Δημοσιεύτηκε στις 10 Φεβρουαρίου 2025
Δύο ελληνικές είναι ανάμεσα στις 100 καλύτερες σούπες του κόσμου. Πρόκειται για την ανανεωμένη λίστα του Taste Atlas που επικαιροποιήθηκε στα τέλη του Ιανουαρίου. Στη 46η θέση είναι τα γιουβαρλάκια και στην 100ή το αυγολέμονο.
«Αυτή η χορταστική ελληνική σούπα συνδυάζει τρυφερά μοσχαρίσια κεφτεδάκια και έναν κρεμώδη, γευστικό ζωμό. Τα κεφτεδάκια και ο ζωμός καρυκεύονται συνήθως με διάφορα φρέσκα μυρωδικά και όλο το πιάτο ολοκληρώνεται με την προσθήκη αυγολέμονου, μιας κρεμώδους σάλτσας αυγού και λεμονιού, που πυκνώνει τον ζωμό και προσθέτει τη χαρακτηριστική γεύση. Είναι παραδοσιακά συνδεδεμένα με τον χειμώνα και συνοδεύονται συνήθως με ψωμί. Τα απολαμβάνουμε ως θρεπτικό κυρίως πιάτο», γράφει το Taste Atlas για τα γιουβαρλάκια.

«Το αυγολέμονο είναι μια ελληνική σούπα που φτιάχνεται με χτυπημένα αυγά και χυμό λεμονιού που αναμειγνύονται σε ζωμό μέχρι το σημείο που η σούπα αποκτήσει πυκνή υφή. Η σούπα χρονολογείται από την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Πολλοί πιστεύουν ότι χρησιμοποιήθηκε ως επικάλυψη για τυλιχτά, γεμιστά με ρύζι αμπελόφυλλα, γνωστά ως ντολμαδάκια. Εκτός από την Ελλάδα, το πιάτο είναι δημοφιλές και στις κουζίνες της Μέσης Ανατολής» γράφει το Taste Atlas για το αυγολέμονο.
Στη δεκάδα, οι έξι είναι σούπες από την Ιαπωνία. Πρώτο είναι το vori-vori από την Παραγουάη, δεύτερο, το οhn no khao swè από τη Μιανμάρ και τρίτο, το ramen από την Ιαπωνία.

Οι 10 καλύτερες σούπες του κόσμου:
Vori-vori, Παραγουάη
Ohn no khao swè, Μιανμάρ
Ramen, Ιαπωνία
Tonkotsu ramen, Ιαπωνία
Yokohama-Style Ramen, Ιαπωνία
Soto Betawi, Ινδονησία
Miso ramen, Ιαπωνία
Pozole, Μεξικό
Tsukemen, Ιαπωνία
Hakata ramen, Ιαπωνία
Σχετικά
Φθινόπωρο στο χωριό: 25 ταβέρνες για εκδρομές που καταλήγουν σε καλό τραπέζι
Μεζέδες, σπιτικά μαγειρευτά και κυριακάτικες σούβλες μάς δίνουν την αφορμή να αφήσουμε την πόλη και να πάρουμε τον δρόμο για την κυπριακή ύπαιθρο.
Ραφαήλ Χαίλλου: "Η Gen Z πίνει διαφορετικά και ο κόσμος του κρασιού καλείται να αλλάξει"
Ο 20χρονος που ανάλαβε τα ηνία του Wine & More μιλά στο Check In Cyprus για τη σχέση της Gen Z με το αλκοόλ, την είσοδό του στην οικογενειακή επιχείρηση στα 17 και τη σκέψη πίσω από ένα προσεγμένο εταιρικό δώρο
Αυτό το ιταλικό εστιατόριο στην Αγία Νάπα μάς δίνει έναν ακόμη λόγο να παραγγείλουμε γλυκό
Μια όμορφη πρωτοβουλία, για ένα πολύ σημαντικό σκοπό
Τα πιο ωραία κλασικά (μαγειρευτά) τα φάγαμε στης Δήμητρας
Το μαγειρείο της Λεμεσού όπου τρώμε σαν στο σπίτι μας
Chica: Η νέα άφιξη βάζει το κοτόπουλο στη σχάρα και σε αφήνει να φτιάξεις το πιάτο σου
Μαρινάδες με μεσογειακές και πικάντικες επιρροές, λαχανικά, σαλάτες και επιλογές για όλη την παρέα
Σε ποια εταιρεία περνά το γνωστό στέκι «Θαλασσάκι» της Λεμεσού;
Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για το παραλιακό σνακ μπαρ στην Ακτή Ολυμπίων - Η συμφωνία των €796.260 και οι όροι της πενταετούς παραχώρησης.
TasteAtlas: Τα μελομακάρονα 2α στη λίστα με τα καλύτερα μπισκότα στον κόσμο
Ποια άλλα ελληνικά γλυκά ξεχώρισαν
warmth that lasts: το νέο χειμερινό μενού των wagamama ζεσταίνει τις πιο γευστικές στιγμές του χειμώνα
Αυτόν τον χειμώνα, τα wagamama σε προσκαλούν να ανακαλύψεις τη ζεστασιά που διαρκεί πέρα από την τελευταία μπουκιά.
Ο «Beefboy» επιστρέφει στο Beefbar Cyprus για μια ξεχωριστή βραδιά
Ο ιδρυτής του Beefbar, Riccardo Giraudi, επιστρέφει στo AMARA για μια ξεχωριστή βραδιά, το Σάββατο 17 Οκτωβρίου
Η πίττα της Σάτζιης αλλιώς: Το Katerina Bakery παρουσιάζει δύο νέες γεύσεις που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις
Το Katerina Bakery δίνει ένα απολαυστικό twist στην αγαπημένη πίττα της Σάτζιης με δύο νέες γευστικές προτάσεις που αξίζει να δοκιμάσεις!
Το Vino Cultura γιόρτασε 20 χρόνια ιστορίας, κρασιού και φιλοξενίας
Από μια μικρή κάβα το 2006 σε έναν ξεχωριστό προορισμό για το κρασί και τη γαστρονομία στη Λευκωσία.
KUZUBA: Μια διαφορετική ματιά στη μεσογειακή κουζίνα
Για ακόμη μία χρονιά, το KUZUBA είναι υποψήφιο στα Cyprus Eating Awards, στην κατηγορία Μεσογειακή Κουζίνα