Δημοσιεύτηκε στις 25 Ιουνίου 2024
Δέκατη ένατη χρονιά φέτος για το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού που συνεχίζει να προσφέρει στους φανς του ντοκιμαντέρ ένα απαράμιλλο πρόγραμμα 20 και πλέον πολυβραβευμένων δημιουργικών ντοκιμαντέρ που ξεχώρισαν κατά τη διάρκεια της φεστιβαλικής χρονιάς. Τις προβολές πλαισιώνουν όπως κάθε χρόνο ζωντανές συζητήσεις με φιλοξενούμενους δημιουργούς, μουσικές εκδηλώσεις, περφόρμανς, DJ sets και υπαίθρια πάρτι. Όλα τα ντοκιμαντέρ παρουσιάζονται σε πρώτη παγκύπρια προβολή.

Το 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού θα διεξαχθεί από την 1η μέχρι και τις 8 Αυγούστου, 2024 στο Ceronia Hall - Χαρουπόμυλος Λανίτη, στην καρδιά της παλιάς πόλης της Λεμεσού, δίπλα στο Μεσαιωνικό Κάστρο, και προσκαλεί το κοινό να παρακολουθήσει με ενθουσιασμό και αγωνία ιστορίες πλασμένες από την ίδια την πραγματικότητα.
Τα φετινά ντοκιμαντέρ χαρακτηρίζονται από τη διεισδυτική και θαρραλέα ματιά των δημιουργών τους, αλλά και την πολυδιάστατη χρήση του κινηματογραφικού μέσου στην εξιστόρηση των πραγματικών ιστοριών τους. Οι θεματικές έχουν στον πυρήνα τους τον άνθρωπο και το περιβάλλον του – πολιτικό, κοινωνικό, οικονομικό, κλιματικό, τεχνολογικό και αναζητούν απάντηση στο ερώτημα: μπορεί ο κινηματογράφος να αλλάξει τον κόσμο; To Φεστιβάλ σε προσκαλεί να το ανακαλύψεις!


Το πρόγραμμα προβολών θα είναι σύντομα διαθέσιμο στην ιστοσελίδα www.filmfestival.com.cy.
Το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού διοργανώνεται από τη Brave New Culture και επιχορηγείται από το Τμήμα Σύγχρονου Πολιτισμού του Υφυπουργείου Πολιτισμού. Το Φεστιβάλ στηρίζει το Ίδρυμα Ευαγόρα και Κάθλην Λανίτη.
Για περισσότερες πληροφορίες:
Tηλέφωνο 99 517 910
Ε-mail: lemesosdocs@gmail.com
Website: www.filmfestival.com.cy
Instagram | Facebook | TikTok @lemesosdocfest
-
Χαρουπόμυλοι Λανίτη
01 Αυγούστου - 08 Αυγούστου 2024
Σχετικά
Η Charli XCX στην επόμενη ταινία του Μάρτιν Σκορσέζε με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο
Η ποπ σταρ εντάσσεται στο καστ του «What Happens at Night», ενός γοτθικού ψυχολογικού θρίλερ με πρωταγωνιστές τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο και την Τζένιφερ Λόρενς.
Τα γυρίσματα του «Heat 2» μεταφέρονται για το 2027
Ο Μάικλ Μαν καθυστερεί την έναρξη της παραγωγής του πολυαναμενόμενου σίκουελ, το οποίο φιλοδοξεί να επιστρέψει στον κόσμο του «Heat» με ένα εντυπωσιακό καστ και προϋπολογισμό 165 εκατομμυρίων δολαρίων.
20 παραδοσιακά και μη φεστιβάλ και γιορτές για να πάρουμε τους δρόμους αυτό το σαββατοκύριακο
Ζιβανία στο καζάνι, παστέλι στην Ανώγυρα, street food στη Δευτερά και καντάδες στη Λεμεσό γεμίζουν την ατζέντα για τις 23–25 Οκτωβρίου.
Στην τελική ευθεία για τον νέο Τζέιμς Μποντ: Τέσσερις ηθοποιοί διεκδικούν τον ρόλο
Αν και το ακριβές χρονοδιάγραμμα για την οριστική απόφαση δεν έχει γίνει γνωστό, δεν αποκλείεται οι επίσημες ανακοινώσεις να γίνουν πριν από το τέλος του έτους
Το 1ο Φεστιβάλ Μπουρεκιού της Σάτζιης έρχεται στο χωριό
Ένα απόγευμα γεμάτο γεύσεις, μουσική και διασκέδαση
Γκουίνεθ Πάλτροου: Επιστρέφει στη μικρή οθόνη με μια ιστορία για την απώλεια και την εκδίκηση
Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός θα πρωταγωνιστήσει στη νέα σειρά «The Apology» του Netflix, σε σκηνοθεσία Τόμας Βίντερμπεργκ.
Οι 3 νέες ταινίες που βλέπουμε αυτή την εβδομάδα στο σινεμά
Οι κινηματογραφικές πρεμιέρες της εβδομάδας δίνουν αφορμή για μια έξοδο μπροστά στη μεγάλη οθόνη.
Η παλιά Λεμεσός ζωντανεύει στο 3ο Φεστιβάλ Καντάδας
Τέσσερα σχήματα κανταδόρων και μια μουσική βόλτα στην παλιά Αθήνα συναντιούνται στο αίθριο της «Επιλογής», με ελεύθερη είσοδο
Ένα νέο φεστιβάλ στον Λυθροδόντα με vintage αγορά, εργαστήρια και μουσική
Το πρώτο Farmers Fest έρχεται στο Lexeko Estate, με τοπικά προϊόντα, δημιουργικές δραστηριότητες και ξεχωριστό πρόγραμμα για τα παιδιά.
O Σύνδεσμος Αρχιμαγείρων Κύπρου φτιάχνει gourmet street food, για καλό σκοπό
To Σάββατο, 24 Οκτωβρίου οι Chefs των ξενοδοχείων και εστιατορίων της Λεμεσού, ενώνουν τις δυνάμεις τους και μαγειρεύουν ζωντανά το πιο γευστικό και gourmet street food του νησιού
Όλα όσα θα γίνουν στο Φεστιβάλ Παστελιού στην όμορφη Ανώγυρα - Το πρόγραμμα
Το Φεστιβάλ Παστελιού επιστρέφει την Κυριακή 25 Οκτωβρίου, γύρω από το πρώην Δημοτικό Σχολείο, που μετατράπηκε σε Θεματικό Κέντρο Χαρουπιάς