Δημοσιεύτηκε στις 26 Ιουνίου 2024
Η επόμενη ταινία του πολυβραβευμένου Έλληνα δημιουργού Γιώργου Λάνθιμου με τίτλο «Bugonia» θα κάνει πρεμιέρα στις αμερικανικές αίθουσες το 2025, σύμφωνα με τη Focus Features.
H ταινία βασίζεται στη μαύρη κωμωδία επιστημονικής φαντασίας «Save the Green Planet!» (2003) σε σενάριο και σκηνοθεσία του Νοτιοκορεάτη Τζανγκ Τζουν-Γουάν.
Το σενάριο του βραβευμένου με Εmmy Γουίλ Τρέισι, επικεντρώνεται «σε δύο νεαρούς άνδρες που έχουν εμμονή με τις θεωρίες συνωμοσίας και απαγάγουν την ισχυρή διευθύνουσα σύμβουλο μιας μεγάλης εταιρίας, πεπεισμένοι ότι είναι εξωγήινη και έχει σκοπό να καταστρέψει τη Γη».
Για μία ακόμη φορά ο Λάνθιμος συνεργάζεται με τη μούσα του και βραβευμένη με Όσκαρ Έμμα Στόουν, καθώς και με τον βραβευμένο στις Κάννες πρωταγωνιστή του «Kinds of Kindness» Τζέσι Πλέμονς.
Σύμφωνα με το Deadline, η Focus Features έχει αναλάβει την διανομή της ταινίας στην Αμερική, η Universal Pictures στον υπόλοιπο κόσμο και η CJ ENM στην Κορέα.
Σχετικά
Αυτές τις 10 ταινίες θα δεις στον κήπο του θερινού σινεμά Αττικόν
Τα «Garden Screenings» του Κέντρου Τεχνών Κίμωνος επιστρέφουν στο ΑΤΤΙΚΟΝ
Πέθανε η Μαρζάν Σατραπί, δημιουργός του «Περσέπολις»
Η Γαλλοϊρανή καλλιτέχνις ήταν 56 ετών
Οι 5 κινηματογραφικές πρεμιέρες της εβδομάδας
Από την επιστροφή του θρυλικού «Scary Movie» και το επικό «Masters of the Universe» μέχρι οικογενειακές περιπέτειες και αγαπημένα animation, οι κινηματογραφικές αίθουσες γεμίζουν νέες επιλογές για κάθε γούστο
«Τα Κάλαντα των Χριστουγέννων» υποψήφια για 6 βραβεία ΙΡΙΣ 2026
Η κλασική «Χριστουγεννιάτικη Ιστορία» του Καρόλου Ντίκενς αποκτά ελληνική κινηματογραφική ταυτότητα και ξεχωρίζει στις τεχνικές και καλλιτεχνικές κατηγορίες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου
Ηρθε η ώρα και ο Κλιντ Ιστγουντ να αποσυρθεί από την σκηνοθεσία
Καθώς ο Κλιντ Ιστγουντ γιορτάζει τα 96α γενέθλιά του, οι πληροφορίες που τον θέλουν πλέον να αποσύρεται από τη σκηνοθεσία φέρνουν ξανά στο προσκήνιο μια από τις σπουδαιότερες διαδρομές στην ιστορία του αμερικανικού κινηματογράφου.
«Echoes Of Beneath»-Κάτω από την επιφάνεια: Πρεμιέρα για το ντοκιμαντέρ του Βασίλη Μπαραχάνου με τον Αντώνη Τσαπατάκη στην Κύπρο
Με εντυπωσιακά υποβρύχια πλάνα και την υποβλητική μουσική του Γιώργου Τσιόκρη, το ντοκιμαντέρ αποτελεί μια διεισδυτική ματιά στη δύναμη της ανθρώπινης ψυχής
«Τα Πουλιά»: Έρχεται το ριμέικ της θρυλικής ταινίας του Χίτσκοκ
Με πρωταγωνίστρια τη βραβευμένη με Emmy Σάρα Σνουκ του «Succession»
Το Θερινό Σινέ Έρμα επιστρέφει το 2026 με δωρεάν προβολές κάτω από τα αστέρια
Τέσσερις ξεχωριστές κινηματογραφικές βραδιές στην αυλή του «Έρμα» στην παλιά Λευκωσία, με ταινίες από τη Γαλλία, τις ΗΠΑ και την Ισπανία και ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Το «Angel Heart» γίνεται σειρά με τον Ζακ Έφρον
Η κλασική, πλέον, ταινία του Άλαν Πάρκερ από το 1987 μετατρέπεται σε τηλεοπτική σειρά με πρωταγωνιστή τον Ζακ Έφρον, για λογαριασμό του HBO.
«Disclosure Day»: Οσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για την νέα ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ
Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ επιστρέφει δυναμικά στην επιστημονική φαντασία με το «Disclosure Day», μία από τις πιο πολυσυζητημένες κινηματογραφικές κυκλοφορίες του 2026, που ήδη προκαλεί έντονο ενδιαφέρον χάρη στα πρώτα trailer και τις θετικές αντιδράσεις από τις δοκιμαστικές προβολές.