Νικόδημος Καβαρνός σε μία μοναδική εμφάνιση στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, την παραμονή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.
«Tούτες ένει» η νέα πρόταση στη μουσική σκηνή Downtown Live
Τρεις γυναίκες, για πρώτη φορά μαζί στη σκηνή.
O Kωνσταντίνος Αργυρός έρχεται Κύπρο για μία μεγάλη συναυλία
Μία ακόμα μεγαλειώδης συναυλία, γεμάτη με τις δεκάδες επιτυχίες του κι άλλα αγαπημένα τραγούδια
Θοδωρής Φέρρης: Και δεύτερη εμφάνιση στην Κύπρο, μετά το sold out της πρώτης
O Θοδωρής Φέρρης συνεχίζει τις σερί επιτυχίες και τις sold out εμφανίσεις
Two for the Road Trio: Μία βραδιά με jazz classics και διαχρονικά κομμάτια musical theatre
Η jazz τραγουδίστρια Katherine Petrou συναντά τους Alexis Kasinos (κιθάρα) και Rodrigo Caceres (μπάσο)
Η μεγαλύτερη καρναβαλίστικη βραδιά της Λεμεσού επιστρέφει!
H συνέχεια του απόλυτου Carnival Party, έρχεται στη Λεμεσό
Ο διεθνούς εμβέλειας μαέστρος και συνθέτης Nimrod Borenstein με την Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου
Η Ορχήστρα θα παρουσιάσει υπό την διεύθυνσή του, την παγκόσμια πρεμιέρα του έργου του «Θρύλοι της Κύπρου».
Eurovision 2026: Το “Ferto” του Ακύλα ξεπέρασε τις 2 εκατομμύρια προβολές στο Youtube!
Η πορεία του Ακύλα στο Sing for Greece 2026 αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη δυναμική.