Δημοσιεύτηκε στις 20 Σεπτεμβρίου 2024
θα ξεκινήσουμε από τη Λευκωσία με κατεύθυνση το χωριό Όμοδος για να επισκεφθούμε το οινοποιείο Οίνου Γη όπου θα έχουμε τη δυνατότητα ξενάγησης στους χώρους και έπειτα γευστική δοκιμή των οίνων του οινοποιείου. Στη συνέχεια, θα αναχωρήσουμε για να πάμε για πεζοπορία στο ενετικό γεφύρι του Τζελεφού. Από εκεί θα ξεκινήσουμε την πεζοπορία μας, η διαδρομή μας θα διαρκέσει περίπου 2 ώρες. Έπειτα, θα επιβιβαστούμε στο λεωφορείο μας και θα κάνουμε στάση για φαγητό στη ταβέρνα " Η στροφή των γεύσεων". Τέλος θα επιστρέψουμε στο λεωφορείο μας για να πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής.
Λίγα Λόγια για το Όμοδος:
Το Όμοδος είναι χωριό της επαρχίας Λεμεσού. Βρίσκεται σε υψόμετρο 575 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Το Όμοδος δημιουργήθηκε πιθανότατα, στα τέλη της Βυζαντινής περιόδου. Αιτία ίδρυσης του οικισμού αποτελεί η διάλυση των οικισμών Πάνω και Κάτω Κούπετρα. Οι κάτοικοι δημιούργησαν έναν νέο οικισμό γύρω από το αρχικό μοναστήρι του Τιμίου Σταυρού, το οποίο ονομάστηκε Όμοδος.
Χαρακτηριστικά πεζοπορίας:
Αφετηρία: Γεφύρι Τζελεφού
Μήκος: 4 χιλιόμετρα
Χρόνος: 2 ώρες
Βαθμός δυσκολίας: 1
Γεφύρι του Τζελεφού:
Βρίσκεται σ’ ένα υψόμετρο 440 μέτρων στο δάσος Πάφου, 6 χιλιόμετρα από το τουρκοκυπριακό χωριό Άγιος Νικόλαος και είναι το μεγαλύτερο πέτρινο Mεσαιωνικό γεφύρι του νησιού. Επίσης είναι κτισμένο πάνω στον ποταμό Διάρριζο που τροφοδοτά τον φράκτη της Αρμίνου. Χτίστηκε κατά τη διάρκεια της Ενετοκρατίας στην Κύπρο και ανήκει μαζί με άλλα δύο γεφύρια (αυτό της Ελιάς και αυτό του Ρουθκιά) σε ένα σύμπλεγμα ενετικών γεφυριών που κατασκευάστηκαν για να εξυπηρετούν την πρόσβαση των τότε κατοίκων της περιοχής. Έχουν δοθεί διάφορες ερμηνείες για την προέλευση του ονόματος του γεφυριού χωρίς όμως καμιά να έχει κατοχυρωθεί. Ίσως να προέρχεται από την αρχαία ελληνική λέξη «Κέλεφος» που σημαίνει αδύνατος, άρρωστος και να συνδέεται με κάποιο περιστατικό ή πρόσωπο κατά τη διάρκεια της κατασκευής του.
Κόστος συμμετοχής (ανά άτομο):
25 ευρώ (χωρίς φαγητό)
Περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις ΕΔΩ
>> Κυριακή 10 Νοεμβρίου, Όμοδος, 08:00.
Σχετικά
Καθαγιασμός των υδάτων στην παραλία Κουρίου
Έτσι θα γιορτάσουν τα Θεοφάνεια στον Δήμο Κουρίου
Θεοφάνεια στη φάρμα με τα γαϊδουράκια, με μπουφέ, τραγούδια και λουκουμάδες
Τα Θεοφάνεια γιορτάζονται καλύτερα… στη φάρμα!
Στην Πάφο ο φετινός επίσημος εορτασμός των Αγίων Θεοφανίων
Επίκεντρο του εορτασμού θα είναι ο Ιερός Ναός Αγίων Αναργύρων
Χριστουγεννιάτικη Παιχνιδοχώρα στο Λιμανάκι Αγίας Νάπας, με ζεστή σούπα και πολλά παιχνίδια
Η αναβληθείσα εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Ιανουαρίου και υπόσχεται μια μαγική βραδιά για όλη την οικογένεια.
Καθαγιασμός των Υδάτων στη Μαρίνα Παραλιμνίου
Θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς, ενώ προσφέρονται δωρεάν λουκουμάδες
Αγιασμός των Υδάτων στο Πάρκο Ακροπόλεως, με ζεστούς λουκουμάδες
Έτσι θα γιορτάσουν τα Θεοφάνεια στον Στρόβολο
Η Πάφος βγαίνει στους δρόμους για ένα μεγάλο street party την πρώτη Κυριακή του χρόνου
DJ sets, επαγγελματικό booth με φωτισμό και ειδικά εφέ, και η πόλη σε full festive mood από το απόγευμα μέχρι αργά, με τη συμμετοχή των καταστημάτων της περιοχής
23 προτάσεις για τις μέρες της Πρωτοχρονιάς στην Κύπρο που αξίζει να βάλεις στο πρόγραμμα
Συναυλίες, πάρτι, θεατρικές βραδιές, γιορτινά happenings και events σε όλο το νησί για να ζήσεις τις τελευταίες μέρες του χρόνου και το πρώτο ξεκίνημα του 2026 όπως τους πρέπει
Με τη φωτογραφική έκθεση «Πέρας» του Νικόλα Λουκά ολοκληρώνεται το Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας 2025
Αποτυπώνει την ψυχολογική φόρτιση των καλλιτεχνών του Φεστιβάλ πριν και μετά τη σκηνική τους παρουσία
Όλα όσα θα γίνουν στην Κύπρο τα Χριστούγεννα: Οι καλύτερες εκδηλώσεις των γιορτών
Θέατρο, χριστουγεννιάτικες αγορές, συναυλίες, παιδικές παραστάσεις και γιορτινές εμπειρίες σε όλο το νησί
Whisky tasting (απόψε) στη Λευκωσία
Μόνο για μία βραδιά, στη Λευκωσία, απολαμβάνουμε σκωτσέζικο ουίσκι