Eating News

Ο Σωτήρης Κοντιζάς φέρνει το Nolan στην Κύπρο

Μέρος της μαγειρικής ομάδας του εστιατορίου μεταφέρεται σύντομα στη Λευκωσία

Δημοσιεύτηκε στις 01 Απριλίου 2024

Ο επιτυχημένος και δημοφιλής σεφ Σωτήρης Κοντιζάς που αγαπήσαμε μέσα από την παρουσία του στο γνωστό παιχνίδι μαγειρικής Mastef Chef σύμφωνα με δημοσιεύματα από ελληνικά ΜΜE επεκτείνει τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες και στην Κύπρο.

Μετά την επιτυχημένη παρουσία του Nolan το περσινό καλοκαίρι στη Μύκονο, ο Σωτήρης Κοντιζάς και η ομάδα του έπειτα από πρόταση Κύπριου επιχειρηματία και συζητήσεις αρκετών μηνών πήρε την απόφαση να ανοίξει το βραβευμένο εστιατόριο της Αθήνας Nolan στην Κύπρο και μάλιστα στην καρδιά της Λευκωσίας.

nolan-01.jpg

Ο Σωτήρης Κοντιζάς το τελευταίο διάστημα φαίνεται να έχει αφήσει για λίγο τα γυρίσματα του Master Chef και να αφοσιώνεται στο νέο επιχειρηματικό του βήμα που δεν είναι άλλο από το άνοιγμα του Nolan στην πρωτεύουσα. Μάλιστα, το εστιατόριο θα λέγεται Nolan Cyprus by Sotiris Kontizas και θα στεγάζεται στον γωνιακό χώρο εστίασης της Πλατείας Ελευθερίας.

Σύμφωνα με συνομιλία που είχαμε σχετικά με την άφιξη του Nolan στην Κύπρο με τον γνωστό Κύπριο επιχειρηματία το Nolan και ο Σωτήρης Κοντιζάς έχουν μελετήσει πολύ καλά την Λευκωσία, αναζήτησαν αρκετούς χώρους στην πόλη και κατέληξαν εκεί ένεκαν και του θαυμασμού που τρέφει ο ίδιος ο Κοντιζάς στην Zaha Handid και την Πλατεία Ελευθερίας της Λευκωσίας.

a549e13d40e787f171ad57b349382ed8.jpg

Το Nolan Cyprus θα διατηρήσει την φιλοσοφία της Αθήνας και όσοι το έχουν επισκεφτεί γνωρίζουν πως πρόκειται για ένα εστιατόριο υψηλής γαστρονομίας, με asian fusion χαρακτήρα που χρησιμοποιεί δημιουργικά στα πιάτα του ελληνικά προϊόντα και πρώτες ύλες. Να σημειώσουμε πως τα τελευταία χρόνια το Nolan φλερτάρει με τα αστέρια Michelin αφού το 2023 έλαβε ξανά το βραβείο που απονέμει ο οδηγός των Michelin Bib Gourmand.

Η άφιξη του Nolan έρχεται για να ταράξει τα γαστρονομικά νερά, όχι μόνο της Λευκωσίας αλλά ολόκληρης της Κύπρου και ίσως, αποκτήσουμε, επιτέλους και στην Κύπρο εστιατόριο με αστέρι Michelin. Οι προεργασίες για την ετοιμασία του εστιατορίου δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη αφού κ. Κοντιζάς θέλεις να βρίσκεται στην Κύπρο για τις προετοιμασίες κι αυτό θα γίνει από τα τέλη Μαΐου με το εστιατόριο να ανοίγει επίσημα τις πόρτες του αρχές Οκτωβρίου του 2024. Μέχρι τότε υπομονή και θα έχουμε σύντομα περισσότερες λεπτομέρειες.

ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑ

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close