Δημοσιεύτηκε στις 24 Μαΐου 2024
Το παραδοσιακό μεζεδοπωλείο και ταβέρνα “Η φωλιά του Δράκου” στο Πεντάκωμο Λεμεσού ξεκίνησε την πορεία της το 2017. Δειλά-δειλά και με σκληρή δουλειά από ένα μικρό μαγαζάκι, πρώην καφενείο χωρητικότητας 36 ατόμων έφτασε σήμερα επτά χρόνια μετά να μετράει επιτυχίες, βραβεία, αναγνώριση και να διαθέτει ένα χώρο που μπορεί να φιλοξενήσει 150 ανθρώπους.
Η πορεία του έχει ως παρονομαστή της την αγάπη και το μεράκι των ιδιοκτητών του, που ξεκίνησαν αυτή την επιχείρηση για βιοποριστικούς σκοπούς που κανένας δεν γνώριζε την ύπαρξη της και κατάφεραν σήμερα να βρίσκονται ανάμεσα στις καλύτερες ταβέρνες της Κύπρου.
Μιλήσαμε με τους ιδιοκτήτες της ταβέρνας, τα αδέλφια Γιώργο και Κωνσταντίνο Κωνσταντίνου για το success story, την πορεία, την ιστορία της επιτυχημένης ταβέρνας “Η φωλιά του Δράκου” η οποία από ένα μικρό χωριό της επαρχίας Λεμεσού έγινε γνωστή σε όλη την Κύπρο.

Πότε λειτούργησε για πρώτη φορά η ταβέρνα σας και ποιος είναι ο απολογισμός σας σήμερα κοιτάζοντας πίσω αυτή την πορεία; Τι θα λέγατε ότι βιώσατε, μάθατε, καταλάβατε αυτά τα χρόνια;
Η ταβέρνα μας λειτούργησε για πρώτη φορά στις 7 Απρίλιου του 2017 ημέρα Παρασκευή. Κοιτάζοντας πίσω, αυτά που βλέπουμε είναι μια ευτυχισμένη πορεία, αν αναλογιστεί κάνεις πως ξεκινήσαμε και σε ποιο επίπεδο φτάσαμε αύτη την στιγμή. Ξεκινήσαμε από ένα παλιό καφενείο χωρητικότητας 36 ατόμων και καταφέραμε να μεγαλώσουμε τον χώρο μας και να εξυπηρετούμε σήμερα 150 πελάτες. Αυτό που βιώσαμε είναι κάτι πολύ ξεχωριστό και δύσκολο. Στην αρχή απογοητευτήκαμε διότι έπρεπε να κάνουμε μεγάλο αγώνα για να μας μάθει ο κόσμος και να καταφέρουμε να γίνει γνωστή η ταβέρνα. Έπειτα ενθουσιαστήκαμε και χαρήκαμε βλέποντας την εξέλιξη που είχαμε. Αυτό που καταλάβαμε είναι ότι για να κρατάς αυτή την πορεία δεν πρέπει να επαναπαύεσαι καθόλου και να δίνεις το 100% του εαυτού σου.
Ποιοι ήταν οι αρχικοί σας στόχοι ξεκινώντας τη λειτουργία σας και πως αυτοί οι στόχοι έχουν αλλάξει, ανανεωθεί σήμερα και γιατί;
Οι αρχικοί μας στόχοι ήταν βιοποριστικοί, καθώς έπρεπε να καταφέρουμε να ζήσουμε τις οικογένειές μας αλλά παράλληλα να δημιουργήσουμε ένα μεζεδοπωλείο το οποίο θα κατατασσόταν στα κορυφαία του τόπου μας. Οι στόχοι μας δεν έχουν αλλάξει ούτε έχουν ανανεωθεί γιατί απλά αυτό επιζητούμε.
Αν θα αλλάζατε κάτι από όλα όσα κάνατε μέχρι σήμερα στο εστιατόριο σας τι θα ήταν αυτό και γιατί;
Πραγματικά δεν θα αλλάζαμε τίποτα γιατί ακόμα από τα λάθη που κάναμε καταφέραμε να εξελίξουμε το μαγαζί μας.
Γιατί επιλέξατε αυτό το όνομα για την ταβέρνα σας; Υπάρχει κάποια ιστορία γύρω από αυτό;
Πολλοί άνθρωποι έχουν αυτή την απορία. Δράκου, ήταν το όνομα της οικογένειας του παππού μας. Στον χώρο όπου στεγάζεται η ταβέρνα μας υπήρχε ένα τουρκοκυπριακό καφενείο το οποίο μετα τον πόλεμο του 1974 το διαχειριζόταν ο παππούς και η γιαγιά Μιχάλης και Ελένη, εκτοπισμένοι από τον Άγιο Αμβρόσιο Κερύνειας. Σε αυτό το καφενείο το μόνο που μπορούμε να θυμηθούμε είναι τα υπέροχα και ξέγνοιαστα παιδικά μας χρόνια. Αυτό το καφενείο ήταν όλη μας η ζωή, όση αγάπη και χαρά νιώσαμε αυτό προσπαθούμε να δώσουμε και εμείς στον κόσμο.
Πώς βλέπετε σήμερα να εξελίσσεται η εστίαση στην ύπαιθρο; Τι μαθαίνετε από τους πελάτες σας;
Τα τελευταία χρόνια έχει πολύ καλή εξέλιξη γιατί ο κόσμος πλέον αναζητά την ύπαιθρο και γι’ αυτό τον λόγο νομίζω η εστίαση εξελίσσεται σε καλό βαθμό λόγω και των πολλών επιλογών. Από τις συζητήσεις με τους πελάτες μας ο κόσμος πλέον ψάχνει την ποιότητα, την παράδοση και την καλή φιλοξενία.
Γιατί νομίζετε οι Κύπριοι αγαπούν τόσο πολύ τις ταβέρνες στα χωριά;
Για την ποιότητα των φαγητών και την φιλοξενία.
Τι θα φάει κάποιος στην Φωλιά του Δράκου;
Στην ταβέρνα μας θα φας ένα ποιοτικό μεζέ που κατά την γνώμη μας κατατάσσεται στις καλύτερες ταβέρνες του νησιού.
Ποια είναι η σπεσιαλιτέ σας ως Φωλιά του Δράκου και ποιο πιστεύετε είναι το πιάτο που ζητούν/αγαπούν οι πελάτες σας;
Το κλεφτικό μας είναι η σπεσιαλιτέ μας όπως και οι ολόφρεσκοι κολοκυθοκεφτεδες μας. Αυτά είναι και τα δύο πιάτα μας που αγαπούν περισσότερο οι πελάτες μας μαζί με την φέτα σαγανάκι και την παραδοσιακή λούντζα που σερβίρεται με παραδοσιακό χαλούμι του τόπου μας.
Υπάρχουν μυστικά ή κάποια συνταγή για να πετύχει μία ταβέρνα;
Συνέπεια,αφοσίωση, πάρα πολλές ώρες και πάνω από όλα να αγαπάς αυτό που κάνεις.
Ποια είναι τα κυπριακά προϊόντα που αγαπάτε ιδιαίτερα και επιλέγετε να βάζετε στα πιάτα σας;
Όλα μας τα προϊόντα είναι κυπριακά πλην της φέτας. Δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε κάτι φτάνει να είναι φρέσκα και πρώτης ποιότητας.
Σχετικά
Πάμε για burger, steak, μπίρες και κοκτέιλ στο καλύτερο Grill Bar / Pub του νησιού
Σχεδόν τέσσερις δεκαετίες μετά το άνοιγμά του, το Knight’s Gastropub παραμένει σταθερή αξία στην Περνέρα
Ένα αρχοντικό 1940s σπίτι στη Λάρνακα μεταμορφώθηκε σε ένα από τα πιο όμορφα spots της πόλης
Ένα μικρό hidden gem στο κέντρο της Λάρνακας, που αξίζει να ανακαλύψεις
Επιστρέφει στη Λευκωσία ένα από τα πιο hot spots για ιαπωνικό φαγητό
Το Sumosan επιστρέφει και η Λευκωσία αποκτά ξανά ένα από τα πιο ξεχωριστά spots για ιαπωνική γαστρονομία
Τίτλοι τέλους για το «Δασούι» στο πάρκο
Η τελευταία εβδομάδα λειτουργίας του αγαπημένου χώρου στην Αραδίππου
Ο φούρνος που φτιάχνει παραδοσιακές Φανουρόπιτες για τη γιορτή του Αγίου Φανουρίου
Η Καλαβασός θα μοσχομυρίσει φανουρόπιτες
Πήγαμε στο νέο, talk of the town γουστόζικο, espresso bar της Πάφου
Το Méli & Co στην Κάτω Πάφο φέρνει κάτι από την κουλτούρα του καφέ της Μελβούρνης στην Κύπρο, συνδυάζοντας specialty coffee, φρέσκα αρτοποιήματα, βινύλια και μια ιδιαίτερη μεσογειακή αισθητική
Ένα από τα πιο παλιά σουβλατζίδικα της Λεμεσού αλλάζει στέγη
Μετά από 60 χρόνια, τα σουβλάκια Ορφανίδης αφήνουν τη Γλάστδωνος και μετακομίζουν, κρατώντας όμως αναλλοίωτη τη γεύση που μεγάλωσε γενιές Λεμεσιανών
Το Caffè Nero έφτασε στο Fig Tree Bay-καφές, φαγητό και θέα σε ένα από τα πιο ξεχωριστά σημεία του Πρωταρά
Πρόκειται για το 23ο κατάστημα Caffè Nero στην Κύπρο, το οποίο δημιουργήθηκε για να αποτελέσει έναν all-day, all-year-round προορισμό για κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής
Το θρυλικό ζαχαροπλαστείο Petit Paris "φεύγει" κι έρχεται το ΦΛΕΡΤ
Nέα εποχή για το ιστορικό ζαχαροπλαστείο με τις πιο διάσημες σοκολατίνες του νησιού
Η νέα άφιξη λίγο έξω από τη Λευκωσία μάς καλεί για φαγητό, ποτό και μπλα μπλα
Η νέα άφιξη στην Αγία Βαρβάρα που μας καλεί για τσιμπήματα, dinner & drinks
Το Ιστορικόν επιστρέφει από τις διακοπές και στρώνει ξανά τραπέζι στην αυλή
Το βραβευμένο ταβερνάκι του Αγίου Δομετίου ανοίγει ξανά στις 25 Αυγούστου και επαναφέρει μία από τις πιο όμορφες αυλές της Λευκωσίας στην καθημερινότητά μας
Ένα αγαπημένο εστιατόριο στον χωριό, με θέα στο καταπράσινο Τρόοδος
Το εστιατόριο στον Πεδουλά σερβίρει από πλούσιο brunch μέχρι κλέφτικο στον ξυλόφουρνο