Δημοσιεύτηκε στις 26 Αυγούστου 2024
Ήταν σοκαριστική η είδηση πως ένα τέτοιο μαγαζί, αναγκάζεται, δυστυχώς, να κλείσει οριστιστικά τον κύκλο του. Ένας χώρος που ταυτίστηκε με το κέντρο της πόλης της Πάφου, που έγινε το στέκι για παρέες, σημείο συνάντησης, αγαπησιάρικης σχέσης με τους ιδιοκτήτες και το προσωπικό του.

Ο λόγος για το πολυαγαπημένος μας Let Them Eat Cake που άνοιξε για πρώτη φορά στα τέλη του 2011. Έκτοτε μας έμαθε στις αμερικάνικες τούρτες, τα παθιασμένα και πληθρωτικά γλυκά που με μεράκι έφτιαχνε στην κουζίνα της η Σούζη. Το κορίτσι πίσω από αυτό το επιτυχημένο μαγαζί που έφερε ένα άλλο αέρα στην εστίαση τόσο της Πάφου όσο και ολόκληρης της Κύπρου θα τολμούσαμε να πούμε.

Το Let Them Eat Cake φώναζε από μακριά την αμερικανική του βάση, με τις γαλλικές του αναφορές στη διακόσμηση, το χαρακτηριστικό μαυρόασπρο πάτωμα, τους αναπαυτικούς βελούδινους καναπέδες και πολυθρόνες αλλά και την κουκλίστικη πίσω αυλή που καθόμασταν για παγωμένες λεμονάδες και λαχταριστά pancakes, τα νοστιμότερα, ίσως, στην Κύπρο.
Η Σούζη ξεκίνησε αυτό το μαγαζί με περίσσια αγάπη και δυσκολίες, με όπλο της το ταλέντο και το μεράκι της. Οι εντυπωσιακές τούρτες της και τα γλυκά της έγιναν πολύ σύντομα talk of the town και ο χώρος αυτός είχε ένα πιο εκλεπτυσμένο γούστο, με κόσμο που αγαπούσε τις τέχνες όπως ακριβώς και οι άνθρωποι του μαγαζιού αφού πολλές φορές φιλοξενήθηκαν εκεί εκθέσεις, παρουσιάσεις βιβλιών, θεατρικά έργα, live μουσικές βραδιές.

Για όλους εμάς που αγαπάμε το Let Them Eat Cake συνδεθήκαμε μαζί του όχι για τα νόστιμα πιάτα του, τα γλυκά του και τον χώρο αλλά για τους ανθρώπους του. Την Σούζη, την Φιλονίλα, την Ραφαέλα και όλους εκείνους που με χαμόγελο βρίσκονταν εκεί να μας ειυπηρετήσουν.
Το Let Them Eat Cake, 13 χρόνια μετά και αφού έγραψε τη δική του όμορφη ιστορία ρίχνει την αυλαία με πολλά ερωτηματικά, ίσως με την ελπίδα πως κάπου, κάπως θα ανταμώσουμε ξανά με αυτά τα τρελοκόριτσα που μας έφτιαχναν pancakes γεμάτα με πολλές και παχυντικές θερμίδες αγάπης, με αστείρευτο χιούμορ, αυτοσαρκασμό και χαμόγελο.
Ο αποχαιρετισμός είναι πάντα δύσκολος. Κι ακόμα δυσκολότερος σε περιπτώσεις τέτοιες όπου ανάμεσα σε εκείνους τους χρωματιστούς καναπέδες γέλασες, είπες τον πόνο σου, συντήθηκες με φίλους-αδελφούς και ανθρώπου δικούς σου.
Let them eat cake, σε ευχαριστούμε για τις όμορφες μέρες και νύχτες, τις γεμάτες, γευστικές αγαπησιάρικες στιγμές.
Καλή αντάμωση!
Σχετικά
Σ’ αυτήν την ιστορική ταβέρνα της Κύπρου πρέπει να φας (οφτό) έστω μια φορά
Το μεγάλο «ατού» της Χαρούλας είναι το ξακουστό αθηενίτικο οφτό που σερβίρει
food is life: Το νέο καλοκαιρινό μενού των wagamama φέρνει το πιο γευστικό καλοκαίρι
Tο νέο μενού συνδυάζει δροσερές γεύσεις, comfort επιλογές και δημιουργικές νέες προτάσεις που προσφέρουν μια διαφορετική γαστρονομική εμπειρία
Η Φωλιά του Δράκου σερβίρει τον μεζέ που όλοι συζητούν
Πλούσιος μεζές, αυθεντικές γεύσεις και τιμή που παραμένει ίδια εδώ και 2 χρόνια
Το ιστορικό οικογενειακό στέκι που σερβίρει πατροπαράδοτο οφτό κλέφτικο εδώ και 50 χρόνια
Ένα κομμάτι της κυπριακής γαστρονομικής μνήμης, μια αυθεντική εμπειρία που συνεχίζει να περνά από γενιά σε γενιά.
Η ταράτσα με θέα στον Ακάμα που συνδυάζει κρασί, γαστρονομία και μαγευτικά ηλιοβασιλέματα
Μια οινική εμπειρία με θέα που κόβει την ανάσα
Δημοφιλές στέκι του χωριού κλείνει (προσωρινά) τις πόρτες του
Το καφενείο που ένωσε τον τζιησβέ με το brunch κατέβασε ρολά
Αργοψημένο, ζουμερό και γεμάτο αρώματα οφτό κλέφτικο, σε μία αυθεντική κυπριακή ταβέρνα
Ένα οικογενειακό μαγαζί με ιστορία, εμπειρία και σταθερή ποιότητα
Για πολλούς, εδώ σερβίρεται το καλύτερο κλέφτικο της Κύπρου
Μια οικογενειακή παράδοση 90 χρόνων κρύβεται πίσω από το πιο διάσημο κλέφτικο της Κύπρου
«Τα Τσιλλιμένα»: Όταν ο σεφ Πέτρος Ανδριανού αποφασίζει να φτιάξει burgers
Πήγαμε στα «Τσιλιμένα» και δοκιμάσαμε τα burgers που συζητά η Λευκωσία
Η λαμπερή πλευρά του κυπριακού αμπελώνα σε δύο μοναδικές ετικέτες
Κομψότητα, φινέτσα και κυπριακός χαρακτήρας σε κάθε φυσαλίδα
Ανοίγει ξανά τις πόρτες του αγαπημένο αγρόκτημα της Κύπρου – Επιστρέφει από τις 21 Ιουνίου
Με νέο τρόπο λειτουργίας, κυπριακό πρόγευμα, παιδότοπο και αυστηρά μέτρα βιοασφάλειας υποδέχεται και πάλι μικρούς και μεγάλους.
Το Μουντιάλ σερβίρεται (ήδη) στο Maison Anemi
Ζήσε τον παλμό του Μουντιάλ με ειδικό μενού στο δημοφιλές μπιστρό της Λεμεσού