Δημοσιεύτηκε στις 24 Ιουλίου 2024
Με τον τίτλο «Μνήμες Αμμοχώστου – 50 Χρόνια Νοσταλγίας» η Νέα Σαλαμίνα Αμμοχώστου διοργανώνει μια σημαντική πολιτιστική εκδήλωση μνήμης και τιμής, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 50 χρόνων. Μέσα από αυτήν την εκδήλωση, το Σωματείο επιθυμεί να στείλει το μήνυμα ότι θυμάται και διατηρεί ζωντανή την επιθυμία της επιστροφής, τονίζοντας πως η παρούσα κατάσταση δεν είναι αποδεκτή.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου, στις 8:30 μμ, στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο στη Λάρνακα, το οποίο φιλοξενεί το Σωματείο τα τελευταία 50 χρόνια.
Σε Συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στη Δημοσιογραφική Εστία στη Λευκωσία, επισημάνθηκε ότι η εκδήλωση δεν αποτελεί γιορτή, αλλά αφορμή για περισυλλογή και καθορισμό της πορείας για το μέλλον. Επίσης, αποτελεί φόρο τιμής στους αδικοχαμένους του πραξικοπήματος και της Τουρκικής εισβολής του 1974.
Η εκδήλωση χαρακτηρίστηκε ως «Πολιτιστική Πανδαισία», με τη Λαϊκή Ορχήστρα Μίκη Θεοδωράκη να συνοδεύεται από τις φωνές της Γλυκερίας, του Κώστα Μακεδόνα, της Κατερίνας Παράσχου, καθώς και άλλων Βαρωσιωτών που έχουν επιλεγεί ως βασικοί συντελεστές. Η παρουσίαση της εκδήλωσης θα γίνει από τη γνωστή παρουσιάστρια Μελάνη Στέλιου.
Η Πολιτιστική Εκδήλωση θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, έκθεση φωτογραφίας, μικρό θεατρικό δρώμενο, και απαγγελία ποιημάτων σχετικά με την Αμμόχωστο και τη δράση της Νέας Σαλαμίνας στην πόλη. Κατά τον τελευταίο μήνα, θα δημοσιεύονται ιστορίες του Σωματείου και της πόλης μας με σκοπό να αναβιώσουν τις μνήμες της Αμμοχώστου.
Στο πάνελ της σημερινής Διάσκεψης συμμετείχαν οι πρώην Πρόεδροι του Σωματείου, Δρ. Διόφαντος Χρυσοστόμου και Κίκης Καζαμίας, ο Δήμαρχος Αμμοχώστου Σίμος Ιωάννου, ο Λύσανδρος Χατζηλάμπρου (πρώην Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Σαλαμίνας και Γενικός Υπεύθυνος της Πολιτιστικής Εκδήλωσης) και ο νυν Πρόεδρος του Σωματείου Γιώργος Κωνσταντίνου.
Όλοι οι παρευρισκόμενοι αναφέρθηκαν στη σημασία της εκδήλωσης, υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα διατήρησης της ελπίδας και του πόθου της επιστροφής ζωντανά.
Στην πορεία θα εκδοθούν αρκετές ανακοινώσεις από τον Εκπρόσωπο Τύπου, οι οποίες θα αναφέρουν όλους τους χορηγούς της εκδήλωσης και τους χορηγούς επικοινωνίας, που χωρίς τη συμπαράστασή τους δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση.
«Να ξέρεις θα γυρίσουμε, πιστοί στην άνοιξη σου!»
>> Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου, Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο, Λάρνακα, 20:00.
Προμηθευτείτε τα εισιτήριά σας μέσω της SoldOut Tickets ή σε ένα από τα καταστήματα της αλυσίδας “Stephanis” σε όλη την Κύπρο.

Σχετικά

Intervision: Αυτές οι χώρες συμμετέχουν στη Eurovision της Ρωσίας - Θα εμφανιστεί και τραγουδίστρια με ελληνικές ρίζες
Η πρώτη Intervision διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 1965 στην Τσεχοσλοβακία - Η Vassy θα εκπροσωπήσει τις ΗΠΑ

Μουσική βραδιά στο χωριό με Χριστίνα Σέλλα, Γιώργο Βανή και φαγητό
Αυθεντική κυπριακή διασκέδαση με μουσική, χορό και φαγητό

Ο Σαής παρουσιάζει μια ξεχωριστή μουσική παράσταση με τίτλο «Σ̑σ̑ιΟΣ»
Σε συνεργασία με Γιώργο Παπακωνσταντίνου, Αλέξανδρο Κυριαζή και Φρειδερίκη Τομπάζου

Μιχάλης Χατζημιχαήλ και Άντρη Καραντώνη σε ένα αγαπημένο beach bar
Κυπριακή Γιορτή για την Ημέρα Ανεξαρτησίας σε ένα παραθαλάσσιο προορισμό

Eurovision 2026: Η επίσημη απόφαση της ΕΡΤ για την ανάδειξη του φετινού εκπροσώπου της Ελλάδας
Θα πραγματοποιηθούν δύο ημιτελικοί και ένας τελικός.

Ο Κωνσταντίνος Ρήγος και το Μπαλέτο Εθνικής Λυρικής Σκηνής στην Κύπρο
Η «Χρυσή Εποχή» ζωντανεύει στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας

Το Grecophilia επιστρέφει στη Λευκωσία με το πιο αγαπημένο του concept
Μετά από τις sold out συγκεντρώσεις παραθαλάσσια αλλά και σε ύψωμα

Δωρεάν παραδοσιακά προϊόντα και κυπριακά ποτά με μουσική από τον Στέφανο Πελεκανή
Μία ξεχωριστή εκδήλωση με μουσική, γεύσεις και κυπριακά ήθη

Η Ισπανία αποφασίζει επίσημα την απόσυρση από τη Eurovision 2026 αν συμμετάσχει το Ισραήλ
Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στον Δεκέμβριο, όταν η EBU θα αποφασίσει αν το Ισραήλ θα παραμείνει ή θα αποκλειστεί

Η Δέσποινα Βανδή ξεσηκώνει απόψε την Πανεπιστημιούπολη
Η δημοφιλής καλλιτέχνιδα ετοιμάζεται να τραγουδήσει «Όσα Αγαπάει» στη Λευκωσία

Μπουζούκια Αθήνα 2025-2026: Τα καλύτερα νυχτερινά σχήματα του χειμώνα έρχονται
Διασκέδαση με αγαπημένους μας καλλιτέχνες στην ελληνική πρωτεύουσα

«Μουσική στην πόλη»: Μια μοναδική μουσική εμπειρία στην καρδιά της Λευκωσίας
Πλάι στα φωτισμένα ενετικά τείχη