Δημοσιεύτηκε στις 25 Απριλίου 2025
Να κάτι που δεν περίμενες να βρεις σε ένα όχι και τόσο δημοφιλές χωριό της επαρχίας Λεμεσού, ανάμεσα στον Άγιο Μάμα και το Λιμνάτη: Ένα food truck το οποίο σταθμεύει κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στην αυλή της ταβέρνας 7 Λινοί στο Καπηλειό, ‘μοσχομυρίζοντας’ Ιταλία όλο το χωριό! Ωστόσο δεν μένει εκεί, το εν λόγω food truck, ονόματι ab ovo σταθμεύει σε εκδηλώσεις και πάρτι, σερβίροντας απολαυστική πίτσα φτιαγμένη σε ξυλόφουρνο.

Ο εμπνευστής και δημιουργός του ab ovo (κατά κόσμον Μιχάλης), άφησε την ιατρική και με συνοδοιπόρο -ή καλύτερα φούρναρη- τον πατέρα του, έφτιαξαν μία κινητή πιτσαρία με ξυλόφουρνο, πειραματίστηκαν με το ζυμάρι, δημιούργησαν συνδυασμούς και συνταγές και βάζοντας όλη την τέχνη και τη μαεστρία τους, σερβίρουν σε κάθε λάτρη της συγκεκριμένης κουζίνας μία κορυφαία εκδοχή της αυθεντικής Ναπολιτάνικης πίτσας.
Κράτησαν τη φιλοσοφία της αυθεντικής συνταγής, με λίγα και ποιοτικά υλικά, μακριά από επιτηδεύσεις και στησίματα, και το αποτέλεσμα είναι από μόνο του λόγος για να οδηγήσεις τα 20 χιλιόμετρα που τους χωρίζουν από το κέντρο της Λεμεσού αλλά και να τους καλέσεις στον χώρο σου, για να δώσεις στο event σου ιταλική φινέτσα.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή... κι ας αφήσουμε τον Μιχάλη να μας διηγηθεί την κατά τα άλλα πολύ νόστιμη κι ενδιαφέρουσα ιστορία του...
"Ab ovo στα λατινικά σημαίνει «από το αυγό», δηλαδή από την αρχή. Και αυτή ακριβώς είναι η φιλοσοφία πίσω από την ab ovo pizza: πίτσα από το μηδέν, με απλά, ποιοτικά υλικά, τεχνογνωσία, όρεξη και αγάπη.

Η ιστορία μας ξεκινά στην καραντίνα, όταν ένα πρώτο ζύμωμα ήταν αρκετό για να μετατρέψει την αγάπη μου για την πίτσα σε αληθινό πάθος για τη δημιουργία της. Με έναν μικρό ειδικό φούρνο και αμέτρητες βραδιές πίτσας με φίλους, αυτό το πάθος «ζυμώθηκε», «φούσκωσε» και εξελίχτηκε σε τέτοιο βαθμό ώστε να αφήσω την Ιατρική μετά την αποφοίτηση και να αφοσιωθώ στην πίτσα.
Κομβικός σταθμός στην πορεία της ab ovo pizza είναι η συνεργασία με την ταβέρνα 7 Λινοί στο χωριό Καπηλειό της Λεμεσού, η οποία σηματοδότησε την επίσημη επαγγελματική έναρξη. Συνεργάτης μου εξαρχής ο πατέρας μου, ο οποίος έμαθε την τέχνη του ψησίματος κατά τη διάρκεια των σπουδών του στην Αμερική. Πατέρας και γιος, φέρνουν την αυθεντική ναπολιτάνικη πίτσα παντού!

Ειδικευόμαστε στη ναπολιτάνικη πίτσα, η οποία ψήνεται μπροστά στον κόσμο σε παραδοσιακό φούρνο με ξύλα. Από ιδιωτικά και εταιρικά πάρτι μέχρι γάμους, αθλητικά τουρνουά, φεστιβάλ φαγητού και παιδικά πάρτι, η ομάδα μας δεν προσφέρει μόνο μια γευστική εμπειρία, αλλά και τη χαρά της παρασκευής της πίτσας!

Επιπλέον, για όσους θέλουν να μάθουν τα μυστικά της τέχνης της πίτσας, προσφέρουμε την επιλογή και για pizza workshops όπου μικροί και μεγάλοι μπορούν να πειραματιστούν και να δημιουργήσουν τη δική τους πίτσα από το μηδέν.
Η ab ovo pizza έρχεται σε εσάς, όμως κάθε Τετάρτη και Πέμπτη θα την βρείτε εσείς στην ταβέρνα 7 Λινοί στο Καπηλειό Λεμεσού, όπου η πίτσα συνδυάζεται αρμονικά με τα εκλεκτά steaks της ταβέρνας".
Σημείωσε πού θα τους βρεις τις επόμενες μέρες:
- Cyprus 3x3 - 26-27.04, 16:00, Tάφρος Νταβίλα
- Zonkey Bar - 29.04, 19:30, Λευκωσία
- Winecase - 03.05, 17:00, Λεμεσός
- Koλλα - 04.05, 16:00-23:00, Λεμεσός
Πληροφορίες: 99808583 (Μιχάλης)
Instagram: abovo_pizza
Σχετικά
Έξι εμβληματικά ελληνικά κρασιά σε ένα ξεχωριστό Wine Masterclass στη Λευκωσία
Το RESERVA 52 LOUNGE μάς προσκαλεί σε ένα Wine Masterclass αφιερωμένο στους θρύλους του ελληνικού αμπελώνα
Ο Jeffrey Hoffens επιστρέφει στη Λεμεσό, με live ψήσιμο στη φωτιά και paella
Ένα ακόμη live cooking experience αφιερωμένο στους λάτρεις του καλού κρέατος και της μαγειρικής στη φωτιά
Αυτό είναι το Franchisee of the Year 2026: Μια ιστορική διεθνής διάκριση για την Κύπρο
Τα wagamama Κύπρου στην κορυφή!
Δύο ξεχωριστές βραδιές αφιερωμένες στο ιταλικό κρασί και τη γαστρονομία, στη Λευκωσία
Στις 10 & 11 Νοεμβρίου θα μάθουμε τις ιστορίες πίσω από μία από τις ιστορικές οινοποιητικές οικογένειες της Τοσκάνης.
Αυτό είναι το νέο ασιατικό fine dining του νησιού
Η νέα πρόταση που θα καταστήσει το Aphrodite Hills Resort ως τον must προορισμό για κάθε λάτρη της fusion κουζίνας.
Τα αστέρια Michelin στα εστιατόρια της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Σαντορίνης για το 2026
Νέο διάστερο από τη Σαντορίνη και ηχηρή απώλεια αστεριού για το Delta, προσθήκες στην καινούρια -εκτεταμένη και εκτός Αθηνών, σε Θεσσαλονίκη και Σαντορίνη- λίστα του περίφημου γαστρονομικού οδηγού για τη χώρα μας, που περιλαμβάνει 62 εστιατόρια.
Το LPM Limassol παρουσιάζει το Le Dîner en Blanc: Μια ξεχωριστή βραδιά αφιερωμένη στη σαμπάνια Henri Giraud
Μια μοναδική εμπειρία γαλλομεσογειακής γαστρονομίας, εκλεκτής σαμπάνιας και ζωντανής μουσικής στο Parklane, a Luxury Collection Resort & Spa, Limassol.
Σάββατο για brunch σε αγαπημένο στέκι της πρωτεύουσας, με τη σαγκρία κερασμένη
Το «The Brunch Society» δίνει ραντεβού κάθε Σάββατο για φαγητό, κουβέντα και ένα κέρασμα για την παρέα.
Η νόστιμη μεσογειακή κουζίνα της Γάστρας κρύβει έμπνευση κι εναλλαγές που κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον
Μια σύγχρονη ματιά στην κυπριακή κουζίνα, με πιάτα για μοίρασμα
Η 28η Οκτωβρίου θέλει ρεμπέτικα, σπιτικούς μεζέδες και ένα μεσημεριανό γλέντι σε αγαπημένο κουτούκι της πόλης
Ο Γιώργος Παόττος και ο Σωτήρης Καραντώνης αναλαμβάνουν τη μουσική σε ένα μεσημεριανό γλέντι για την εθνική επέτειο.
H κυρία Αυγή φτιάχνει σπουδαία μαγειρευτά και τοπική κουζίνα σε ένα αγαπημένο στέκι στη Λευκωσία
Αυθεντικές γεύσεις και σπιτική φιλοξενία σε ένα εστιατόριο στον Στρόβολο
Πόσα Michelin θα πάρει φέτος η Ελλάδα: Θεσσαλονίκη και Σαντορίνη στο κυνήγι των αστεριών
Αύριο ο οδηγός Michelin θα ανακοινώσει τα φετινά του βραβεία για την Ελλάδα