Δημοσιεύτηκε στις 03 Ιουνίου 2014
Το Ίδρυμα Τεχνών Φάρος, με τη στήριξη της Ύπατης Αρμοστείας της Αυστραλίας στην Κύπρο, παρουσιάζει τους κιθαρίστες Grigoryan Brothers, οι οποίοι θα εμφανισθούν για πρώτη φορά στην Κύπρο, στο πλαίσιο της φετινής τους ευρωπαϊκής περιοδείας.
Υπάρχουν αρκετά "ντουέτα" στον κόσμο της μουσικής, αλλά τα ντουέτα που αποτελούνται από αδέρφια είναι μάλλον σπάνιο φαινόμενο. Ο Slava και ο Leonard Grigoryan είναι όμως οι ίδιοι ένα σπάνιο φαινόμενο. Δεν υπάρχει ανταγωνισμός μεταξύ τους, παρά μόνο ένας αδερφικός δεσμός και μια μεγάλη αγάπη για τη μουσική. Μη χάσετε τη συναυλία τους στη Λευκωσία, για ένα ταξίδι μουσικής εξερεύνησης, το οποίο θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων αποσπάσματα από τη νέα τους δισκογραφική δουλειά The Seasons που είναι βασισμένη στο ομότιτλο έργο του Τσαϊκόφσκι (Οι Εποχές), καθώς και έργα Πιατσόλα, Lovelady, Gnattali, και δικές τους συνθέσεις και διασκευές.
Η δίψα τους για ποικιλομορφία ικανοποιείται από την αγάπη τους για αυτοσχεδιασμό. Στις συναυλίες τους, οι Grigoryan Brothers αναμιγνύουν όλα τα στοιχεία τα οποία τους εμπνέουν και το αποτέλεσμα είναι μια κιθαριστική εμπειρία που δεν συναντιέται συχνά στον κόσμο της μουσικής. Οι ικανότητες τους είναι πασιφανείς όχι μόνο στις δικές τους συναυλίες, αλλά μέσω των διάφορων πρότζεκτ στα οποία συμμετέχουν: ο Slava και ο Leonard, μαζί με τους Joseph και James Tawadros, δημιούργησαν το κουαρτέτο "Band of Brothers", το οποίο έχει απελευθερωθεί από τους διάφορους στιλιστικούς φραγμούς, ενσωματώνοντας στη μουσική του στοιχεία από τζαζ, κλασική και παραδοσιακή μουσική. Ο Slava είναι επίσης μέλος του Τρίο για Κιθάρα MGT, το οποίο περιλαμβάνει τους δύο γίγαντες της τζαζ, Wolfgang Muthspiel και Ralph Towner. Ο Leonard είναι συνθέτης και ερμηνευτής στο Σύνολο Σύγχρονης Τζαζ FGHR.
Όταν ο Slava και ο Leonard Grigoryan αγγίζουν τις κιθάρες τους, κάνουν ταυτόχρονα ένα βήμα πέρα από τα συνηθισμένα πρότυπα, μη θυσιάζοντας ωστόσο το μουσικό τους ήθος, ούτε την ακεραιότητα της μουσικής. Η τεράστια και πιστή βάση των θαυμαστών τους γνωρίζουν καλά αυτά τα χαρίσματα των Grigoryan Brothers και γι' αυτό τους επευφημούν.
-
The Shoe Factory
04 Ιουνίου 2014
Σχετικά
Η Κατερίνα Στανίση έρχεται στην Κύπρο για μία βραδιά γεμάτη μεγάλες επιτυχίες
Η αγαπημένη λαϊκή ερμηνεύτρια ανεβαίνει στη σκηνή για μία αξέχαστη λαϊκή μουσική βραδιά
KAMAYA: Το νέο διεθνές φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής φέρνει στην Κύπρο DJs-μεγαθήρια
Οι Dixon και Mind Against θα μετατρέψουν μία διάσημη παραλία του νησιού στον απόλυτο πάρτι προορισμό
Η Τραχυπέδουλα ετοιμάζει τη μεγάλη καλοκαιρινή της χοροεσπερίδα
Φαγητό, ποτό και ζωντανή μουσική με την ορχήστρα Ανεπανάληπτοι σε μια βραδιά γεμάτη χορό και διασκέδαση
Αυγουστιάτικο ξεφάντωμα με live μουσική στους Αγίους Βαβατσινιάς
Μια μεγάλη μουσική βραδιά τον Δεκαπενταύγουστο με αγαπημένα τραγούδια, ποτό και καλοκαιρινή διάθεση
Η Αποστολία Ζώη έρχεται στην Κύπρο για μια μεγάλη αυγουστιάτικη βραδιά
Μαζί της ο Κωνσταντίνος Σερέτης και η Κλεοπάτρα Τομπάζου στην 27η Χοροεσπερίδα Μαρωνίου
Η Βαβατσινιά ετοιμάζει τη δική της μεγάλη καλοκαιρινή χοροεσπερίδα
Ζωντανή μουσική με τον Μωυσή Παπαμουσέως και τη Μαρία Βαρδάκη, φαγητό και ποτό σε μια αυγουστιάτικη βραδιά στο χωριό
Μια αυγουστιάτικη βραδιά με jazz και swing στον κήπο του Τεχνόπολις 20
Η Χαρά Μίλλερ και το Jazz Quartet της έρχονται στην Πάφο με αγαπημένα standards, bossa nova και μελωδίες που δεν χάνουν ποτέ τη γοητεία τους
Το ρεμπέτικο ταξιδεύει σε τέσσερα χωριά της Κύπρου με δωρεάν συναυλίες
Ένα μουσικό ταξίδι στα τραγούδια που η UNESCO αναγνώρισε ως Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά, με τη συμμετοχή του καταξιωμένου ρεμπέτη Γιώργου Τζώρτζη
Ο Ηρόδοτος Μιλτιάδους live σε μια ξεχωριστή μουσική βραδιά στο Καλοπαναγιώτη
Μουσική, φαγητό και καλοκαιρινή διάθεση σε μια από τις πιο όμορφες γωνιές της Μαραθάσας
Ο Δημήτρης Μεσημέρης ανεβαίνει στο Λαγουδερά για μια μεγάλη αυγουστιάτικη βραδιά
Η 3η Ετήσια Χοροεσπερίδα Λαγουδερών έρχεται τον Δεκαπενταύγουστο με ζωντανή μουσική, φαγητό και άφθονο κυπριακό ποτό
Η Βιολέτα Ίκαρη επιστρέφει στο Vinylio για μια βραδιά με μουσική και κρασί
Η αγαπημένη ερμηνεύτρια εγκαινιάζει τις φθινοπωρινές μουσικές παραστάσεις του χώρου, την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου στη Λεμεσό.
To Summer Breeze ανακοίνωσε το πρόγραμμά του για τον Αύγουστο
Όλα όσα θα συμβούν στον απόλυτο προορισμό της Λεμεσού