Δημοσιεύτηκε στις 29 Ιανουαρίου 2025
Το Ledra Music Soloists σας προσκαλεί σε μια ιδιαίτερη βραδιά κλασικού τραγουδιού με τίτλο Αφροδίτης άσμα, με τη σοπράνο Μαριάννα Σουρή και τον πιανίστα Νικόλα Κωσταντίνου.
Η συναυλία είναι αφιερωμένη στην ποικιλόμορφη και πολύπλευρη απεικόνιση γυναικείων χαρακτήρων, όπως αυτές ζωντανεύουν μέσα από τους μύθους, τη λογοτεχνία της Ευρώπης του 19ου αιώνα, την ποίηση του 20ού αιώνα στην Κύπρο, καθώς και τις λαϊκές παραδόσεις του νησιού. Οι μορφές της Φιντυλέ, της Μινιόν, της Σαπφούς και της Οντίν, καθώς και της παραδοσιακής Κυπριοπούλας, συνδέονται με τη μεταφορική παρουσία της Αφροδίτης—μιας προσομοίωσης της σύγχρονης γυναίκας. Η Αφροδίτη, ως επίσης σύμβολο της διαχρονικής θηλυκότητας, προσδίδει έναν επιπλέον συμβολισμό στην εξερεύνηση των παθών, των αντιφάσεων και της δύναμης που ορίζει τον γυναικείο βίο.
Μια μοναδική μουσική εμπειρία που εξερευνά την ομορφιά, την πολυπλοκότητα και τη διαχρονικότητα του γυναικείου χαρακτήρα, μέσα από έργα των Ντυπαρκ, Σούμαν, Μιχαηλίδη, Ντεμπυσσύ, Ιωαννίδη και Κωνσταντίνου Γ. Στυλιανού. Μην χάσετε την ευκαιρία να απολαύσετε ένα πρόγραμμα που υφαίνει μελωδίες, συναισθήματα και συμβολισμούς.
Πρόγραμμα
- Duparc: L’Invitation au voyage, Phidylé, Chanson triste
- Schumann: 4 Lieder der Mignon, έργο 98
- Debussy: Danseuses de Delphes, Ondine
Α. Ιωαννίδης: 4 Διασκευές Κυπριακών λαϊκών τραγουδιών
Σ. Μιχαηλίδης: Η Λύρα της Σαπφούς (La lyre de Sappho)
Κ. Γ. Στυλιανού: Τα όνειρα και ο Άδωνης, Η απουσία του Άδωνη, Μ’ακούς ΙΙ
Η Κύπρια σοπράνο Μαριάννα Σουρή διακρίνεται για την πολύπλευρη μουσική της εμπειρία και τις πρωτοποριακές της εμφανίσεις. Πρόσφατες παραστάσεις της περιλαμβάνουν την εμφάνισή της ως Αφηγήτρια στην όπερα The Journey του Jeremy Gill για το Φεστιβάλ Όπερας Tête à Tête το 2022 και σειρά θεματικών ρεσιτάλ με το Concordia String Quartet για το Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Λάρνακας και το Hellenic Centre στο Λονδίνο. Παλαιότερα έχει εμφανιστεί σε σόλο ρεσιτάλ για το Britten Pears Foundation, ενώ στην οπερετική σκηνή έχει ερμηνεύσει ρόλους όπως την Κοντέσσα Αλμαβίβα και Ντόνα Άννα (Κυπριακός Οργανισμός Όπερας), Ινέζ (Kazakh Abai National Theatre), Μίμι (D’Angelo Performing Arts Centre) Μις Τζέσελ (RUO) και Pamina (Amalfi Coast Music Festival) και ως σολίστ με την Erie Philharmonic, τη Houston Sinfonietta, τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου και τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κύπρου. Σαν ερμηνεύτρια και παραγωγός σύγχρονης μουσικής έχει εμφανιστεί σαν Sprechstimmer στο Pierrot Lunaire του Schoenberg ενώ το 2023 εμφανίστηκε ως σολίστ στο Fragments of Experience, έναν κύκλο οπτικοακουστικών τραγουδιών εμπνευσμένα από τον William Blake. Είναι απόφοιτος του Mercyhurst University, (B.M), του Rice University (M.M.), και του Ohio State University (M.A.).
Ο Νικόλας Κωσταντίνου, ο οποίος έχει τιμηθεί με τον τίτλο Steinway-Artist, έχει την ικανότητα να εντυπωσιάζει το κοινό, τόσο με τις τολμηρές επιλογές του από το παραδοσιακό και το μοντέρνο ρεπερτόριο, όσο και με τις εμφανίσεις του με ασυνήθιστα μουσικά σχήματα. Έχει επαινεθεί από κριτικούς μουσικής ως «… καλλιτέχνης με βαθύτατα συναισθήματα, ο οποίος είναι ικανός να ερμηνεύει μουσική με ολόκληρη την ψυχή και το είναι του …» (Kaleva) και οι ερμηνείες του έχουν χαρακτηριστεί ως «κολοσσιαίες» και «δραματικές» (D. Nicolau). Ο Νικόλας έχει ήδη στο ενεργητικό του τρία άλμπουμ με την εταιρεία Odradek, και στις 21 Φεβρουαρίου 2025 κυκλοφορεί το τέταρτο, με τίτλο ἔμπνευσις. Το νέο άλμπουμ περιλαμβάνει έργα για κλαρινέτο και πιάνο, με τον κλαρινετίστα Gábor Varga.
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ | Κανονικά €15 | Μειωμένα* €10 (Μέλη LMS, συνταξιούχοι, μαθητές και φοιτητές με ταυτότητα, στρατιώτες)
www.soldoutticketbox.com | Καταστήματα Stephanis
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ | 99744227 | info@ledramusic.org | www.ledramusic.org
>> Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου, Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, 20:00. Εισιτήρια ΕΔΩ
-
Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου
24 Φεβρουαρίου 2025
Σχετικά
Ο Ηλίας Βρεττός στο Monte Caputo για το «Wish for the Stars»
Mια ξεχωριστή βραδιά γεμάτη μουσική, αγαπημένα τραγούδια και εντυπωσιακές ερμηνείες
Το "Full House" απογειώνει τις Παρασκευές στο Παλαιά Ελιά Live Stage!
Η νύχτα που σου αλλάζει τη διασκέδαση στη Λευκωσία!
Η Ελένη Δήμου επιστρέφει στη Λεμεσό για μία ξεχωριστή live βραδιά
Το ραντεβού δίνεται στο Vinylio Wine Etc, στη Λεμεσό, για μια μουσική έξοδο με καλό κρασί και τραγούδια που παραμένουν διαχρονικά
Οι Hermaphrodite’s Child επιστρέφουν στην Κύπρο για τρεις βραδιές rock 'n' roll!
Ετοιμαστείτε να χορέψετε με τη μουσική θρύλων όπως τους The Beatles, The Rolling Stones, The Beach Boys, Elvis Presley, Chuck Berry και The Kinks
200 Κιθάρες με τον Γιώργο Περρή, σε δυο μοναδικές συναυλίες στην Κύπρο
Συμμετέχει στο τραγούδι η Μαρίζα Αναστασιάδη
Windcraft Back: 10 χρόνια Windcraft Loud, με τη μουσική στο προσκήνιο
Μια σειρά εργαστηρίων και συναυλιών μεταξύ 31 Οκτωβρίου-29 Νοεμβρίου 2026 στη Λευκωσία
Το ZAZZA Music Theater έκανε δυναμικό opening
Φέτος, συστήνεται στο κοινό μέσα από ένα πρόγραμμα που συνδυάζει αγαπημένες φωνές, διαχρονικά τραγούδια και μια ξεχωριστή εμπειρία νυχτερινής διασκέδασης
Ο Γιώργος Θεοφάνους έρχεται στο Olio για μια ξεχωριστή βραδιά
Ο αγαπημένος δημιουργός συναντά το κοινό της Λευκωσίας μαζί με τέσσερις ερμηνευτές.
Ζορμπαλά, Σαΐα και Διονυσίου σε τρεις βραδιές αφιερωμένες στο ελληνικό τραγούδι
Η «Διάσταση» παρουσιάζει τις «9 Μουσικές Εικόνες» σε Λεμεσό, Λευκωσία και Λάρνακα, με μουσική επιμέλεια Νεοκλή Νεοφυτίδη.
Το Quatuor Diotima γιορτάζει 30 χρόνια και επιστρέφει στη Λευκωσία
Το διακεκριμένο γαλλικό κουαρτέτο εγχόρδων συναντά ξανά το κυπριακό κοινό στις 30 Οκτωβρίου στο The Shoe Factory, με έργα Μπραμς, Μπετόβεν και Γιώργου Απέργη.
Ο Χάρι Στάιλς ετοιμάζει ντοκιμαντέρ για την περιοδεία του «Together, Together»
Ο τραγουδιστής πραγματοποιεί τη μεγαλύτερη σειρά συναυλιών που έχει φιλοξενηθεί ποτέ στο Madison Square Garden από έναν καλλιτέχνη, στο πλαίσιο της περιοδείας του «Together, Together»
Ο Papazó έρχεται στη Λευκωσία για ένα live στο DownTown
Ο τραγουδοποιός που ξεκίνησε με διασκευές από το μπαλκόνι του δίνει ραντεβού με το κυπριακό κοινό στις 18 Δεκεμβρίου.