Δημοσιεύτηκε στις 26 Ιουνίου 2024
Τρεις νέες κινηματογραφικές ταινίες κάνουν πρεμιέρα την Πέμπτη 27 Ιουλίου στις κυπριακές αίθουσες.

Πρεμιέρα για την ταινία "A Quiet Place: Day One"
Μετά την κυκλοφορία της επιτυχημένης πρώτης ταινίας του 2018 και του sequel το 2020, o δημιουργός του δημοφιλούς franchise τρόμου, John Krasinski, για το prequel, δίνει τη σκυτάλη της σκηνοθεσίας στον Michael Sarnoski, ενώ ο ίδιος εκτελεί χρέη παραγωγού. Το “A Quiet Place: Day One”, μεταφέρει το κοινό πίσω στην πρώτη μέρα, όταν εξωγήινα πλάσματα - που κυνηγούν χρησιμοποιώντας την εξαιρετικά ευαίσθητη ακοή τους - εμφανίστηκαν στη Γη και έφεραν τον πανικό και τον όλεθρο στη Νέα Υόρκη, καθώς και τις δοκιμασίες και την αναταραχή που ακολούθησαν. Στο καστ, συναντάμε τη βραβευμένη με Όσκαρ Lupita Nyong'o και τον Joseph Quinn που έγινε ευρύτερα γνωστός μέσα από το “Stranger Things”, αλλά και τον Djimon Hounsou, ο οποίος εμφανίστηκε στο “A Quiet Place: Part II”.
Πρεμιέρα: 27 Ιουνίου. Διάρκεια: 99'.
K-Cineplex σε όλες τις πόλεις: Καθ και ΣΚ 19.45, 22.15 (Λεμεσός 20.15, 22.30)
Rio Limassol: Καθ και ΣΚ 19.40, 22.00
Rio Premier: Καθ 19.45, 22.00 και ΣΚ 20.00, 22.15 / Καθ και ΣΚ 22.30 (OPEN AIR)

Πρεμιέρα για την ταινία "Horizon: An American Saga - Chapter 1"
Ο βραβευμένος με Όσκαρ Kevin Costner πρωταγωνιστεί, συν-υπογράφει το σενάριο και σκηνοθετεί το επικό "Horizon: An American Saga - Chapter 1" , ένα πολυπρόσωπο χρονικό της εξάπλωσης των αποίκων των Ηνωμένων Πολιτειών προς τα δυτικά την εποχή του Εμφυλίου. Στα πλαίσια της μεγάλης παράδοσης των θρυλικών γουέστερν της Warner Bros., το φιλμ εξερευνά τη γοητεία της Άγριας Δύσης και πώς κερδήθηκε – και χάθηκε – με αίμα, ιδρώτα και δάκρυα πολλών. Διανύοντας την τετραετία του Αμερικανικού Εμφυλίου Πολέμου, από το 1861 μέχρι 1865, η φιλόδοξη κινηματογραφική περιπέτεια του Kevin Costner θα οδηγήσει το κοινό σε ένα συναισθηματικό ταξίδι εντός μιας χώρας σε πόλεμο με τον ίδιο της τον εαυτό, μέσα από τα μάτια των οικογενειών, των φίλων και των εχθρών που προσπαθούν να ανακαλύψουν τι πραγματικά σημαίνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Ο Αμερικανός σταρ, επιστρέφει στην καρέκλα του σκηνοθέτη για πρώτη φορά μετά το "Open Range" (2003) και επισκέπτεται ξανά την Αμερική του Εμφυλίου Πολέμου, το σκηνικό του πολύ επιτυχημένου σκηνοθετικού του ντεμπούτου " Dances with Wolves" (1990), που κέρδισε επτά Όσκαρ. Το δεύτερο κεφάλαιο αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 29 Αυγούστου 2024, ενώ οι άλλες δύο ταινίες βρίσκονται αυτή τη στιγμή υπό ανάπτυξη. Το πρότζεκτ αποτελεί ένα στοίχημα ζωής για σχεδόν τρεις δεκαετίες για τον Costner, ο οποίος υποθήκευσε ακόμη και το σπίτι του στην Σάντα Μπάρμπαρα για να βοηθήσει στην υλοποίησή του. Tο καστ περιλαμβάνει και άλλα λαμπερά ονόματα όπως: Sienna Miller, Sam Worthington, Jena Malone, Luke Wilson, Isabelle Fuhrman, Jamie Campbell Bower και Thomas Haden Church, ενώ στην ταινία κάνει το κινηματογραφικό του ντεμπούτο και ο 15χρονος γιος του σκηνοθέτη, Hayes Costner.
Πρεμιέρα: 27 Ιουνίου. Διάρκεια: 195'
K-Cineplex σε όλες τις πόλεις: Καθ και ΣΚ 20.15
Rio Limassol: Καθ και ΣΚ 19.30, 21.40
Rio Premier: Καθ 20.00 και ΣΚ 20.30

Πρεμιέρα για την ταινία "Wicked Little Letters"
Μια παραθαλάσσια πόλη της Αγγλίας τη δεκαετία του 1920, γίνεται μάρτυρας μιας φάρσας και ενός απαίσιου σκανδάλου, σε αυτή την ταραχώδη κωμωδία μυστηρίου. Βασισμένη σε μια αληθινή ιστορία πιο παράξενη από τη φαντασία, ακολουθεί δύο γειτόνισσες: τη βαθιά συντηρητική ντόπια Edith Swan (Olivia Colman) και την θορυβώδη Ιρλανδή μετανάστρια Rose Gooding (Jessie Buckley). Όταν η Edith και οι άλλοι κάτοικοι αρχίζουν να λαμβάνουν πονηρές επιστολές γεμάτες άθελα ξεκαρδιστικές βωμολοχίες, η Rose με το ‘βρώμικο’ στόμα της, κατηγορείται για το έγκλημα. Οι ανώνυμες επιστολές προκαλούν εθνικό σάλο και ακολουθεί μια δίκη. Ωστόσο, καθώς οι γυναίκες της πόλης – με επικεφαλής την αστυνομικό Gladys Moss (Anjana Vasan) – αρχίζουν να ερευνούν οι ίδιες το έγκλημα, υποψιαζόμενες ότι κάτι δεν πάει καλά και η Rose μπορεί να μην είναι τελικά η ένοχη. Η πιο ξεκαρδιστική κωμωδία της χρονιάς έρχεται από την Thea Sharrock, με ένα λαμπερό καστ!
Πρεμιέρα: 27 Ιουνίου. Διάρκεια: 100'
Rio Limassol: Καθ 22.00 και ΣΚ 15.30
Rio Premier: Καθ 19.45 και ΣΚ 20.00
Σχετικά
Πρεμιέρα για την ταινία “Practical Magic 2”
Σχεδόν τρεις δεκαετίες μετά, Sandra Bullock και Nicole Kidman επιστρέφουν ως οι αγαπημένες μάγισσες αδελφές Owens
Πρεμιέρα για την ταινία “Runner”
Μια φαινομενικά απλή αποστολή μετατρέπεται σε έναν επικίνδυνο αγώνα δρόμου με τον χρόνο
Πρεμιέρα για την ταινία “Oasis: Don't Look Back in Anger”
Tο ντοκιμαντέρ καταγράφει τη θριαμβευτική περιοδεία επανένωσης των Liam και Noel Gallagher, Oasis Live ‘25
Πρεμιέρα για την ταινία “By Any Means”
Μια σκοτεινή ιστορία από την Αμερική του ’60, εμπνευσμένη από πραγματικά γεγονότα
Η ταινία “L'Étranger” επιστρέφει με νέες προβολές
Το κλασικό αριστούργημα «Ο Ξένος» του Αλμπέρ Καμύ από τον François Ozon, ξανά στο Pantheon
To «Κράτα με» της Μυρσίνης Αριστείδου βάζει πλώρη για τα Όσκαρ
Η επίσημη επιλογή της Κύπρου για τα Όσκαρ
Το 16ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου επιστρέφει στο Θέατρο Ριάλτο
Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει.
Οι Rolling Stones ετοιμάζουν τη δική τους κινηματογραφική ιστορία
Eνα από τα σημαντικότερα συγκροτήματα στην ιστορία της ροκ ετοιμάζεται να μεταφέρει την πολυτάραχη διαδρομή του στη μεγάλη οθόνη.
Ολική επαναφορά: Πρώτες πληροφορίες για το (νέο) reboot του «Star Trek»
Η νέα ταινία του δημοφιλούς franchise θα διαθέτει νέους χαρακτήρες και το ύφος θα είναι επηρεασμένο από ταινίες όπως το «Training Day» και το «Crimson Tide»!
Το βραβευμένο στο Sundance “Hold Onto Me” (Κράτα Με) συναντά το κοινό της Κύπρου
Από τις sold-out προβολές και το Audience Award του Sundance, στις μεγάλες οθόνες της Κύπρου. Από τις 17 Σεπτεμβρίου, στους κινηματογράφους K-Cineplex σε όλη την Κύπρο
«La Bola Negra»: Η πολυσυζητημένη ταινία των Καννών έρχεται στο Netflix – Με φόντο τη ζωή και τον θάνατο του Λόρκα
Οι δύο δημιουργοί της ταινίας, γνωστοί ως «Los Javis», κέρδισαν το Βραβείο Σκηνοθεσίας του φεστιβάλ.
Αυτές είναι οι 4 κυπριακές ταινίες που πάνε στο 49ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας
Στο φετινό πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα προβληθούν συνολικά 157 ταινίες μικρού μήκους