Δημοσιεύτηκε στις 04 Απριλίου 2024
Ένα θρίλερ δράσης, γεμάτο συναίσθημα, από την Hayley Easton Street, η ιστορία του Νώε όπως δεν έχει ξαναειπωθεί, μέσα από την πρώτη ταινία κινουμένων σχεδίων του Sergio Machado, μία αφήγηση αγάπης, αλληλεγγύης και φιλίας σε σκηνοθεσία Simon Cellan Jones και πρωταγωνιστή τον Mark Wahlberg, αλλά και το "The First Omen", πρίκουελ της εμβληματικής ταινίας τρόμου του 1976 κάνουν πρεμιέρα την Πέμπτη 4 Απριλίου στις σκοτεινές αίθουσες της Κύπρου.

"Something in the Water"
Ενωμένες ξανά για έναν γάμο σε εξωτικό προορισμό, πέντε φίλες αποφασίζουν να νοικιάσουν ένα σκάφος για να περάσουν μια μέρα μαζί κατά μήκος της ακτής που μοιάζει με παράδεισο.
Η φιλία τους τίθεται στην απόλυτη δοκιμασία όταν βρίσκονται εγκλωβισμένες σε ανοιχτά νερά παλεύοντας για τη ζωή τους ενάντια στους καρχαρίες και τη μητέρα φύση καθώς προσπαθούν απεγνωσμένα να επιβιώσουν.
Ο φόβος παίρνει νέες διαστάσεις, καθώς ένας ειδυλλιακός τουριστικός προορισμός μετατρέπεται σε μάχη επιβίωσης σε αυτό το γεμάτο συναισθήματα, θρίλερ δράσης της Hayley Easton Street. Πρωταγωνιστούν οι: Hiftu Quasem, Lauren Lyle και Natalie Mitson.
Πρεμιέρα: 4 Απριλίου. Διάρκεια: 86'.

Noah's Ark
Ο Vini και ο Tom είναι δύο μποέμ ποντίκια, οι οποίοι, αφού γίνονται τυχαία μάρτυρες της στιγμής που ο Θεός αναθέτει στον Νώε το καθήκον να φιλοξενήσει και να διασώσει μόνο ένα ζευγάρι από κάθε είδος στην Κιβωτό του, βρίσκουν έναν ευφάνταστο τρόπο να συμμετέχουν κι αυτοί στην περιπέτεια.
Μέσα στο χάος του κατακλυσμού και με τους δύο πρωταγωνιστές να αντιμετωπίζουν ταυτόχρονα και τις ιδιοτροπίες ενός άπληστου λιονταριού, η ταινία αποδεικνύεται ένας διασκεδαστικός πολιτικός μύθος, όπου η μουσική και η ποίηση αποτελούν τον αντίποδα στην αγριότητα και την τυραννία των ισχυρότερων ζώων.
Πρώτη ταινία κινουμένων σχεδίων για τον Sergio Machado, διάσημου στη Βραζιλία κυρίως για τα σενάρια του, που θα προβληθεί μόνο μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.
Ακούγονται οι ηθοποιοί: Γιώργος Ευαγόρου, Μάριαν Κυπριανού, Ανδρέας Τσέλεπος, Ιωάννα Παπαμιχαλοπούλου, Μαρία Κάνθερ, Εύρος Βασιλείου, Πέτρος Κονόμου, Γιάννης Καραούλης, Άρης Κυπριανού, Μάρκος Ιούλιος Δρουσιώτης, Βίκυ Γεωργιάδου, Νάτια Χαραλάμπους, Θανάσης Δρακόπουλος και Ιωάννα Κεραυνού.
Πρεμιέρα: 4 Απριλίου. Διάρκεια: 95'.

Arthur the King
Ο Michael Light είναι ένας επαγγελματίας δρομέας. Ποτέ δεν ήταν φαν των ζώων και πάντα ήταν πολυάσχολος ως αρχηγός μιας ομάδας ελιτ αθλητών σε αγώνες μεγάλων αποστάσεων.
Κατά τη διάρκεια ενός αγώνα 10 ημερών και 700 χιλιομέτρων μέσα στη ζούγκλα, θα δημιουργήσει δεσμούς μ' έναν αδέσποτο σκύλο. Αυτό τον αδεσπότο σκύλο θα τον ονομάσει Arthur.
Καθώς η ομάδα προσπαθει να ξεπεράσει τα όρια της, ο Arthur δείχνει ότι η πραγματική νίκη είναι αυτή που έχει ως θεμέλια την αλληλεγγύη και τη φιλία.
Σε σκηνοθεσία Simon Cellan Jones και πρωταγωνιστή τον Mark Wahlberg, η ταινία "Arthur the King" είναι μια αφήγηση αγάπης, αλληλεγγύης και φιλίας.
Βασίζεται σε αληθινά γεγονότα, όπως αναλύονται σε αυτοβιογραφικό μπεστ-σέλερ "Mikael Lindnord Arthur: The Dog Who Crossed the Jungle to Find a Home" του 2016, του Σουηδού, Mikael Lindnord. Πέρα από την προσαρμογή ώστε να γίνουν Αμερικανοί, τα πρόσωπα των γεγονότων (το όνομα όμως του σκύλου δεν πειράχτηκε), άλλαξε και ο τόπος διεξαγωγής του αγώνα από το Εκουαδόρ στη Δομινικανή Δημοκρατία.
Αυτή η εκπληκτική ιστορία ενέπνευσε αναμφίβολα τους Mark Wahlberg και Lionsgate να προχωρήσουν στο παραγωγή της ταινίας. Εκτός όμως από το αστέρι των "Transformers" , η ταινία έχει και άλλα ταλέντα υψηλού προφίλ, συμπεριλαμβανομένου του Simu Liu.
Ο Ukai, ένας ημίαιμος σκύλος που βρέθηκε σε καταφύγιο αδέσποτων ζώων στην Καλιφόρνια, κάνει το κινηματογραφικό του ντεμπούτο ως Arthur.
Πρεμιέρα: 4 Απριλίου. Διάρκεια: 107'.

The First Omen
To πρίκουελ της εμβληματικής ταινίας τρόμου "The Omen" (1976) σηματοδοτεί το σκηνοθετικό ντεμπούτο σε μεγάλου μήκους παραγωγή της Arkasha Stevenson, η οποία και συν-υπογράφει το σενάριο, βασισμένο σε χαρακτήρες που δημιούργησε ο David Seltzer.
Στον πρωταγωνιστικό ρόλο συναντάμε την Nell Tiger Free, η οποία υποδύεται μια νεαρή Αμερικανίδα η οποία στέλνεται στη Ρώμη για να ξεκινήσει μια νέα ζωή στην εκκλησία. Ωστόσο, συναντά το απόλυτο σκοτάδι που την κάνει να αμφισβητεί την πίστη της και αποκαλύπτει μια τρομακτική συνωμοσία που θα προκαλέσει τη γέννηση του κακού.
Θυμίζουμε ότι στην αρχική ταινία των 70's, πρωταγωνίστησε ο Gregory Peck ως ένας Αμερικανός διπλωμάτης που πιστεύει ότι ο 5χρονος γιος του, Damien, τον οποίο υιοθέτησε αφού το δικό του παιδί γεννήθηκε νεκρό, είναι ο Αντίχριστος.
Tawkeef Barhom, Sonia Braga, Ralph Ineson και Bill Nighy συμπληρώνουν το cast.
Πρεμιέρα: 4 Απριλίου. Διάρκεια: 120'.
Σχετικά

Χρυσές Σφαίρες 2026: Ανακοινώθηκε η ημερομηνία διεξαγωγής
Την Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2026 θα λάβει χώρα η 83η απονομή των Χρυσών Σφαιρών στο Beverly Hilton, όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές.

Το Stranger Things, η επιτυχημένη σειρά του Netflix, γίνεται animation
Η περιπέτεια συνεχίζεται για τους αγαπημένους ήρωες


Wednesday 2: Στη δημοσιότητα το πρώτο επίσημο τρέιλερ teaser
Η Jenna Ortega επιστρέφει στον ρόλο της κόρης της διάσημης οικογένειας Addams

Ινστιτούτο Γκαίτε Κύπρου: Προβολές ταινιών και συζητήσεις στο πλαίσιο της σειράς «GoetheKino»
Με τρεις ταινίες που προβληματίζουν η σειρά υπόσχεται να δώσει το έναυσμα για ουσιαστικές συζητήσεις και αναστοχασμούς

To Enola Holmes 3 έρχεται στο Netflix - Η νέα περιπέτεια της έφηβης ντετέκτιβ, αδελφής του Σέρλοκ Χολμς στη Μάλτα
Τη σκηνοθεσία αναλαμβάνει ο Φίλιπ Μπαραντίνι του «Adolescence»

Ο νέος κανονισμός που θα εφαρμοστεί στην επόμενη απονομή των βραβείων Όσκαρ
Η Ακαδημία Κινηματογράφου ανακοίνωσε σήμερα την τροποποίηση στους κανόνες

To Adolescence είναι η 3η πιο δημοφιλής σειρά στην ιστορία του Netflix
Δες τις 10 πιο δημοφιλείς αγγλόφωνες τηλεοπτικές σειρές

Το φινάλε του «You» και οι νέες σειρές και οι ταινίες που έρχονται στο Netflix
Μέχρι τις 27 Απριλίου

Απαγορεύτηκε η «Χιονάτη» στον Λίβανο με πρωταγωνίστρια την Γκαλ Γκαντόν
Η live action ταινία της Disney

Eddington: Δείτε το trailer για τη νέα ταινία με τους Χοακίν Φίνιξ, Πέντρο Πασκάλ, Έμμα Στόουν
Η ταινία λαμβάνει χώρα κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Covid-19

Πρώτη επίσημη προβολή του ντοκιμαντέρ “Η Ιστορία του Χαλκού στην Κύπρο”
Σε σκηνοθεσία Σταύρου Παπαγεωργίου