Δημοσιεύτηκε στις 21 Φεβρουαρίου 2025
Στις 16-18 Φεβρουαρίου 2025, διεξήχθη στο Ρίμινι της Ιταλίας ο Πανευρωπαϊκός Διαγωνισμός Global Chefs Challenge 2025, όπου η Κύπρος εκπροσωπήθηκε από τους:
- Σεφ Κωνσταντίνα Παπαϊωάννου, η οποία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία Global Young Chefs Challenge, εξασφαλίζοντας την πρόκρισή της στον τελικό που θα διεξαχθεί στην Ουαλία το 2026.
- Pastry Chef Μάριο Καραγιώργη, με βοηθό την Σεφ Μαρίνα Βουζούνη, που κέρδισαν το αργυρό μετάλλιο στην κατηγορία Global Pastry Chefs Challenge.
- Σεφ Γιώργο Καραγιώργη, επίσης με βοηθό την Σεφ Μαρίνα Βουζούνη, που κατέκτησαν το αργυρό μετάλλιο στην κατηγορία Global Chefs Challenge.
Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια και στους τέσσερις για την εξαιρετική τους προσπάθεια, το πάθος και την αφοσίωσή τους! Περισσότερο από τις διακρίσεις, αυτό που μετράει είναι το ταξίδι και η εμπειρία που αποκόμισαν. Κάθε διαγωνισμός είναι μια ευκαιρία για μάθηση, εξέλιξη και έμπνευση, και οι Κύπριοι σεφ απέδειξαν ότι η αφοσίωση και η αγάπη για τη γαστρονομία οδηγούν πάντα σε μεγάλες στιγμές.
Σημαντική ήταν η συμβολή του Βαλεντίνου Μιχαήλ, Διευθυντή της Εθνικής Ομάδας Μαγειρικής Κύπρου, και του Σταύρου Κακοφεγκίτη, Διευθυντή της Εθνικής Ομάδας Νέων Μαγειρικής Κύπρου, οι οποίοι στάθηκαν δίπλα στους διαγωνιζόμενους από την αρχή έως το τέλος, προσφέροντας καθοδήγηση και υποστήριξη καθ’ όλη τη διάρκεια του διαγωνισμού.
Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αρχιμαγείρων Κύπρου Πέτρος Γαβριήλ και ο Πανίκος Νεάρχου συμμετείχαν στην κριτική επιτροπή του Global Chefs Challenge, συμβάλλοντας με την εμπειρία και την τεχνογνωσία τους στην αξιολόγηση των διαγωνιζομένων.
Παρών και ο Γιώργος Δαμιανού, Περιφερειακός Διευθυντή Νοτίου Ευρώπης Worldchefs ο οποίος είχε τη σημαντική ευθύνη στην όλη διοργάνωση ως παρατηρητής, διασφαλίζοντας την ομαλή διεξαγωγή του διαγωνισμού και την τήρηση των υψηλών προδιαγραφών της Worldchefs.
Η Κύπρος και ο Σύνδεσμος Αρχιμαγείρων Κύπρου θα εκπροσωπηθούν επάξια στον μεγάλο τελικό από την Κωνσταντίνα Παπαϊωάννου, που θα διαγωνιστεί μεταξύ των κορυφαίων νεαρών σεφ του κόσμου στην Ουαλία τον Μάιο 2026.
Ο Σύνδεσμος Αρχιμαγείρων Κύπρου συνεχίζει να στηρίζει τα νέα ταλέντα που αναδεικνύουν τη γαστρονομική παράδοση της χώρας μας.
Ευχόμαστε καλή επιτυχία στην Κωνσταντίνα μας!
Σχετικά
Παλαιά Ελιά: Το καλοκαίρι μεταφέρεται στην πλατεία
Από νωρίς το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ, η πλατεία γίνεται σημείο συνάντησης για όσους αναζητούν μια ολοκληρωμένη έξοδο στο κέντρο της πόλης
Το Mazema της Χριστίνας και του Angel ανοίγει ξανά, αυτήν τη φορά σε ένα πρώην γκαράζ αυτοκινήτων
Στο διήμερο opening θα φιλοξενήσει τον Λευτέρη Τσούγκα, από το βραβευμένο με δύο αστέρια Michelin εστιατόριο Delta της Αθήνας
Global Chefs Challenge Finals 2026: Η Κωνσταντίνα Παπαιωάννου ανάμεσα στους 8 κορυφαίους νεαρούς σεφ του κόσμου
Η Κύπρος βρίσκεται ξανά στο επίκεντρο της παγκόσμιας γαστρονομικής σκηνής
Στο SCALE, η επόμενη έξοδός σου γράφεται σε Chapters!
Το βραβευμένο εστιατόριο της πρωτεύουσας φέρνει ένα νέο γαστρονομικό concept
To καλύτερο σκληρό τυρί στον κόσμο είναι ελληνικό, σύμφωνα με το Taste Atlas
Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά 8 ελληνικά τυριά συνολικά βρέθηκαν στη λίστα του Taste Atlas με τα 50 καλύτερα σκληρά τυριά του κόσμου
Το Columbia Beach Resort παρουσιάζει το Bacchus Fire + Raw
Η νέα γαστρονομική πρόταση του resort φέρνει στο Πισσούρι ένα σύγχρονο dining concept, όπου η ένταση της φωτιάς συναντά τη φρεσκάδα των raw δημιουργιών
Η Κύπρος διαγωνίζεται σήμερα στο Global Chefs Challenge Finals 2026
Η Κωνσταντίνα Παπαϊωάννου διεκδικεί τον τίτλο του Καλύτερου Νεαρού Αρχιμάγειρα στον κόσμο
Μια μοναδική Four Hands Dinner εμπειρία στο Ristorante Bacco του Elysium
Για μία μόνο βραδιά, οι δύο chefs ενώνουν τη δημιουργικότητα και τη φιλοσοφία τους σε ένα μενού εμπνευσμένο από την εποχικότητα
H Λευκωσία απολαμβάνει Τsillimena burger, στο ολοκαίνουριο, μοδάτο artisan smash spot της
Η νέα, κομψή άφιξη της πόλης "παίζει" με τα smash burger και τα γιαπωνέζικα tsukune
Νέα εποχή για το Pralina Experience Στασικράτους
Επανασυστήνεται στο κοινό με μια νέα γαστρονομική φιλοσοφία που επαναπροσδιορίζει τη σύγχρονη μεσογειακή κουζίνα
Ένα ακόμη αγαπημένο στέκι για οφτό επιστρέφει και πάλι με γεύσεις που έγιναν παράδοση
Από τις 22 Μαΐου, το γνωστό εστιατόριο ανοίγει ξανά τις πόρτες του, καλώντας το κοινό σε απολαυστικά τραπεζώματα με κυπριακές γεύσεις, ζεστή φιλοξενία και αγαπημένα πιάτα.