Eating News

Τα καλύτερα αεροδρόμια του κόσμου για φαγητό και ποτό

Φαγητό και αεροδρόμιο

Δημοσιεύτηκε στις 08 Απριλίου 2024

Αυτά είναι τα καλύτερα αεροδρόμια του κόσμου αν φτάσετε πεινασμένοι ή αν πρέπει να περάσετε κάποιες ώρες εκεί οπότε σίγουρα (και) θα πεινάσετε!

Φαγητό στο αεροδρόμιο

Ένας ταξιδιώτης που βρίσκεται “παγιδευμένος” μεταξύ της ασφάλειας του αεροδρομίου και της πύλης αναχώρησης, δεν έχει και πολλές επιλογές για φαγητό, πέρα αυτών που προσφέρει το ίδιο το αεροδρόμιο. Γι’ αυτό και η Food & Wine κατέληξε σε μια συλλογή των καλύτερων αεροδρομίων του κόσμου για φαγητό και ποτό το 2024. Ακολουθεί το τοπ 10 – plus 1 των καλύτερων αεροδρομίων για φαγητό και ποτό στον κόσμο σύμφωνα με τους ειδικούς.

10 + 1 κορυφαία αεροδρόμια για φαγητό και ποτό, σύμφωνα με τους ειδικούς

Πάρτε μια γεύση από τοπικές γεύσεις στους τερματικούς σταθμούς των παρακάτω αεροδρομίων.

Στο No. 1 το αεροδρόμιο Changi της Σιγκαπούρης
Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το διάσημο αεροδρόμιο Changi της Σιγκαπούρης ανακηρύχθηκε Νο. 1. Εκτός από τον ψηλότερο εσωτερικό καταρράκτη στον κόσμο, έχει περισσότερους από 200 σημεία φαγητού από τα οποία μπορείτε να επιλέξετε, καθώς και μια υπαίθρια αγορά, ρομπότ- μπάρμαν και ένα stand του Raffles όπου μπορείτε να πιείτε ένα signature Singapore Sling.

2.Διεθνές Αεροδρόμιο Tokyo-Narita
Στο Νο. 2 βρίσκεται το Διεθνές Αεροδρόμιο Tokyo-Narita, όπου οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τις γαστρονομικές παραδόσεις της Ιαπωνίας.

3.Διεθνές Αεροδρόμιο Ντουμπάι
Στο Νο. 3, τα πολυτελή περιβάλλοντα του Διεθνούς Αεροδρομίου του Ντουμπάι προσφέρουν λιχουδιές, όπως ένα ζαχαροπλαστείο που ειδικεύεται στα εκλέρ, καθώς και όλες τις αξιόπιστες διεθνείς αλυσίδες εστιατορίων που μπορούν να σας θυμίσουν το σπίτι σας.

Το τοπ 10 της λίσταw ολοκληρώνουν:

4. Στο νούμερο 4, το Αεροδρόμιο Χίθροου στο Λονδίνο
Απολαύστε μια βασικά βρετανική εμπειρία στο αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου με μια γρήγορη στάση στο Gordon Ramsay Plane Food , το οποίο φέρνει γκουρμέ γεύματα στο Terminal 5. Στην πραγματικότητα, όλο το Terminal 5 είναι γνωστό ως το καλύτερο μέρος για φαγητό στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο του Ηνωμένου Βασιλείου . Εδώ, οι ταξιδιώτες θα βρουν εστιατόρια για κάθε γούστο, από γρήγορα σνακ στο Giraffe μέχρι πολυτελή γεύματα καθιστικού στο Caviar House & Prunier Seafood Bar .

5.Αεροδρόμιο Κωνσταντινούπολης, Τουρκία
Η επιλογή φαγητού του αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης αντικατοπτρίζει τη θέση του στο σταυροδρόμι Ευρώπης και Ασίας. Σταματήστε σε σημεία όπως το Simit Sarayi (στην Πύλη 9 και 13) για μια γρήγορη γεύση τουρκικού street food με τα φρέσκα σιμιτάκια (μπαγκετίνι) και τα αρτοσκευάσματα ή πηγαίνετε για ένα κανονικό γεύμα στο Cuisine Anatolia στο International Airside AB Pier, που παρουσιάζει τη γκάμα της τουρκικής κουζίνας μέσα από πιάτα όπως το κεμπάπ και το ψητό αρνί.

6.Αεροδρόμιο Άμστερνταμ Schiphol, ΟλλανδίαΠ
άρτε μια γεύση από τη σύγχρονη ολλανδική κουλτούρα στο αεροδρόμιο Schiphol. Στο Café Rembrandt , με το παρατσούκλι “το σαλόνι του Schiphol”, οι ταξιδιώτες μπορούν να απολαύσουν τοπικές μπύρες και σνακ (ακόμα και στις 10 π.μ. επειδή δεν υπάρχουν κανόνες σε ένα αεροδρόμιο) ή να κάνουν μια σύντομη γαστρονομική περιήγηση στην Ολλανδία στο Dutch Kitchen , που βρίσκεται στη λεωφόρο Holland, που σερβίρει παραδοσιακά πιάτα, όπως ολλανδικές τηγανίτες και ρέγγες, που συνδυάζονται τέλεια με προνοητικά κοκτέιλ που διαθέτουν το Jenever, ένα ολλανδικό τζιν.

7. Διεθνές Αεροδρόμιο John F. Kennedy, Νέα Υόρκη
Η επιλογή φαγητού του JFK είναι σχεδόν τόσο μεγάλη όσο το ίδιο το αεροδρόμιο. Αφού αποβιβαστείτε από μια πτήση ή πριν επιβιβαστείτε, απολαύστε μια εμβληματική γεύση της Νέας Υόρκης σε σημεία όπως το The Palm Bar & Grille , που βρίσκεται στον Τερματικό Σταθμό 4. Όμως, όπως και άλλοι στη λίστα, το JFK είναι πραγματικά ένας διεθνής κόμβος, επομένως είναι εύκολο να βρείτε παγκόσμιες γεύσεις, όπως τα, Soy και Sake for ramen στο Terminal 1 και Mi Casa Cantina και Restaurant στο Terminal 4.

8. Διεθνές Αεροδρόμιο Χάρτσφιλντ-Τζάκσον Ατλάντα, Georgia
Στο Hartsfield-Jackson, οι ταξιδιώτες θα βρουν άφθονη νότια φιλοξενία. Απολαύστε τις γεύσεις του Bantam and Biddy by Shaun Doty στο Concourse C, το οποίο είναι ανοιχτό για πρωινό, μεσημεριανό γεύμα και δείπνο και επικεντρώνεται σε νόστιμα γεύματα κοτόπουλου ή κατευθυνθείτε στο One Flew South στο Concourse E για ένα εκλεπτυσμένο καθιστό γεύμα που συνδυάζει γεύσεις εμπνευσμένες από την Ιαπωνία με αγαπημένες νότιες επιρροές.

9. Διεθνές Αεροδρόμιο Σαν Φρανσίσκο, Καλιφόρνια
Το Διεθνές Αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο προσφέρει μια φανταστική ποικιλία από στυλ φαγητού στους ταξιδιώτες που μπορούν να απολαύσουν καθώς προετοιμάζονται να πάνε από το σημείο Α στο σημείο Β. Πάρτε κάτι που προέρχεται από την τοπική αγορά σε σημεία όπως το Napa Farms Market στο Terminal 2, το οποίο αποτελεί την επιτομή του farm-to-table της Καλιφόρνια, χρησιμοποιώντας όλα τα αγαπημένα υλικά της περιοχής, όπως το Cowgirl Cheese και το Acme Bread.

Δοκιμάστε επίσης το The Plant Café Organic στο Terminal 2, το οποίο, όπως υποδηλώνει το όνομα, χρησιμοποιεί μόνο βιολογικά συστατικά για τις σαλάτες, τους χυμούς και τα σάντουιτς του.

10. Διεθνές Αεροδρόμιο Βανκούβερ, Καναδάς
Γιορτάστε τη φυσική γενναιοδωρία της Βρετανικής Κολούμπια όταν ταξιδεύετε στο διεθνές αεροδρόμιο του Βανκούβερ με εστιατόρια όπως το Globe@YVR , που βρίσκεται στο Τερματικό Επίπεδο 4 των ΗΠΑ, το οποίο προσφέρει υπέροχη θέα στο διάδρομο και πιάτα που ενσωματώνουν βιώσιμα θαλασσινά που αλιεύονται στον Βορειοδυτικό Ειρηνικό. Όσοι επιθυμούν να δοκιμάσουν τα κρασιά της Βρετανικής Κολούμπια μπορούν να κατευθυνθούν κατευθείαν στο Jetside Lounge , που βρίσκεται επίσης στο Τερματικό Επίπεδο 4 των ΗΠΑ, για τα κρασιά Okanagan.

11. Plus 1: Αεροδρόμιο Μονάχου, Γερμανία
Το Διεθνές Αεροδρόμιο του Μονάχου αγκαλιάζει τον βαυαρικό τρόπο ζωής με όλους τους τρόπους που θα ήλπιζε κανείς. Εδώ, οι ταξιδιώτες μπορούν να απολαύσουν μια μπύρα στο Airbräu , το πρώτο ζυθοποιείο αεροδρομίου στον κόσμο ή να δοκιμάσουν το βραβευμένο με αστέρι Michelin Mountain Hub Gourmet Restaurant . Και αν συμπέσει η επίσκεψή σας, μπορείτε να εξερευνήσετε την ετήσια χριστουγεννιάτικη αγορά και τους εορτασμούς του Oktoberfest, που διαθέτουν ειδικά μενού και ζωντανή μουσική ακριβώς μέσα στον τερματικό σταθμό!

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close