24 May-27 June 2025
Θέατρο , Νέες Παραστάσεις

«ΑΜΛΕΤ Β’»: Έρχεται η ξεκαρδιστική παρωδία του σαιξπηρικού αριστουργήματος

Σε σκηνοθεσία Λέανδρου Ταλιώτη

Δημοσιεύτηκε στις 14 Μαΐου 2025

Το Θέατρο ΔΕΝΤΡΟ και ο Πολιτιστικός Οργανισμός ΥΠΟΓΑΙΑ παρουσιάζουν το έργο «Άμλετ Β'» του Σάμιουελ Μπόμπρικ, μια ιδιοφυή και πολυεπίπεδη αποδόμηση του κλασικού σαιξπηρικού έργου. Το έργο αυτό, που έχει ήδη αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές στο εξωτερικό, ανεβαίνει στην Κύπρο υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Λέανδρου Ταλιώτη.

Ο Βρετανός συγγραφέας Σάμιουελ Μπόμπρικ, γνωστός για τις ανατρεπτικές του διασκευές κλασικών έργων, δημιουργεί ένα θεατρικό καλειδοσκόπιο που ισορροπεί με μαεστρία μεταξύ χοντροκομμένης φάρσας και εκλεπτυσμένης παρωδίας. Το έργο «Άμλετ Β'» δεν είναι απλώς μια κωμική εκδοχή του πρωτότυπου, αλλά ένα έργο με διττό στόχο: αφενός να προκαλέσει το γέλιο μέσα από την αναπάντεχη αποδόμηση των κλασικών χαρακτήρων, αφετέρου να ασκήσει καυστική κριτική στον μικροαστικό καθωσπρεπισμό και την κοινωνική υποκρισία που διατρέχει τη σύγχρονη πραγματικότητα.

ΜΙΑ ΣΚΗΝΟΘΕΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΠΟΥ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΙΣ ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Η σκηνοθετική προσέγγιση του Λέανδρου Ταλιώτη καταφέρνει να αναδείξει τόσο την κωμική διάσταση του έργου όσο και τον βαθύτερο κοινωνικό του προβληματισμό. Μέσα από έξυπνα σκηνοθετικά ευρήματα, ρυθμικές εναλλαγές και ένα πλούσιο οπτικοακουστικό περιβάλλον, η παράσταση συνθέτει ένα θέαμα που προσφέρει απλόχερα το γέλιο χωρίς να υποβαθμίζει την ουσία της κριτικής ματιάς του Μπόμπρικ.

"Προσεγγίσαμε το έργο με σεβασμό τόσο στην κωμική του φύση όσο και στη βαθύτερη κοινωνική του κριτική," δηλώνει ο σκηνοθέτης Λέανδρος Ταλιώτης. "Θέλαμε να δημιουργήσουμε μια παράσταση που θα κάνει το κοινό να γελάσει αβίαστα, αλλά ταυτόχρονα θα το προβληματίσει για τους μηχανισμούς κοινωνικής συμμόρφωσης και τα προσωπεία που φοράμε καθημερινά."

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΘΙΑΣΟΣ
Ο Λέανδρος Ταλιώτης, γνωστός για τις καινοτόμες προσεγγίσεις του στα κλασικά κείμενα, συγκέντρωσε έναν εξαιρετικό θίασο που ζωντανεύει με ευφάνταστο τρόπο αυτό το σουρεαλιστικό πανόραμα: Βασίλης Χαραλάμπους, Βαλεντίνος Κόκκινος, Κατερίνα Λούρα, Βασιλική Κυπραίου, Αθηνά Σάββα, Ανδρέας Καρούμπας, Μιχάλης Καζάκας, Λέανδρος Ταλιώτης.

Οι ηθοποιοί ισορροπούν με αξιοθαύμαστη δεξιοτεχνία ανάμεσα στο γκροτέσκο και την καρικατούρα, χωρίς ποτέ να χάνουν την ανθρώπινη διάσταση των χαρακτήρων τους. Μέσα από την εξαιρετική τους ερμηνεία, το κοινό έχει την ευκαιρία να απολαύσει όχι μόνο μια κωμωδία υψηλού επιπέδου, αλλά και ένα βαθιά στοχαστικό έργο για τη φύση της ταυτότητας και των κοινωνικών συμβάσεων.

ΜΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΣΕΤΕ
Το έργο «Άμλετ Β'» αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για το κυπριακό κοινό να γνωρίσει ένα έργο που έχει προκαλέσει συζητήσεις και έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές σε πολλές σκηνές του εξωτερικού. Η συνεργασία του Θεάτρου ΔΕΝΤΡΟ με τον Πολιτιστικό Οργανισμό ΥΠΟΓΑΙΑ υπόσχεται μια αξέχαστη κωμωδία που θα μείνει για καιρό στη μνήμη των θεατών.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Συγγραφέας: Σάμιουελ Μπόμπρικ
Σκηνοθεσία/Μετάφραση/Video Art: Λέανδρος Ταλιώτης
Σκηνικά/Κοστούμια: Λάκης Γενεθλής
Μουσική Σύνθεση: Ανδρέας Μουστούκης
Κινησιολογία: Σταυρούλα Κάλφα
Σχεδιασμός Φωτισμού: Χρίστος Γωγάκης
Οπτική Επικοινωνία | Αφίσα - Τρέιλερ - Φωτό : Κρίτων Δούρις

Διεύθυνση παραγωγής: Κατερίνα Λούρα - Katerinaloura@yahoo.gr
Δημόσιες Σχέσεις - Επικοινωνία: Κατερίνα Λούρα
Παραγωγή: Θέατρο Δέντρο / Πολιτιστικός Οργανισμός ΥΠΟΓΑίΑ

Παίζουν οι ηθοποιοί:
Βασίλης Χαραλάμπους, Βαλεντίνος Κόκκινος, Κατερίνα Λούρα, Βασιλική Κυπραίου, Αθηνά Σάββα, Ανδρέας Καρούμπας, Μιχάλης Καζάκας, Λέανδρος Ταλιώτης.

Μουσικοί Επί Σκηνής (τραγούδι):
Μαριλένα Χριστοφή, Elisabeta Maria Racolta, Κατερίνα Λούρα

ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Πρεμιέρα: Σάββατο, 24 Μαΐου | 20:30 | στο Θέατρο Δέντρο

ΛΕΥΚΩΣΙΑ / ΘΕΑΤΡΟ ΔΕΝΤΡΟ
24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ΜΑΪΟΥ & 1 ΙΟΥΝΙΟΥ | 20:30

ΔΕΡΥΝΕΙΑ / ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ
11 ΙΟΥΝΙΟΥ | 20:30
ΛΕΜΕΣΟΣ / ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΠΙΣΣΟΥΡΙΟΥ
27 ΙΟΥΝΙΟΥ | 20:30
*θα ανακοινωθούν σύντομα έξτρα περιοδείες

--------------------------------------------
Διάρκεια παράστασης: 90’
--------------------------------------------

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ:
Soldout Tickets: https://www.soldoutticketbox.com
στα Καταστήματα STEPHANIS

Και στο τηλ.: 99 520835
Θέατρο Δέντρο: Eνότητας 44Β, Παλλουριώτισσα, 1041 Λευκωσία | τηλ.: 99 520835
Τιμές εισιτηρίων:
€ 15 κανονικό
€ 13 μειωμένο* (μόνο από το ταμείο του Θεάτρου Δέντρο)
*Συνταξιούχοι, ηθοποιοί, φοιτητές, μαθητές, στρατιώτες, πολύτεκνοι, μέλη του α.π.κυ. Απαραίτητη η επίδειξη της νόμιμης ταυτότητας στο ταμείο, κατά την είσοδο στο θέατρο

496935504_3881446912116327_2503446718772833287_n.jpg

Σχετικά

Ατζέντα
May 2025
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close