Δημοσιεύτηκε στις 14 Ιουνίου 2024
Με διήμερο πρόγραμμα προβολών ντοκιμαντέρ, που δημιούργησαν μαθητές γυμνασίων, λυκείων και τεχνικών σχολών από την Κύπρο, στις 15 και 16 Ιουνίου 2024, στο Σινεμά Πάνθεον, στη Λευκωσία, ολοκληρώνεται το φετινό Εκπαιδευτικό Τμήμα του ΑΕΙ Film Festival (Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαιολογικού, Εθνογραφικού και Ιστορικού Ντοκιμαντέρ Κύπρου) ΣΥΝeΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.
Πρόκειται για ένα διήμερο με προβολές των δεκάλεπτων έργων που δημιούργησαν μαθητές, και τα οποία διαχρονικά εξελίχθηκαν σε μια οπτική καταγραφή της ιστορίας, των εθίμων και της παράδοσης της Κύπρου. Οι προβολές ξεκινούν στις 10:00 το πρωί του Σαββάτου 15 Ιουνίου 2024. Οι προβολές της Κυριακής αρχίζουν επίσης στις 10 το πρωί! Η εκδήλωση ολοκληρώνεται την Κυριακή 16 Ιουνίου, στις 8:00μμ, με την τελετή βράβευσης των νικητών της φετινής δράσης ΣΥΝeΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.
Το πρόγραμμα ΣΥΝeΚΠΑΙΔΕΥΣΗ υλοποιείται για έβδομη συνεχόμενη χρονιά, στο πλαίσιο της αποστολής του μη κερδοσκοπικού πολιτιστικού οργανισμού AEI AUDIOVISUAL FORUM για την ανάπτυξη των δεξιοτήτων των νέων, μέσα από καινοτόμες εκπαιδευτικές δράσεις, σε θέματα που αφορούν την πολιτιστική κληρονομιά και τον οπτικοακουστικό γραμματισμό, όπου παράλληλα συμβάλλουν στην ανάπτυξη της κριτικής σκέψης και της ενσυναίσθησης. Το πρόγραμμα κινηματογραφικών εργαστήριων ΣΥΝeΚΠΑΙΔΕΥΣΗ υλοποιείται σε συνεργασία με το Δίκτυο Εταιρικών Σχολείων της UNESCO (ASPnet) στην Κύπρο και το Υπουργείο Παιδείας. Το πρόγραμμα χορηγείται από το Τμήμα Σύγχρονου και Μοντέρνου Πολιτισμού του Υφυπουργείου Πολιτισμού της Κύπρου, το οποίο είναι ο κύριος χορηγός, την Κυπριακή Εθνική Επιτροπή για την UNESCO και την Αρχή Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου.
Περισσότερες πληροφορίες και το πρόγραμμα προβολών του ΣΥΝeΚΠΑΙΔΕΥΣΗ στην ιστοσελίδα
www.aei-filmfestival.org

>> Σάββατο 15-Κυριακή 16 Ιουνίου, Σινεμά Πάνθεον, Λευκωσία, 10.00.
-
Πάνθεον
15 Ιουνίου - 16 Ιουνίου 2024
Σχετικά
Ο Godzilla επιστρέφει πιο αδυσώπητος από ποτέ στο «Godzilla Minus Zero»
Η συνέχεια του βραβευμένου με Οσκαρ «Godzilla Minus One» αποκαλύφθηκε με ένα εντυπωσιακό πρώτο τρέιλερ, ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο την κλίμακα της καταστροφής και φέρνοντας το θρυλικό τέρας αντιμέτωπο με μια νέα, εκρηκτική πρόκληση.
Το Χόλιγουντ έρχεται στην Κύπρο με τον Clive Owen να πρωταγωνιστεί στο θρίλερ δράσης Scorpion της Copper Island
Τα γυρίσματα του Scorpion στην Κύπρο αποδεικνύουν ότι η χώρα διαθέτει τις δυνατότητες να φιλοξενεί και να υποστηρίζει διεθνείς κινηματογραφικές παραγωγές
Σινεμά κάτω από τα αστέρια: Τρεις δωρεάν προβολές στην Πάφο
Ο νέος κινηματογραφικός κύκλος του Δήμου Πάφου ξεκινά στο Θερινό «Αττικόν» με ταινίες που φωτίζουν τη σύγχρονη ιστορία και την κυπριακή πραγματικότητα.
«Dune»: Το τρίτο και σκοτεινότερο μέρος της τριλογίας έρχεται τον Δεκέμβριο
Στο μέρος αυτό φεύγουμε, θεωρητικά, εντελώς από το χολιγουντιανά ευάερο περιβάλλον της πρώτης ταινίας
Τρεις νέες πρεμιέρες που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα
Περιπέτεια, τρόμος και αγωνία συναντιούνται στις κινηματογραφικές αίθουσες από τις 9 Ιουλίου.
Οι πρώτες αντιδράσεις για την «Οδύσσεια» αποθεώνουν το νέο έπος του Κρίστοφερ Νόλαν
Οι εντυπώσεις που αφήνει ήδη η ταινία είναι κάτι παραπάνω από ενθουσιώδεις, με τους κριτικούς να μιλούν για ένα μεγαλειώδες κινηματογραφικό επίτευγμα που αξιοποιεί στο έπακρο τη δύναμη της μεγάλης οθόνης.
Θερινό σινεμά δίπλα στο κύμα: Η ταινία «Chef» προβάλλεται στην παραλία «Περιγιάλι»
Μια ξεχωριστή κινηματογραφική βραδιά κάτω από τα αστέρια διοργανώνει ο Δήμος Πόλης Χρυσοχούς με ελεύθερη είσοδο για το κοινό
Θα γυρίσει ο Ταραντίνο την τελευταία ταινία του το 2027;
Σύμφωνα με τον διευθυντή φωτογραφίας του σκηνοθέτη, Ρόμπερτ Ρίτσαρντσον, ο Ταραντίνο μπορεί να γυρίσει τη δέκατη και τελευταία ταινία του το καλοκαίρι του 2027.
Τιμητικός Χρυσός Λέων Συνεισφοράς για τον Τζορτζ Κλούνεϊ στο προσεχές Φεστιβάλ της Βενετίας
Η 83η διοργάνωση του παλαιότερου κινηματογραφικού φεστιβάλ του κόσμου μόλις απέκτησε λίγη αίγλη παραπάνω.
Σινεμά δίπλα στο κύμα: Οι πιο καλοκαιρινές προβολές επιστρέφουν κι αυτό το καλοκαίρι
Τέσσερις βραδιές κινηματογράφου κάτω από τα αστέρια, σε δύο παραλίες, με ελεύθερη είσοδο
Ο «Άγιος Παΐσιος» στη μεγάλη οθόνη σε μία θερινή προβολή για καλό σκοπό
Φιλανθρωπική προβολή στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ιδαλίου, με όλα τα έσοδα να διατίθενται για τη στήριξη της Στέγης Ηλικιωμένων «Άγιος Δημητριανός»
Θερινό σινεμά κάτω από τα αστέρια στο χωριό με την ταινία «Υπάρχω»
Η κινηματογραφική ιστορία του Στέλιου Καζαντζίδη προβάλλεται στις 10 Ιουλίου στο Κοινοτικό Πάρκο Δωρού