Δημοσιεύτηκε στις 02 Ιουλίου 2025
Το Fengaros Festival ανακοινώνει το επίσημο πρόγραμμα του, έναν μήνα πριν το φεστιβάλ ζωντανέψει στο νέο του σπίτι, στον Κορνό. Με φρέσκο αέρα, νέα τοποθεσία και αστείρευτη ενέργεια, το φεστιβάλ μετακομίζει στα Lumina Botanical Gardens, μέσα στο καταπράσινο δάσος του Κόρνου, και υπόσχεται το πιο γεμάτο, τολμηρό και πολυσυλλεκτικό καλοκαίρι που είχαμε ποτέ.
Πέντε σκηνές, περισσότερες από 60 ζωντανές εμφανίσεις, και μια εμπειρία που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα. Το Fengaros δεν είναι απλά ένα φεστιβάλ – είναι ένα τριήμερο ταξίδι όπου η κυπριακή σκηνή συναντά το παγκόσμιο κύμα και οι τοπικοί ήχοι μπλέκονται με διεθνή ονόματα.
Headliners που θα συζητηθούν:
Η pop-sensation Beth McCarthy από τη Βρετανία έρχεται να ταράξει τα νερά, ο Taf Lathos με τα κοινωνικά του ραπ και οι εκρηκτικοί Tramhaus από την Ολλανδία υπόσχονται να απογειώσουν το φεστιβάλ. Η Billie Kark από την Αθήνα μπλέκει ηλεκτρονικά και ποίηση, η ακτιβίστρια Madame Gandhi από τις ΗΠΑ φέρνει ρυθμούς και μηνύματα, οι Ισπανοί Merina Gris παίζουν με electro-pop vibes, ενώ Usurum, Thrax Punks, Kadinelia, Alkyone και Aeon φέρνουν την εναλλακτική Ελλάδα στο προσκήνιο.
Κυπριακή σκηνή, όπως δεν την έχετε ξανακούσει:
Η Della λίγο μετά την κυκλοφορία του πρώτου της EP, ο George Solonos με κινηματογραφικό alt-rock, οι βετεράνοι της ροκ Mirror, τα νέα ονόματα Pappupapa και Buzz, μαζί με μια πλειάδα από διεθνείς DJs και παραγωγούς θα ανεβάσουν τους παλμούς κάθε βράδυ – St. Mary από το LA, Kobrah Habibi με ανατολίτικες ηλεκτρονικές υφές, ο Autow Nite Superstore από την Ελλάδα και οι τοπικοί NANA, Penny K, Aparapira Parape, και Socrates.



Περισσότερο από μουσική:
Το Fengaros φέτος γίνεται ακόμη πιο πολυδιάστατο: παραστάσεις χορού, ζωντανά podcasts, εργαστήρια, κωμωδία και μουσική μπλέκονται σε ένα πρόγραμμα που ξεφεύγει από τα τετριμμένα.
Ζήσε το φεστιβάλ αλλιώς:
Οργανωμένο camping μέσα στα πεύκα, δωρεάν πόσιμο νερό για όλους, όλες οι ανέσεις και η φύση στα καλύτερά της. Τα εισιτήρια προπωλούνται ήδη – €39 για το τριήμερο, €30 για τη μέρα, με επιλογές για camping.
Το Fengaros Festival 2025 είναι η απόλυτη καλοκαιρινή απόδραση στην καρδιά της Κύπρου. Ετοιμαστείτε για τρεις μέρες γεμάτες μουσική κάτω από τα πεύκα.
Περισσότερες πληροφορίες και εισιτήρια στο fengaros.com
Διοργανωτής: Louvana Records
Κύπρια 2025: Υφυπουργείο Πολιτισμού
Επίσημη Μπίρα: Carlsberg
Χορηγοί: LLPO Law Firm, Aqua Crystal, European Commision Representation in Cyprus
Υποστηρικτές: Giraffes in the Kitchen, Geomast, Δημοτικό Διαμέρισμα Κόρνου, Δήμος Λευκάρων

Beth McCarthy

Taf Lathos

Tramhaus

Billie Kark

Merina Gris

Usurum

Thrax Punks

Madame Gandhi

Alkyone

Aeon

VASSILINA

Kadinelia

George Solonos

Irnini Mons

Della

Kobrah Habibi
Σχετικά
Η Γιορτή Οίνου & Σταφυλιού επιστρέφει στη Μαλλιά για ένα διήμερο γεμάτο κρασί και παράδοση
Ένα διήμερο στη Μαλλιά με κρασί, παραδοσιακές γεύσεις, μουσική και αυθεντική κυπριακή φιλοξενία.
Η γιορτή της ελιάς επιστρέφει στο Νικητάρι
Save the date και ετοιμάσου για μια γιορτή γεμάτη παράδοση, ελιά και αυθεντικές κυπριακές γεύσεις!
Σε αυτήν τη γιορτή θα απολαύσουμε παλουζέ, σουτζούκο, τρεμυθόπιττες, κουλουρούθκια με το έψημα και ζεστό τραχανά
Το 4ο Φεστιβάλ Οινογαστρονομίας επιστρέφει στην Ποταμιού
Μάθαμε ποιοι θα τραγουδήσουν στο 1ο Φεστιβάλ Ψαριού - "Γιορτή του Ψαρά και του Ποταμού Λιοπετρίου"
Ολόκληρο το πρόγραμμα της γιορτής
Η Γιορτή της Αγρότισσας επιστρέφει στο χωριό
Μια ξεχωριστή γιορτή για τη γυναίκα της υπαίθρου, που αξίζει να ζήσουμε όλοι μαζί.
Έρχεται η 3η Γιορτή Φυθκιώτικου Υφαντού στη Φύτη Πάφου
Μια όμορφη αφορμή για να επισκεφθείς τη Φύτη και να ζήσεις από κοντά ένα σαββατοκύριακο γεμάτο παράδοση, μουσική και κυπριακές γεύσεις.
Το Φεστιβάλ Ζυμωτού Ππαλουζέ στην Πάχνα ανακοίνωσε ημερομηνία
Το παραδοσιακό έδεσμα παρασκευάζεται με μια ιδιαίτερη τεχνική που επιβιώνει σχεδόν αποκλειστικά στο χωριό και διαφέρει αισθητά από τη γνωστή κυπριακή μουσταλευριά
Γλυκό καρυδάκι, ζαμπούκος, αγκινάρα, χαλεπιανό, γκότζι μπέρι… Ποιο γλυκό λείπει από τη συλλογή;
Αν νομίζεις ότι έχεις δοκιμάσει όλα τα γλυκά του κουταλιού, μάλλον ήρθε η ώρα για μια νέα πρόκληση!
14 φεστιβάλ για να απολαύσεις το πρώτο σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου
Από μπίρα, κολοκάσι και παλουζέ μέχρι τζαζ, όπερα, συναυλίες και οικογενειακές γιορτές σε ολόκληρη την Κύπρο.
Ολα όσα θα ζήσουμε στο 4ο Showcase Χορογραφίας Κύπρου
Τρεις ημέρες αφιερωμένες στη σύγχρονη χορογραφική δημιουργία της Κύπρου, με εννέα έργα που αναδεικνύουν τη δυναμική και την πολυφωνία της τοπικής σκηνής