Δημοσιεύτηκε στις 22 Ιουνίου 2025
Η Ομηρική Μάχη στην πιο ροκ διασκευή του “Μικρού Βορρά”, η παράσταση που ξεκίνησε το ταξίδι της από το Αρχαίο Θέατρο Άργους με επιχορήγηση του Υπουργείου Πολιτισμού Ελλάδος, και έφτασε να μαγεύει το κοινό του Καΐρου ως επίσημη συμμετοχή στο Cairo International Festival for Experimental Theatre.
Και τώρα εγκαινιάζει το HOORAY FEST το πρώτο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου και Παραστατικών Τεχνών (Hooray Fest - Cyprus International Theatre and Performing Arts Festival)
“Πιάσε το χέρι μου, Θεά ψυχή μου δώσε ρεύμα, να γράψω μ’ έναν κεραυνό πάνω σε μαύρη πλάκα”
Σε 90 λεπτά όλη η Ιλιάδα του Ομήρου μέσα από τη σύγχρονη σκηνοθετική ματιά του Τάσου Ράτζου, γεμάτη χιούμορ και ευαισθησία.
Τέσσερις ταλαντούχοι ηθοποιοί που συγκρούονται, αφηγούνται, τραγουδούν και συγκινούν σε 30 και πλέον ρόλους σε ένα σπουδαίο αντιπολεμικό έπος με νοήματα και αφηγήσεις που απαντώνται στο σήμερα.
Όλη η Ιλιάδα είναι πλεγμένη γύρω από τον Αχιλλέα, έναν ήρωα που εντυπωσιάζει με το κάλλος του, την αδυσώπητη αγριότητά του στη μάχη, αλλά και την τρυφερότητα του στην καθημερινότητα. Ένας νέος, γοητευτικός και αλαζόνας, θυμώνει και συμπαρασύρει στον όλεθρο εκατοντάδες ζωές!
Ένα έργο που μας θυμίζει την ανθρώπινη υπόσταση, την τρωτή μας φύση, τα πάθη και τα λάθη των ανθρώπων που μπορούν να οδηγήσουν ολόκληρα έθνη στον όλεθρο και την καταστροφή.
Μία διασκευή από την ομάδα του Μικρού Βορρά που θέλει να εστιάσει στην αποκάλυψη τόσο της ομορφιάς όσο και της φρίκης. Στην αγριότητα του πολέμου αλλά και την ομορφιά της γενναιότητας και της αγάπης.
Μέσα από μια σύγχρονη οπτική, γεμάτη χιούμορ και ευαισθησία, με ποικίλα αφηγηματικά μέσα και τεχνικές θεάτρου, δίνεται μία νέα “πνοή” στο ομηρικό έπος με αναφορές που αγγίζουν το σήμερα και τις μάχες που δίνουμε στο παρόν.
Εισιτήρια ΕΔΩ
>> Παρασκευή 22 Αυγούστου, Αμφιθέατρο Σχολής Τυφλών, Λευκωσία, 21:00.

-
Αμφιθέατρο Αρχ. Μακάριου Γ (Σχολή Τυφλών)
22 Αυγούστου 2025
Σχετικά

Πέθανε η ηθοποιός Πόπη Χριστοδούλου, η υπηρέτρια του «Πάρα Πέντε»
Ξεχώρισε για τις χιουμοριστικές ατάκες της στη σειρά του MEGA

Ο «Ευτυχισμένος Πρίγκιπας» του Όσκαρ Ουάιλντ περιοδεύει στα χωριά μας
Παραμύθι, αφήγηση, θέατρο σκιών και ζωντανή μουσική ενώνονται για να δημιουργήσουν έναν κόσμο ονειρικό, γεμάτο εικόνες που αγγίζουν την καρδιά

Ο Ζαχαρίας Ζαννέττου επιστρέφει με τη νέα του κωμική παράσταση «Δεν Δεχόμαστε Επιστροφές»!
Η προπώληση ξεκίνησε

«Η κούκλα του Φραντς Κάφκα» για μία τελευταία παράσταση στη Λεμεσό
H παράσταση της παραγωγής της Humart απευθύνεται σε παιδιά από τεσσάρων ετών

Πέθανε η ηθοποιός Σοφία Σεϊρλή
Η ηθοποιός Σοφία Σεϊρλή έφυγε αναπάντεχα από τη ζωή, σε ηλικία 77 ετών, όταν, καθώς κολυμπούσε στην παραλία Καμάρι, στους Φούρνους Ικαρίας παρασύρθηκε από ισχυρά ρεύματα.

«Να Σπάσει ο Πάγος»: Η νέα stand-up παράσταση του Χαμπή με προσωπικές ιστορίες και καυστικό χιούμορ
Αυτοσαρκασμός, τραύματα και TikTok σε ένα ειλικρινές one-man show

«Να θκιώξουμε τους χαμολιούς»: Μία θεατρική παράσταση για καλό σκοπό με τον Γιώργο Ζένιο και τον Κώστα Βήχα
Τα έσοδα θα ενισχύσουν τις Υπηρεσίες και τα Προγράμματα του ΠΑΣΥΚΑΦ

Η «Φουκού» επιστρέφει τον Σεπτέμβριο με λίγες ακόμη παραστάσεις
Λόγω ζήτησης και για όσους δεν πρόλαβαν

Η Τάνια Τσανακλίδου σε πρωταγωνιστικό ρόλο στο θεατρικό έργο «Βραδιάζει... Μια ροκ σταρ εξομολογείται»
Έρχεται στην Κύπρο για δύο μοναδικές παραστάσεις

Η νέα stand-up comedy παράσταση των Θεοδωρόπουλου & Μαθιουδάκη έρχεται στην Κύπρο
Για πρώτη φορά στην Κύπρο παρουσιάζουν το νέο τους show οι δύο αγαπημένοι Έλληνες κωμικοί

Ένας βραβευμένος κωμικός από το εξωτερικό έρχεται στην Κύπρο
Stand-up comedy από τον διεθνή κωμικό Mustafa Algiyadi

Αλλαγή ημερομηνίας της παράστασης του Ζαχαρία Ζαννέττου
Η παράσταση "Δοκιμή Υλικού" του Ζαχαρία Ζανέττου μεταφέρεται σε νέα ημερομηνία