Δημοσιεύτηκε στις 26 Ιουνίου 2025
Μοναδικές γεύσεις σε έναν χώρο που «παντρεύει» δημιουργικά το παρελθόν με το παρόν.
Ο Σωτήρης Κοντιζάς επέστρεψε με ένα νέο γαστρονομικό project που υπόσχεται να επαναφέρει αγαπημένες γεύσεις σε νέο πλαίσιο. Το Hafu, το ολοκαίνουργιο εστιατόριό του, άνοιξε τις πόρτες του δίπλα στο πολυσυζητημένο Tanpopo και έρχεται να αναβιώσει πιάτα που άφησαν εποχή, μέσα από μια πιο ώριμη, ανανεωμένη ματιά.
Μια εμπειρία που θα σου μείνει αξέχαστη
Εδώ δεν πρόκειται για ένα ακόμη concept restaurant, αλλά για μια επιστροφή με ουσία. Το Hafu λειτουργεί σαν ένα δημιουργικό sequel, που ξεκινά εκεί όπου τελείωσε το προηγούμενο κεφάλαιο. Πιάτα-σταθμοί όπως το ψάρι για μωρά, το μπακαλιαρο-burger, τα noodles με ταχίνι και το πατατόψωμο, επανασυστήνονται στο κοινό σε εκλεπτυσμένες εκδοχές, διατηρώντας ωστόσο τη γευστική τους ταυτότητα.
Ο ίδιος ο τίτλος του εστιατορίου δεν είναι τυχαίος. Είναι η ιαπωνική λέξη που περιγράφει ανθρώπους με μικτή καταγωγή, όπως ο Κοντιζάς. Ένας τίτλος που αποτυπώνει εύστοχα και τη φιλοσοφία του μενού: ένα αληθινό fusion Ελλάδας και Ιαπωνίας, όχι για λόγους εντυπωσιασμού, αλλά ως γευστική έκφραση μιας διπλής πολιτισμικής ταυτότητας.
Το design της νέας αυτής σκηνής έχει την υπογραφή της ομάδας Χωρογράφοι, ενώ την καλλιτεχνική επιμέλεια φέρει ξανά ο Γιάννης Πέτρου. Ο χώρος ισορροπεί ανάμεσα στη θεατρικότητα και την οικειότητα, προσφέροντας σκηνικό αντάξιο των γεύσεων που φιλοξενεί.
Το Hafu άνοιξε επίσημα τις πόρτες του μόλις προχθές, στις 24 Ιουνίου, στο κέντρο της πόλης. Για όσους δεν έχουν προλάβει να κλείσουν τραπέζι, η μπάρα παραμένει ανοιχτή για άμεσες αφίξεις. Ένας νέος γαστρονομικός προορισμός μόλις έκανε πρεμιέρα και όλα δείχνουν ότι θα έχει διάρκεια.
Hafu
Διεύθυνση: Δραγατσανίου 8, Αθήνα
Επικοινωνία: 2152155550
Δευτ. – Παρ. 18:00 – 23:00
https://www.hafu.gr/
Πηγή: athensmagazine.gr
Σχετικά
Ανακαλύψαμε το πιο καλοκαιρινό update του Columbia Sun
Με το SUN of the BEACH, η εμπειρία του Lady’s Mile της Λεμεσού αποκτά ιδιωτικές θαλάσσιες διαδρομές, Dining on Board και την υπογραφή ποιότητας της Columbia Restaurants
10 χρόνια Jamie's Italian: Ένα καλοκαιρινό ταξίδι στις γεύσεις της Ακτής Αμάλφι, στην καρδιά της Λευκωσίας
Δοκιμάσαμε το νέο επετειακό μενού των 10 χρόνων και απολαύσαμε μια αυθεντική ιταλική εμπειρία στον δροσερό κήπο του εστιατορίου
Ο παραθαλάσσιος προορισμός που θα σε κερδίσει από την πρώτη στιγμή
Με φόντο το απέραντο γαλάζιο της Μεσογείου έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει στιγμές χαλάρωσης και απόλαυσης
Στο Lady’s Mile υπάρχει ένα spot που τα έχει όλα: Θάλασσα, γεύση και μουσική μέχρι το ηλιοβασίλεμα
Μεσογειακές γεύσεις, δροσερά cocktails και DJ sets συνθέτουν την απόλυτη all-day εμπειρία δίπλα στη θάλασσα.
Τα 10 καλύτερα beach spots της Λεμεσού που δίνουν άλλο νόημα στο καλοκαίρι
Από εξωτικά σκηνικά και ξαπλώστρες στην άμμο μέχρι δημιουργική κουζίνα, cocktails και all-day εμπειρίες δίπλα στο κύμα.
Η γεύση της θάλασσας συναντά το καλοκαίρι σε ένα αγαπημένο στέκι για ψάρι στον Πρωταρά
Φρέσκο ψάρι, θαλασσινές γεύσεις και θέα στο απέραντο γαλάζιο, σε ένα σκηνικό που μυρίζει καλοκαίρι.
Τα καλοκαιρινά βράδια έχουν το δικό τους στέκι: την αυλή του Ιστορικόν
Το βραβευμένο στα Cyprus Eating Awards ταβερνείο του Αγίου Δομετίου μάς υποδέχεται στην όμορφη αυλή του με αυθεντικές γεύσεις και καλοκαιρινή ατμόσφαιρα
Vala Beach Club: Μεσογειακή πολυτέλεια δίπλα στη θάλασσα
Κομψό, ζωντανό και απόλυτα συνδεδεμένο με τη θάλασσα
The One Limassol: Το νέο lifestyle destination της Λεμεσού
Signature cocktails, δημιουργικά πιάτα to share και ανεμπόδιστη θέα στη Μεσόγειο
Εκεί όπου ο Πρωταράς συναντά τη γεύση, τη μουσική και τη θάλασσα
Στον παραλιακό πεζόδρομο του Πρωταρά, η μεσογειακή κουζίνα του Chef Andrew Tzo, τα signature cocktails και τα DJ sessions δημιουργούν μια εμπειρία που ξεχωρίζει από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ.
Το beach restaurant που κάνει τη διαφορά στη Λεμεσό
Με σύγχρονη μεσογειακή κουζίνα, δροσιστικά cocktails, άνετες ξαπλώστρες και ξεχωριστές εκδηλώσεις δίπλα στη θάλασσα, αποτελεί μία από τις κορυφαίες επιλογές του φετινού καλοκαιριού.
Η ελληνική απάντηση στην Dubai Chocolate -Η σοκολάτα που φτιάχνουν στη Μύκονο και θυμίζει ελληνικό καλοκαίρι [εικόνες]
Ποια Dubai Chocolate; Αν υπάρχει μια σοκολάτα που θα συζητηθεί αυτό το καλοκαίρι, η απάντηση έρχεται από τη Μύκονο