Δημοσιεύτηκε στις 14 Μαΐου 2014
Η αγάπη της Έλλης για σπιτικές γεύσεις, την οδήγησε στην απόφαση να στήσει ένα εργαστήρι και να φτιάχνει, με τον πιο παραδοσιακό τρόπο, τις πιο ευφάνταστες γεύσεις μαρμελάδας και τα πιο φανταστικά chutneys!
Ρώτα την Έλλη
Από το 2009, στο γωνιακό μαγαζάκι της στο γραφικό Κάτω Δρυ, μαζεύει τα πιο ώριμα και νόστιμα φρούτα του τόπου και φτιάχνει τους πιο απίστευτους συνδυασμούς μαρμελάδων. Τις συσκευάζει σε μικρά, όμορφα διακοσμημένα γυάλινα βαζάκια, που τα τοποθετεί μπροστά στην προθήκη του μαγαζιού, έτοιμα προς πώληση (5.50). Φτιάχνει πέραν των 50 διαφορετικών συνδυασμών και είναι όλα τόσο πρωτότυπα και τόσο μυρωδάτα που δεν ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις! Σε αυτό το 'δίλημμα', μπορεί να σε βοηθήσει η ίδια, προτείνοντάς σου τις γεύσεις που θα ικανοποιήσουν εσένα προσωπικά.
Σερβίρει και brunch
Η Έλλη (μαζί με τη μαμά της), προσφέρει και νοστιμότατο brunch, δίνοντάς σου έτσι την ευκαιρία να δοκιμάσεις όλες τις επιλογές των μαρμελάδων της, σε συνδυασμό με απίστευτα scones, που είναι επίσης ένα από τα σπεσιαλιτέ τους. Και δεν μένει εκεί! Πρώτα, θα σε υποδεχτεί με φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκάλι και φρέσκα φετοπιτάκια. Ακολουθεί καφές ή τσάι και φρέσκο ψωμί -που θα αναλάβεις να το κόψεις και αν το επιθυμείς, να το κάνεις φρυγανιές (υπάρχει φρυγανιέρα που μπορείς να χρησιμοποιήσεις)-, και αφού έρθει και σου μιλήσει για λίγο για να σου συστήσει τις μαρμελάδες και τα chutneys της, θα συνεχίσει με το μενού, φέρνοντάς σου κέικ με χαλούμι, ginger cake, fruit cake, γιαούρτια και μια νόστιμη επιλογή από τυριά. Και για φινάλε, σου φτιάχνει αβγά τηγανητά και τσιγαρισμένο μπέικον για να νιώσεις πλήρης! Θεϊκό! Σημείωσε ότι δέχεται κρατήσεις, μερικές μέρες πριν, για παρέες των 6 ατόμων και πάνω.
Συμβαίνει στον Κάτω Δρυ
Μόνο και μόνο, το ότι η Έλλη επέλεξε να παραμείνει σε χωριό, μετά την επιστροφή της στην Κύπρο πριν από 20 χρόνια, αναπτύσσοντας τις δεξιότητές της και προωθώντας τα πιο εύγευστα φρούτα του τόπου μας, μέσα από τις 'τολμηρές' μαρμελάδες που φτιάχνει (τσίλι με πορτοκάλι! δεν ακούγεται φοβερό;), όχι μόνο προσελκύει επισκέπτες από όλη την Κύπρο, αλλά σε δελεάζει να δοκιμάσεις και κάτι ιδιαίτερα νόστιμο και παραδοσιακό.
Gourmet Marmalades and Chutneys (96476265) Κάτω Δρυς, επ. Λάρνακας.
Σχετικά
Αλλάζει o καιρός καλοκαιριάτικα, έρχονται βροχές-Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
5 οικονομικά ταξίδια για το καλοκαίρι, σε εναλλακτικούς προορισμούς
Tα πιο value for money ταξίδια σε προορισμούς που παραμένουν υπέροχοι χωρίς ορδές τουριστών
Αυτό είναι το νέο πρόγραμμα του Ανοικτού Σχολείου Δήμου Στροβόλου
Aνανεωμένο και εμπλουτισμένο πρόγραμμα δραστηριοτήτων για παιδιά, εφήβους και ενήλικες!
Καμίνι και σήμερα η Κύπρος – Πότε τίθεται σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
8+1 κρυμμένοι καταρράκτες της Κύπρου στα δάση μας για να επισκεφθείς τον Αύγουστο
Μαγευτικές εικόνες στο νησί μας σε τοποθεσίες δροσιάς και ομορφιάς
Είδαμε το «Ted Lasso», τη σειρά-φαινόμενο που συζητά όλος ο πλανήτης η οποία επέστρεψε με 4η σεζόν
Η σειρά που ξεκίνησε ως μια κωμωδία για το ποδόσφαιρο και εξελίχθηκε σε ένα από τα πιο ουσιαστικά τηλεοπτικά πορτρέτα της σύγχρονης ανθρώπινης φύσης
Χτυπά «40αρι» ο υδράργυρος - Τίθεται σε ισχύ η κίτρινη προειδοποίηση
Νέα κίτρινη προειδοποίηση εξέδωσε για σήμερα το Τμήμα Μετεωρολογίας.
Ένα χωριό και τρεις πόλεις της Κύπρου στη λίστα του Forbes με τους καλύτερους προορισμούς για συνταξιοδότηση
Παρουσιάζει την Κύπρο ως ένα «ηλιόλουστο μεσογειακό νησιωτικό κράτος όπου τα αγγλικά ομιλούνται ευρέως»
10 από τα πιο πολυφωτογραφημένα σημεία στην Κύπρο
Η μαγεία της Κύπρου μέσα από βίντεο και εικόνες
10 μοναδικές εκκλησίες-μνημεία της UNESCO στο Τρόοδος, για να επισκεφθείς
Το Γεωπάρκο Τροόδους είναι το σπίτι των Βυζαντινών Μνημείων της UNESCO