Δημοσιεύτηκε στις 30 Ιουνίου 2025
Μια κομμώτρια από τη Νάπολη, με τρεις αγαπημένους γιους και έναν αφοσιωμένο σύζυγο, ρισκάρει τα πάντα για να κυνηγήσει το όνειρό της να αποκτήσει μια κόρη, πιστεύοντας ότι αυτός είναι ο μόνος τρόπος να νιώσει ευτυχία και ολοκλήρωση. Η Τζάσμιν είναι 40 ετών και έχει όλα όσα επιθυμούσε ποτέ: έναν αφοσιωμένο σύζυγο, τρεις αγαπημένους γιους και ένα επιτυχημένο κομμωτήριο λίγο έξω από τη Νάπολη.
Όμως, μετά τον θάνατο του πατέρα της, αρχίζει να βλέπει επαναλαμβανόμενα ένα όνειρο, όπου ένα νεαρό κορίτσι τρέχει στην αγκαλιά της, προσφέροντάς της μια νέα αίσθηση ολοκλήρωσης και ευτυχίας που δεν μπορεί να αγνοήσει. Αποφασίζει να κυνηγήσει το όνειρό της να αποκτήσει μια κόρη και βουτά με τόλμη στον απαιτητικό κόσμο της υιοθεσίας - ρισκάροντας τον γάμο της, την ευημερία των γιων της και τη δική της ηθική πυξίδα.
Ολόκληρη η οικογένεια βρίσκεται σε κρίση, μέχρι να συνειδητοποιήσουν ότι ο μόνος δρόμος για να προχωρήσουν είναι μαζί. Βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα και με μη επαγγελματίες ηθοποιούς που υποδύονται τους εαυτούς τους, το ΒΙΤΤΟΡΙΑ εξερευνά τις πολυπλοκότητες της οικογενειακής δυναμικής και τις φαινομενικά παράλογες επιθυμίες της ανθρώπινης ψυχής.
Η ΒΙΤΤΟΡΙΑ (VITTORIA) — η λέξη "Νίκη" στα Ελληνικά και Ιταλικά — είναι μια προσωπική και οπτικά συναρπαστική εξερεύνηση της ταυτότητας, της μνήμης και των σιωπηλών μαχών που καθορίζουν τη ζωή μας. Μέσα από το φως του Αιγαίου και τους ιστορικούς δρόμους της Ρώμης, η ταινία αφηγείται την ιστορία της Βιττόρια, μιας γυναίκας που αναζητά τη θέση της ανάμεσα σε δύο κόσμους, δύο πατρίδες και μία κοινή ανθρώπινη αγωνία για το «ανήκειν».
«Στη ΒΙΤΤΟΡΙΑ ήθελα να μιλήσω για τη νίκη όχι ως θρίαμβο εντυπωσιακό και δημόσιο, αλλά ως μικρές, αθόρυβες προσωπικές νίκες που διαμορφώνουν ποιοι είμαστε», δηλώνει ο Μορέτι.
>> Πέμπτη 3 & Παρασκευή 4 & Κυριακή 6 - Τρίτη 8 Ιουλίου, Πάνθεον, Λευκωσία, 20:30.
-
Πάνθεον
03 Ιουλίου - 04 Ιουλίου 2025
06 Ιουλίου - 08 Ιουλίου 2025
Σχετικά
Θερινό σινεμά δίπλα στο κύμα στα Μανδριά με δωρεάν είσοδο
Μια καλοκαιρινή κινηματογραφική εμπειρία με φόντο τη θάλασσα και τον νυχτερινό ουρανό της Κύπρου
To 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάφου επιστρέφει με υπαίθριες προβολές στον κήπο
25 ταινίες μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ από την Κύπρο και όλο τον κόσμο, κάτω από τα αστέρια
Πρεμιέρα για την ταινία "Disclosure Day"
Η πολυαναμενόμενη επιστροφή του Steven Spielberg στο είδος της επιστημονικής φαντασίας
Πρεμιέρα για την ταινία "Dead Man's Wire"
Η αληθινή ομηρία που παρακολούθησε ζωντανά όλη η Αμερική μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη
Πρεμιέρα για την ταινία «Ελλάδα 3.0»
Για πρώτη φορά, τρεις κωμωδίες μικρού μήκους ενώνονται σε μία κοινή κινηματογραφική κυκλοφορία
Η πολυσυζητημένη ταινία μικρού μήκους «Ματωμένες Παρτιτούρες», σε δύο μοναδικές προβολές στην Κύπρο
Η ταινία με έμπνευση το έγκλημα στα Τέμπη – Συμμετέχουν Δαδακαρίδης και Μίλτος Πασχαλίδης
Και φέτος (στη Λεμεσό) θα βλέπουμε ταινίες πάνω στην παραλία
Το Starlit Screens, που φέτος μεταφέρεται σε νέα τοποθεσία, ανακοίνωσε την επιστροφή του
Αυτές τις 10 ταινίες θα δεις στον κήπο του θερινού σινεμά Αττικόν
Τα «Garden Screenings» του Κέντρου Τεχνών Κίμωνος επιστρέφουν στο ΑΤΤΙΚΟΝ
Πέθανε η Μαρζάν Σατραπί, δημιουργός του «Περσέπολις»
Η Γαλλοϊρανή καλλιτέχνις ήταν 56 ετών
Οι 5 κινηματογραφικές πρεμιέρες της εβδομάδας
Από την επιστροφή του θρυλικού «Scary Movie» και το επικό «Masters of the Universe» μέχρι οικογενειακές περιπέτειες και αγαπημένα animation, οι κινηματογραφικές αίθουσες γεμίζουν νέες επιλογές για κάθε γούστο
«Τα Κάλαντα των Χριστουγέννων» υποψήφια για 6 βραβεία ΙΡΙΣ 2026
Η κλασική «Χριστουγεννιάτικη Ιστορία» του Καρόλου Ντίκενς αποκτά ελληνική κινηματογραφική ταυτότητα και ξεχωρίζει στις τεχνικές και καλλιτεχνικές κατηγορίες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου
Ηρθε η ώρα και ο Κλιντ Ιστγουντ να αποσυρθεί από την σκηνοθεσία
Καθώς ο Κλιντ Ιστγουντ γιορτάζει τα 96α γενέθλιά του, οι πληροφορίες που τον θέλουν πλέον να αποσύρεται από τη σκηνοθεσία φέρνουν ξανά στο προσκήνιο μια από τις σπουδαιότερες διαδρομές στην ιστορία του αμερικανικού κινηματογράφου.