4 June 2014
Live Music , Nightlife & Music

Grigoryan Brothers: ντούο κιθάρας

Οι κιθαρίστες Grigoryan Brothers, θα εμφανισθούν για πρώτη φορά στην Κύπρο, στο πλαίσιο της φετινής τους ευρωπαϊκής περιοδείας

Δημοσιεύτηκε στις 03 Ιουνίου 2014

Το Ίδρυμα Τεχνών Φάρος, με τη στήριξη της Ύπατης Αρμοστείας της Αυστραλίας στην Κύπρο, παρουσιάζει τους κιθαρίστες Grigoryan Brothers, οι οποίοι θα εμφανισθούν για πρώτη φορά στην Κύπρο, στο πλαίσιο της φετινής τους ευρωπαϊκής περιοδείας.

 

Υπάρχουν αρκετά "ντουέτα" στον κόσμο της μουσικής, αλλά τα ντουέτα που αποτελούνται από αδέρφια είναι μάλλον σπάνιο φαινόμενο. Ο Slava και ο Leonard Grigoryan είναι όμως οι ίδιοι ένα σπάνιο φαινόμενο. Δεν υπάρχει ανταγωνισμός μεταξύ τους, παρά μόνο ένας αδερφικός δεσμός και μια μεγάλη αγάπη για τη μουσική. Μη χάσετε τη συναυλία τους στη Λευκωσία, για ένα ταξίδι μουσικής εξερεύνησης, το οποίο θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων αποσπάσματα από τη νέα τους δισκογραφική δουλειά The Seasons που είναι βασισμένη στο ομότιτλο έργο του Τσαϊκόφσκι (Οι Εποχές), καθώς και έργα Πιατσόλα, Lovelady, Gnattali, και δικές τους συνθέσεις και διασκευές.

 

Η δίψα τους για ποικιλομορφία ικανοποιείται από την αγάπη τους για αυτοσχεδιασμό. Στις συναυλίες τους, οι Grigoryan Brothers αναμιγνύουν όλα τα στοιχεία τα οποία τους εμπνέουν και το αποτέλεσμα είναι μια κιθαριστική εμπειρία που δεν συναντιέται συχνά στον κόσμο της μουσικής. Οι ικανότητες τους είναι πασιφανείς όχι μόνο στις δικές τους συναυλίες, αλλά μέσω των διάφορων πρότζεκτ στα οποία συμμετέχουν: ο Slava και ο Leonard, μαζί με τους Joseph και James Tawadros, δημιούργησαν το κουαρτέτο "Band of Brothers", το οποίο έχει απελευθερωθεί από τους διάφορους στιλιστικούς φραγμούς, ενσωματώνοντας στη μουσική του στοιχεία από τζαζ, κλασική και παραδοσιακή μουσική. Ο Slava είναι επίσης μέλος του Τρίο για Κιθάρα MGT, το οποίο περιλαμβάνει τους δύο γίγαντες της τζαζ, Wolfgang Muthspiel και Ralph Towner. Ο Leonard είναι συνθέτης και ερμηνευτής στο Σύνολο Σύγχρονης Τζαζ FGHR.

 

Όταν ο Slava και ο Leonard Grigoryan αγγίζουν τις κιθάρες τους, κάνουν ταυτόχρονα ένα βήμα πέρα από τα συνηθισμένα πρότυπα, μη θυσιάζοντας ωστόσο το μουσικό τους ήθος, ούτε την ακεραιότητα της μουσικής. Η τεράστια και πιστή βάση των θαυμαστών τους γνωρίζουν καλά αυτά τα χαρίσματα των Grigoryan Brothers και γι' αυτό τους επευφημούν.

Ώρα: 20.30. Εισιτήρια: €15 & €10 (μέλη του Ιδρύματος Φάρος, μαθητές, συνταξιούχοι). Για περισσότερες πληροφορίες www.pharosartsfoundation.org/ info@pharosartsfoundation.org & τηλέφωνο 22663871 (Ίδρυμα Τεχνών Φάρος).

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close