Δημοσιεύτηκε στις 02 Απριλίου 2025
Συζήτηση με την Ελληνίδα ποιήτρια και στιχουργό Λίνα Νικολακοπούλου διοργανώνει τη Δευτέρα 7 Απριλίου το Πανεπιστήμιο Κύπρου.
Η συζήτηση έχει ως τίτλο «Εγώ μιλάω για δύναμη: Η Λίνα Νικολακοπούλου αφηγείται…» θα προηγηθούν χαιρετισμοί από τον πρύτανη Τάσο Χριστοφίδη, τον καθηγητή Φιλήμωνα Μπαντιμαρούδη πρόεδρο του Τμήματος Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών και τον ομότιμο καθηγητή Παντελή Βουτουρή, πρόεδρο του ΘΟΚ.
Της ομιλίας της Λίνας Νικολακοπούλου θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό την οποία συντονίζει η εκπρόσωπος τύπου του Πανεπιστημίου Κύπρου Δόξα Κωμοδρόμου.
Η Λίνα Νικολακοπούλου σπούδασε Κοινωνικές και Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Φοίτησε στη σχολή κινηματογράφου Λ. Σταυράκου και παράλληλα εργαζόταν για την τηλεοπτική σειρά ‘Παρασκήνιο’. Παρακολούθησε μαθήματα θεάτρου στη Σχολή του Πέλου Κατσέλη. Άρχισε να γράφει στίχους από τις αρχές της δεκαετίας του ’80 και συνεργάστηκε στην μακρόχρονη πορεία της με καταξιωμένους συνθέτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Τραγούδια της, που ερμήνευσαν καταξιωμένοι καλλιτέχνες της παλαιότερης, αλλά και της νέας γενιάς, έγιναν μεγάλες και διαχρονικές επιτυχίες.
Παράλληλα με τη στιχουργική, στις τέσσερις και πλέον δεκαετίες της καλλιτεχνικής της παρουσίας, η Λίνα Νικολακοπούλου ανέλαβε τη σκηνοθετική επιμέλεια μουσικών παραστάσεων σε Θέατρα (Ηρώδειο, Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός, κ.ά.) και σε μουσικές σκηνές. Παραστάσεις που σημείωσαν μεγάλη εμπορική και καλλιτεχνική επιτυχία, παραμένουν μέχρι σήμερα σημείο αναφοράς.
Αποτέλεσε μέλος της δημιουργικής ομάδας των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004. Είναι Επίτιμη Διδάκτορας του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών, της Σχολής Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών, του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Έχει τιμηθεί από την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας με τον Αργυρό Σταυρό του Τάγματος του Φοίνικος.
>> Δευτέρα 7 Απριλίου, Πανεπιστημιούπολη, Αμφιθέατρο Β108, Κτήριο «Αναστάσιος Γ. Λεβέντης», Λευκωσία, 11.00. Δηλώσεις συμμετοχής: ΕΔΩ
-
Πανεπιστημιούπολη Πανεπιστημίου Κύπρου
07 Απριλίου 2025
Σχετικά
Βραδιά αστροφωτογράφισης στην Πέτρα του Ρωμιού
Κάτω από τον Γαλαξία: Μια μοναδική φωτογραφική εξόρμηση
Η πιο εντυπωσιακή δωρεάν προβολή του καλοκαιριού γίνεται στην καρδιά της Λευκωσίας
Ένα καθηλωτικό ταξίδι διάρκειας 17 λεπτών μέσα από σημαντικούς σταθμούς της ιστορίας της πρωτεύουσας.
Κοιτάξτε ψηλά: Το σπάνιο «ραντεβού» Αφροδίτης και Δία φωτίζει απόψε τον κυπριακό ουρανό
Ένα μαγευτικό αστρονομικό φαινόμενο ορατό απόψε από την Κύπρο
Χάρισε ένα βιβλίο… και άφησε το μήνυμά σου στον επόμενο αναγνώστη!
Δράση ανταλλαγής βιβλίων στην Ερήμη
Μάθαμε πότε θα στηθεί το Πανηγύρι του Κρόμμυ στο χωριό
Αν ξέρεις προς τα πού πέφτει η Γιόλου, ακολούθησέ μας!
“Τα Ιπτάμενα Παιδιά της Δανίας” έρχονται και στο νησί μας, για ένα καθηλωτικό υπερθέαμα!
Με εντυπωσιακές ακροβατικές κινήσεις, μουσική που αγγίζει την ψυχή και μια αισθητική που συνδυάζει την παιδική αθωότητα με την καλλιτεχνική αρτιότητα
To My Mall Λεμεσού γέμισε δεινόσαυρους και προϊστορικά ζώα
Όλα όσα εντυπωσιακά θα δεις εκεί
Θέατρο, μουσική, σινεμά, κρασί και κωμωδία: Τι να κάνετε αυτήν την εβδομάδα στην Κύπρο
Η ατζέντα της εβδομάδας με όλα όσα μπορείς να δεις, να κάνεις και να ακούσεις στο νησί
To μεγαλύτερο streetwear event της Κύπρου επιστρέφει για ακόμη μία χρονιά,
Το Cyprus Streetwear Expo by Carlsberg επιστρέφει στη Λεμεσό στις 28 Ιουνίου
Οι φίλοι της Porsche βγήκαν ξανά στους δρόμους της Κύπρου
Μια μέρα γεμάτη Porsche και μοναδικές διαδρομές στην κυπριακή ύπαιθρο - Εντυπωσιακή η έναρξη από το Maison Anemi
Τελευταίες παραστάσεις για το Circus Atmosphere στο Παραλίμνι
Τα εντυπωσιακά ακροβατικά και οι μοναδικές στιγμές ψυχαγωγίας συνεχίζονται για λίγες μόνο ημέρες ακόμα
To 13ο Street Festival στην Πλατεία Φανερωμένης θα τα έχει όλα
Μια βραδιά γεμάτη μουσική, τέχνη, φαγητό, και αλληλεγγύη, στην καρδιά της Λευκωσίας