Δημοσιεύτηκε στις 24 Φεβρουαρίου 2025
Ανηφορίζοντας τις βουνοπλαγιές του Τροόδους, λίγο μετά το στρατόπεδο της αεροπορίας στα δεξιά θα συναντήσεις τον εκδρομικό χώρο του Τροόδους. Εκεί, για 35 ολόκληρα χρόνια, η κυρία Ελένη από την Κυπερούντα διατηρούσε το δικό της μικρό εστιατόριο, "Το εστιατόριο της Ελένης". Έναν χώρο με λιγοστά τραπεζάκια -20 πάνω-κάτω-, όπου η ίδια έμπαινε στην κουζίνα, έφτιαχνε και σέρβιρε τα μαμαδίστικα πιάτα της, τα οποία πραγματικά ήταν ικανά να σε μεταφέρουν χρόνια πίσω σε κυριακάτικα τραπέζια, στην κουζίνα της γιαγιάς σου.

το εστιατόριο της κυρίας Ελένης έκλεισε κι η ίδια αποχώρησε από εκεί αναζητώντας ένα νέο χώρο. Ακολούθως, ο συγκεκριμένος χώρος έγινε καφετέρια και συγκεκριμένα εκεί βρέθηκα η γνωστή αλυσίδα καφέ Clock Cafe.

Παράλληλα, πέραν του καφέ, των ζεστών και κρύων ροφημάτων και σνακ που σερβίρει η καφετέρια εκεί έχει λειτουργήσει και το The Village Project by Pinea Restaurant που ανοίγει τα σαββατοκύριακα.
Αυτή την περίοδο όπου το χιόνι έχει σκεπάσει την περιοχή εκεί δημιουργούνται πανέμορφες εικόνες και η επίσκεψη στο εστιατόριο θα είναι ειδυλλιακή. Το εστιατόριο αυτή την περίοδο λοιπόν προσφέρει κάτι μοναδικό: την «πιατέλα του ανθρακωρύχου» που πήρε το όνομά της γιατί με αυτήν τρέφονταν οι ανθρακωρύχοι τις προηγούμενες δεκαετίες. Η πιατέλα περιλαμβάνει αβγό, χαλούμι, λουκάνικο, παστουρμά, λούντζα κρασάτη, μπέικον καπνιστό, ζαλατίνα, πανσέτα στη σχάρα, ντόπιες τηγανιτές πατάτες, ντομάτα, αγγουράκι, ελιές, γιαούρτι, ταχίνι, τζατζίκι, αλλά και προζυμένιο ψωμί με ρίγανη και ελαιόλαδο. Τα αλλαντικά προέρχονται από την περιοχή και συγκεκριμένα από το αλλαντοποιείο του Πίττα στη Γαλάτα.
Εκεί μπορείς επίσης να φας σουβλάκι, χοιρινό και κοτόπουλο, να πιεις καφέδες και όλα τα είδη αλκοόλ.
Πληροφοριες και κρατησεις 96112323.
Φωτογραφίες: Lefteris Moschovias Terry Liberty
Σχετικά
11 κυπριακά οινοποιεία σε κερνούν κρασί στο Πισσούρι
Στην έκθεση κυπριακού οίνου Πισσούρια 2026
Το καλοκαίρι αποκτά ιταλική γεύση
Το Ristorante Locatelli στο AMARA παρουσιάζει το νέο καλοκαιρινό μενού, μια γαστρονομική εμπειρία εμπνευσμένη από τη La Dolce Vita και τη μαγεία της Μεσογείου
Τάκος, φαχίτας, εντσιλάδας, μπουρίτος κ.ά. στο μεξικάνικο που κάνουμε στάση κάθε καλοκαίρι
Κάποιοι μετράνε τα καλοκαίρια σε μέρες... στον Πρωταρά τα μετράνε σε tacos, burritos και παγωμένες μαργαρίτες
12 γουστόζικα στέκια "κρυμμένα" στα δρομάκια της παλιάς Λευκωσίας για στιγμές δροσιάς
Μικρές φωλίτσες για καφέ και ποτό, εκεί όπου η πρωτεύουσα έχει άλλο χαρακτήρα
Ένα εστιατόριο-καταφύγιο για το καλοκαίρι στην πρωτεύουσα
Εδώ θα φας τα πιο ωραία θαλασσινά στη Λευκωσία
Kykko Bowling: Ο θρυλικός χώρος της Λευκωσίας έκανε δυναμικό comeback
Άλλαξε διαχείριση, ανακαινίστηκε και επέστρεψε πιο σύγχρονο από ποτέ, προσφέροντας παιχνίδι, φαγητό και αμέτρητες επιλογές ψυχαγωγίας για φίλους και οικογένειες
Ξεχωρίζει και πάλι το καλοκαιρινό μενού του αγαπημένου μας Τοπικά
Εποχιακά υλικά, προϊόντα από ντόπιους παραγωγούς και δημιουργικοί συνδυασμοί συνθέτουν τη νέα γευστική πρόταση του δημοφιλούς εστιατορίου της Λευκωσίας
Sushi & Wine κάτω από τα αστέρια στη Στρουμπί
Mια ξεχωριστή βραδιά που συνδυάζει ποιοτικό κρασί, sushi και retro μουσική, σε ένα όμορφο οινοποιείο στο χωριό
Η νέα άφιξη είναι ένα σύγχρονο μεζεδοπωλείο, με μια δροσερή, καταπράσινη αυλή
Ανοίγει σήμερα επίσημα τις πόρτες του
Διπλή διάκριση για κυπριακό οινοποιείο
Διπλή διάκριση για το Οινοποιείο Βασιλικόν στον 16ο Κυπριακό Διαγωνισμό Οίνου
Αυτό είναι το νέο brunch spot στο χωριό που βάζει τα κυπριακά τυριά στο επίκεντρο
Η νέα πρόταση της Ελένης και του Χρυσοβαλάντη Κουππάρη συνδυάζει σύγχρονες γεύσεις με τα πολυβραβευμένα προϊόντα του οικογενειακού γαλακτοκομείου Α.Μ. «Δρούσεια»
Vetrina: Εκεί όπου η ιταλική dolce vita συναντά τις γεύσεις της Μεσογείου
Το νέο all day dine, wine, deli & retail του The Landmark Nicosia είναι ένας χώρος που σε καλεί να τον ζήσεις από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, με εκλεκτές πρώτες ύλες, πιάτα to share, signature cocktails και ένα deli γεμάτο μικρούς γαστρονομικούς θησαυρούς