Δημοσιεύτηκε στις 22 Ιουνίου 2025
Η Ομηρική Μάχη στην πιο ροκ διασκευή του “Μικρού Βορρά”, η παράσταση που ξεκίνησε το ταξίδι της από το Αρχαίο Θέατρο Άργους με επιχορήγηση του Υπουργείου Πολιτισμού Ελλάδος, και έφτασε να μαγεύει το κοινό του Καΐρου ως επίσημη συμμετοχή στο Cairo International Festival for Experimental Theatre.
Και τώρα εγκαινιάζει το HOORAY FEST το πρώτο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου και Παραστατικών Τεχνών (Hooray Fest - Cyprus International Theatre and Performing Arts Festival)
“Πιάσε το χέρι μου, Θεά ψυχή μου δώσε ρεύμα, να γράψω μ’ έναν κεραυνό πάνω σε μαύρη πλάκα”
Σε 90 λεπτά όλη η Ιλιάδα του Ομήρου μέσα από τη σύγχρονη σκηνοθετική ματιά του Τάσου Ράτζου, γεμάτη χιούμορ και ευαισθησία.
Τέσσερις ταλαντούχοι ηθοποιοί που συγκρούονται, αφηγούνται, τραγουδούν και συγκινούν σε 30 και πλέον ρόλους σε ένα σπουδαίο αντιπολεμικό έπος με νοήματα και αφηγήσεις που απαντώνται στο σήμερα.
Όλη η Ιλιάδα είναι πλεγμένη γύρω από τον Αχιλλέα, έναν ήρωα που εντυπωσιάζει με το κάλλος του, την αδυσώπητη αγριότητά του στη μάχη, αλλά και την τρυφερότητα του στην καθημερινότητα. Ένας νέος, γοητευτικός και αλαζόνας, θυμώνει και συμπαρασύρει στον όλεθρο εκατοντάδες ζωές!
Ένα έργο που μας θυμίζει την ανθρώπινη υπόσταση, την τρωτή μας φύση, τα πάθη και τα λάθη των ανθρώπων που μπορούν να οδηγήσουν ολόκληρα έθνη στον όλεθρο και την καταστροφή.
Μία διασκευή από την ομάδα του Μικρού Βορρά που θέλει να εστιάσει στην αποκάλυψη τόσο της ομορφιάς όσο και της φρίκης. Στην αγριότητα του πολέμου αλλά και την ομορφιά της γενναιότητας και της αγάπης.
Μέσα από μια σύγχρονη οπτική, γεμάτη χιούμορ και ευαισθησία, με ποικίλα αφηγηματικά μέσα και τεχνικές θεάτρου, δίνεται μία νέα “πνοή” στο ομηρικό έπος με αναφορές που αγγίζουν το σήμερα και τις μάχες που δίνουμε στο παρόν.
Εισιτήρια ΕΔΩ
>> Παρασκευή 22 Αυγούστου, Αμφιθέατρο Σχολής Τυφλών, Λευκωσία, 21:00.
-
Αμφιθέατρο Αρχ. Μακάριου Γ (Σχολή Τυφλών)
22 Αυγούστου 2025
Σχετικά
"Δυόμισι φόνοι και ένα μπουλντογκ" των Ρέππα-Παπαθανασίου στο Θέατρο Ανεμώνα
Σε σκηνοθεσία Μαρίνου Ξενοφώντος
«Η Πριγκίπισσα των Αγίων Σαράντα!» με τον Χάρη Ρώμα ταξιδεύει στην Κύπρο
H νέα ξεκαρδιστική και συγκινητική κωμωδία του Χάρη Ρώμα έρχεται στην Κύπρο για περιορισμένες παραστάσεις!
Το «Ημερολόγιο ενός Τρελού» επιστρέφει με τον Μάριο Ιωάννου 18 χρόνια μετά
Το έργο ακολουθεί την πορεία ενός μοναχικού δημόσιου υπαλλήλου προς την απομόνωση, την παράνοια και, τελικά, μια ιδιότυπη λύτρωση
Η Μαντάμ Σουσού ζωντανεύει επί σκηνής από την Θεατρική Ομάδα Tabula Rasa
Ένα έργο-καθρέφτης της ελληνικής κοινωνίας, γεμάτο σαρκασμό, χιούμορ και καυστική σάτιρα
Ανακουτρέφκω: Η κόρη που απεικονίζεται στην κυπριακή λίρα επιστρέφει ως σύμβολο μνήμης στο Flea Market Theatre.
Ένα έργο της Άντρεας Μαύρου σε σκηνοθεσία Άννας Γιαγκιώζη
6 νέα θεατρικά έργα κάνουν πρεμιέρα την άνοιξη στο κυπριακό θέατρο
Σύγχρονες ιστορίες και δυνατές ερμηνείες που ζωντανεύουν στη σκηνή
"Ο άνθρωπος που έσπασε τον κώδικα" από την Alpha Square
Η παράσταση κάνει πρεμιέρα τον Μάιο στη Λευκωσία
«Η Φάλαινα»: Μόλις ανακοινώθηκε μία ακόμα επιπλέον παράσταση στη Λευκωσία
Η παράσταση, που συγκλόνισε κοινό και κριτικούς, έρχεται Κύπρο
Τα αποτελέσματα των 37ων Παγκύπριων Σχολικών Αγώνων Θεάτρου
Με τη συμμετοχή 54 σχολείων από όλη την Κύπρο, οι Αγώνες έδωσαν στο κοινό θαυμάσιες παραστάσεις και στα παιδιά την ευκαιρία να ξεπεράσουν τους εαυτούς τους
«Ματωμένα Στέφανα»: Ο Λόρκα στην κυπριακή διάλεκτο από την ΕΘΑΛ
Μεταφέρει τη δράση σε ένα μεικτό χωριό της Κύπρου των αρχών της δεκαετίας του 1960
H Θεατρική Ομάδα Garage ανεβάζει το κοινωνικό έργο «Κύκλος Ψυχοθεραπείας»
Βασισμένο στο έργο του Matias Del, σε σκηνοθεσία του Μάριου Ζησίμου
"Απόψε ΧωρίΖΩ": Μία νέα κυπριακή κωμωδία της Μαρίνας Φραγκεσκίδου
Πρεμιέρα 26 Απριλίου στην Μουσική Σκηνή Κύκλος στη Λεμεσό