Δημοσιεύτηκε στις 25 Ιουνίου 2025
Οι διαδρομές στην Κύπρο προσφέρουν πάντοτε την ευκαιρία στον ταξιδιώτη να ρεμβάσει και να απολαύσει από ψηλά το τοπίο.
Εξ ου και επιβάλλεται να κάνεις στάση στο νέο νέο σημείο θέας που δημιουργήθηκε στο Πισσούρι το αποίο απολαμβάνει τη θάλασσα από ψηλά.
Πιο συγκεκριμένα, το νέο Σημείο Θέασης ονομάζεται «Μελάντα» και δημιουργήθηκε στην ομώνυμη τοποθεσία της Κοινότητας Πισσουρίου, αποτελώντας έναν από τους πιο ξεχωριστούς φυσικούς προορισμούς της επαρχίας Λεμεσού.
Το έργο, το οποίο προσφέρει εντυπωσιακή πανοραμική θέα προς τον Κόλπο του Πισσουρίου και το φυσικό τοπίο της περιοχής, υλοποιήθηκε από την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Λεμεσού με τη στήριξη του Υφυπουργείου Τουρισμού. Τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό επιμελήθηκε ο φοιτητής του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφος, κ. Γιώργος Ποντίκας.
Το Σημείο Θέασης «Μελάντα» εντάσσεται σε μια ευρύτερη στρατηγική ανάδειξης της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής και αποτελεί νέο σημείο αναφοράς για τους επισκέπτες που επιθυμούν να ανακαλύψουν τη μαγεία της κυπριακής υπαίθρου.
Το Κοινοτικό Συμβούλιο Πισσουρίου εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του προς όλους όσοι συνέβαλαν στην υλοποίηση του έργου και καλεί το κοινό να επισκεφθεί το σημείο, απολαμβάνοντας την απαράμιλλη θέα και την ομορφιά της κυπριακής φύσης.

Σχετικά
Το Enavsma Foundation επενδύει ξανά στα όνειρα και το μέλλον των νέων
Απονομή υποτροφιών για την ακαδημαϊκή περίοδο 2026-2027
Αίθριος καιρός με βροχές στα ορεινά - Το σκηνικό μέχρι και την Κυριακή
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Αυτοί είναι οι πιο φθηνοί προορισμοί για ένα city break στην Ευρώπη
Πόσο κοστίζει ένα Σαββατοκύριακο στις πιο οικονομικές πόλεις της Ευρώπης - Το εντυπωσιακό εύρημα της μελέτης
Η Ryanair ανακοίνωσε προσφορές για 9 προορισμούς, με τις τιμές να ξεκινούν από μόλις €14.99
Για τρεις μόνο μέρες
H Wizz Air επαναφέρει 4 προορισμούς στη Μέση Ανατολή για τον χειμώνα, με τιμές που αρχίζουν από €24.99
Το Ντουμπάι, το Άμπου Ντάμπι, η Τζέντα και το Αμμάν επιστρέφουν από τις 25 Οκτωβρίου, με 12 δρομολόγια, 49 εβδομαδιαίες πτήσεις και ναύλους από μόλις €24.99
Ένας νέος, άκρως εντυπωσιακός, χώρος για events κάθε εποχή
Το Lapatsa Countryside αλλάζει και φέρνει την ύπαιθρο μέσα από έναν πλήρως ανανεωμένο χώρο
Πανσέληνος Σεπτεμβρίου: Πότε θα απολαύσουμε το εντυπωσιακό «Φεγγάρι του Καλαμποκιού»
Το «Φεγγάρι του Καλαμποκιού» (Corn Moon) είναι η παραδοσιακή ονομασία που δίνεται στη συγκεκριμένη πανσέληνο στη Βόρεια Αμερική.
Νέα Chief Operating Officer της Partners Connected Communications η Ειρήνη Χατζηπαύλου
Γιατί για την Partners, η αλλαγή δεν είναι κάτι που απλώς ακολουθεί. Είναι μέρος του τρόπου με τον οποίο συνεχίζει να αλλάζει το παιχνίδι
Έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος συγγραφέας και εκδότης Βάσος Φτωχόπουλος
Υπήρξε άνθρωπος των γραμμάτων και των εκδόσεων, έχοντας συνδέσει το όνομά του με τις εκδόσεις «Αιγαίον»