Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Κωνσταντίνε Ταλάσιη, ποια είναι η «συνταγή» για την επιτυχία ενός χώρου εστίασης;

Ένας από τους πιο επιτυχημένους επιχειρηματίες της Λευκωσίας, εξηγεί τι είναι αυτό που θέλει ο κόσμος σήμερα, ποια είναι τα μυστικά για μία επιτυχημένη επιχείρηση, ενώ μας λέει και για τη νέα εποχή του Skinny Fox

Δημοσιεύτηκε στις 30 Απριλίου 2024

Η άφιξή του το 2016, ανέβασε κατά πολύ τον πήχη εστίασης της πρωτεύουσας. Ήταν, βλέπεις, εκείνο το εστιατόριο που έφερε στην πόλη την αύρα των πιο εναλλακτικών ευρωπαϊκών bar-restaurants κι έγινε αμέσως talk of the town χάρη στη φιλοσοφία, στο design αλλά και το μενού του.

H επιτυχία του και η ανοδική του πορεία το κατέταξαν το 2017 ανάμεσα στα καλύτερα εστιατόρια του νησιού στα Cyprus Eating Awards στην Κατηγορία Νέα Άφιξη, ενώ την ίδια χρονιά χάρισαν και στον τότε executive chef του, Ανδρέα Ανδρέα, μία θέση ανάμεσα στην ελίτ, απονέμοντάς του το βραβείο για τον Σεφ της Χρονιάς.

Το 2022, ακολουθώντας τις προσταγές και τις ανάγκες της εποχής, το Skinny Fox αποφάσισε να μας μυήσει σε ένα νέο concept διασκέδασης και φιλοσοφίας, παρουσιάζοντας με περηφάνια ένα ολότελα νέο μαγαζί, με νέο μενού, που διατηρεί ωστόσο τον διεθνή του προσανατολισμό, και φινετσάτη διακόσμηση.

Η νέα του εικόνα, με εμφανείς τις αναφορές στην Πορτογαλία, διακοσμητικά πλακάκια, έπιπλα με άποψη και ατμοσφαιρικό φωτισμό και το ολότελα νέο concept διασκέδασης και φιλοσοφίας που μας προτείνει, το έχουν κατατάξει ξανά ψηλά στις προτιμήσεις των κατοίκων της πρωτεύουσας και όχι μόνο, γεγονός που του χάρισε ένα ακόμα βραβείο. Στα Cyprus Eating Awards 2023 τού απονεμήθηκε το βραβείο για το Καλύτερο Lounge Bar/Restaurant του νησιού.

Αυτές τις μέρες, το δημοφιλές λευκωσιάτικο στέκι ετοιμάζεται να βάλει τα καλοκαιρινά του και να βγει στη βεράντα. Με ανανεωμένο μενού, και νέα κοκτέιλ και φυσικά την εξαιρετική του κουζίνα με μεσογειακό άρωμα ετοιμάζεται να μας υποδεχθεί και φέτος με την υπόσχεση για ένα ακόμα αξέχαστο καλοκαίρι.

Με αφορμή λοιπόν τόσο τη διάκρισή του στα Eating Awards όσο και το λανσάρισμα του καλοκαιρινού concept, εμείς θελήσαμε να συναντήσουμε τον ιδιοκτήτη και εμπνευστή του υπέροχου αυτού μαγαζιού Κωνσταντίνο Ταλάσιη και να μάθουμε τα μυστικά που το κρατούν μονίμως ψηλά στις προτιμήσεις του κοινού.

skinny.jpg

Κωνσταντίνε, για ακόμη μία χρονιά το Skinny Fox ξεχώρισε στα Cyprus Eating Awards 2023 με το βραβείο του Καλύτερου Lounge Bar/Restaurant. Τι σημαίνει αυτό για σένα και την επιχείρησή σου;
Το βραβείο αυτό αποτελεί μεγάλη ικανοποίηση για μας και πιστεύω είναι η αναγνώριση των κόπων μας όλα αυτά τα χρόνια.

Το Skinny Fox είναι ένας χώρος που κέρδισε το κοινό. Ποια θεωρείς ήταν εκείνα τα συστατικά που συνέβαλαν σε αυτή την αποδοχή του κόσμου αλλά και τα βραβεία;
Πιστεύω είναι ένας συνδυασμός πολλών παραγόντων. Η αγάπη για το καλό φαγητό, η ατμόσφαιρα και το φιλικό προσωπικό του μαγαζιού.

Σήμερα το Skinny Fox διανύει μία νέα περίοδο, μία νέα χρονιά. Τι σχεδιάζετε όσον αφορά στο μενού, στο μπαρ και τη διασκέδαση. Θα δούμε καινούργια πράγματα;
Η νέα χρονιά μάς βρίσκει με πολλές αλλαγές στα μενού μας, τόσο του φαγητού αλλά και του ποτού, ειδικά από τον Απρίλιο και έπειτα, αφού θα μεταφερθούμε και παλι στην εξωτερική μας βεράντα. Εκεί όπου θα δημιουργήσουμε εκ νέου ένα καινούργιο και εντελώς καλοκαιρινό concept.

Πέραν του Skinny Fox βρέθηκες πίσω από αρκετά εστιατορικά projects στη Λευκωσία που έφεραν από τη μία, νέα αισθητική στη Λευκωσία και από την άλλη καλλιέργησαν μία διαφορετική εστιατορική κουλτούρα στην πρωτεύουσα που βρήκε μιμητές. Από πλευράς σου πώς θεωρείς ότι το πέτυχες αυτό, μέσα από ποιες επιρροές και τι αποτελούσε για σένα έμπνευση κάθε φορά;
Για εμένα το πιο σημαντικό είναι να είμαι ενημερωμένος συνεχώς για όλες τις τάσεις της εστίασης του εξωτερικού, ενώ έμπνευση αντλώ από τα πολλά ταξίδια μου. Από εκεί και πέρα πιστεύω ο χαρακτήρας μου αλλά κυρίως η αισθητική μου είναι τα αυτά που με καθοδηγούν κάθε φορά.

Ως ένας έμπειρος άνθρωπος της εστίασης πώς βλέπεις να διαμορφώνεται σήμερα ο τομέας αυτός στην Κύπρο και ποια χαρακτηριστικά εντοπίζεις;
Οι νέες τάσεις στην εστίαση σήμερα πιστεύω πως επιβάλλουν πιο απλά και πιο χαλαρά μαγαζιά στο θέμα διακόσμησης. Όσον αφορα στο φαγητό, θεωρώ ότι ο κόσμος επιζητά πλέον και πάλι πιο απλές γεύσεις σε συνδυασμό με φρέσκες και ποιοτικές πρώτες ύλες.

Πώς θα χαρακτήριζες τους Κύπριους ως πελάτες, τι τους αρέσει και τι τους δυσαρεστεί;
Ο Κύπριος πελάτης ταξιδεύει αρκετά και έχει πολλές εμπειρίες όσον αφορά το φαγητό. Ειναι απαιτητικός αλλά και γνώστης του καλού φαγητού. Του αρεσει να νιώθει ξεχωριστός στα εστιατόρια που επισκέπτεται. Ωστόσο τον δυσαρεστεί συνήθως το ακριβό φαγητό που δεν συνάδει με την ποιότητα αλλά και την ποσότητα που παίρνει.

Υπάρχουν μυστικά για ένα επιτυχημένο εστιατόριο;
Θεωρώ δεν υπάρχει κάποιο μυστικό για ένα επιτυχημένο εστιατόριο. Μπορεί κάποιος να επενδύσει πάρα πολλά λεφτά και τελικά να μη δουλέψει και κάποιο άλλο μαγαζί με πολύ λίγη επένδυση να θεωρείται cool και να έχει περισσότερο κόσμο. Όλο αυτό είναι και ένα κατάλοιπο της πανδημίας.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close