Δημοσιεύτηκε στις 19 Μαρτίου 2024
Ο Περικλής Ρουσουνίδης έχει γράψει τη δική του ιστορία στον τομέα της κυπριακής γαστρονομίας ενώ οι επιχειρήσεις του κατά καιρούς είχαν σημειώσει μεγάλη επιτυχία εκπαίδευοντας το κοινό σε νέες μαγειρικές τεχνικές, προϊόντα και γεύσεις.
Ένας καλλιεργημένος άνθρωπος της εστίασης και της γαστρονομίας που έφερε την ανανέωση στο τομέα αυτό με τις τολμηρές και καινοτόμες προτάσεις του.
Το 2021 ο Περικλής Ρουσουνίδης άνοιξε ένα καινούργιο μαγαζί, αυτή την φορά στην περιοχή της Έγκωμης. Το Craft Bakery & Sweets αποτέλεσε μία νέα πρόταση ενός σύγχρονου φούρνου με ποιοτικά προϊόντα γαλλικής εμπνεύσεως. Το νέο κατάστημα διέθετε καλής ποιότητας ψωμιά, με προζύμι και γενικά μεγάλη ποικιλία από γλυκά και αρτοποιήματα. Το μεράκι του ταλαντούχου Περικλή Ρουσσουνίδη παντρεύει γαλλικές συνταγές με υψηλής ποιότητας ελληνική και κυπριακή πρώτη ύλη δημιουργώντας ένα μοναδικά γευστικό αποτέλεσμα. Ανάμεσα στα προϊόντα του βρίσκαμε ιδιαίτερα γλυκά, με βάση το περγαμόντο και την μαστίχα, δυο υλικά που δίνουν ένα μοναδικό αποτέλεσμα!
Μετά από μία μικρή ανάπαυλα, ο Περικλής Ρουσουνίδης και το Craft Bakery & Sweets κάνουν comeback στον γαστρονομικό χάρτη της πρωτεύουσας. Αυτή τη φορά σε ένα νέο, ανανεωμένο χώρο και λογότυπο στην οδό Πειραιώς 20, στον Στρόβολο (πάροδο λεωφόρου Αθαλάσσας).
Ο νέος χώρος θα προσφέρει εκλεπτυσμένα γλυκά, ψωμιά, κρουασάν, εκλεκτό καφέ κι άλλα αρτοποιήματα και θα συνδυάζει γαλλικές και ιταλικές γεύσεις με υλικά από την Κύπρο.
Σε σημείωμά του το νέο μαγαζί αναφέρει σχετικά με το επερχόμενο άνοιγμά του που αναμένεται να γίνει στο επόμενο διάστημα.
Craft Bakery: Τα γλυκά είναι κάτι περισσότερο από ένα αρτοποιείο. Είμαστε τεχνίτες της γεύσης, δημιουργοί στιγμών και προμηθευτές της παράδοσης. Με κάθε δημιουργία, τιμούμε τη διαχρονική τέχνη της αρτοποιίας, εμποτίζοντας κάθε φραντζόλα, ζύμη και γλυκό με την ουσία της ποιότητας και της αυθεντικότητας.
Στο Craft Bakery - Sweets, είμαστε υπερήφανοι για την αφοσίωσή μας στη δεξιοτεχνία, επιλέγοντας σχολαστικά τα καλύτερα υλικά και κατασκευάζοντας κάθε είδος με προσοχή και ακρίβεια. Τα ψωμιά μας διαθέτουν την τέλεια ισορροπία υφής και γεύσης, ενώ τα αρτοσκευάσματα μας σαγηνεύουν τις αισθήσεις με τις λεπτές στρώσεις και τις εξαίσιες γεμίσεις τους.
Αλλά πέρα από τη δέσμευσή μας στην ποιότητα, είναι το πάθος μας για την παράδοση που πραγματικά μας ξεχωρίζει. Με κάθε καρβέλι ψωμί και κάθε γλυκό γλυκό, αποτίουμε φόρο τιμής στις διαχρονικές τεχνικές και συνταγές που πέρασαν από γενιά σε γενιά. Αυτή η ευλάβεια για το παρελθόν είναι που εμποτίζει τις δημιουργίες μας με μια αίσθηση νοσταλγίας.
Είτε απολαμβάνετε ένα ζεστό, τραγανό καρβέλι ψωμί είτε απολαμβάνετε ένα παρακμιακό γλυκάκι, κάθε μπουκιά λέει μια ιστορία – μια ιστορία παράδοσης, δεξιοτεχνίας και ασυμβίβαστης ποιότητας. Καλώς ήρθατε στο Craft Bakery - Sweets, όπου κάθε μπουκιά είναι ένα ταξίδι στην καρδιά του χειροποίητου ψησίματος."
Σχετικά
Η Χρύσω Λέφου μάς δίνει τη συταγή για ελιόπιτα
Ακολούθησέ την και φτιάξε την στο σπίτι σου
Kiwami Omakase: Το ακριβότερο σούσι στον κόσμο σερβίρεται σε ένα εστιατόριο στην Οσάκα
Στην καρδιά της Οσάκα, το εστιατόριο Sushi Kirimon παρουσιάζει το "Kiwami Omakase", ένα μοναδικό μενού 20 κομματιών σούσι που αγγίζει την απόλυτη τελειότητα.
Taste Atlas: Αυτά είναι τα 8 χειρότερα πιάτα της κυπριακής κουζίνας
Ο διεθνής γαστρονομικός οδηγός μοιράστηκε στα τέλη του 2024 αυτα που ψήφισαν οι αναγνώστες του ως τα χειρότερα πιάτα της Κύπρου
Ένα αξέχαστο party στην καρδιά της Λευκωσίας για το ανακαινισμένο Starbucks Centennial
Το ανακαινισμένο Starbucks Centennial υπόσχεται να συνεχίσει να προσφέρει εξαιρετικές εμπειρίες στους πελάτες του
Taste Atlas: Τα δύο ελληνικά φαγητά που είναι στη λίστα με τα χειρότερα του κόσμου
Τα 5 χειρότερα πιάτα, σύμφωνα με το Taste Atlas
Το Starbucks Centennial (σήμερα) κερνά καφέ μόνο για τρεις ώρες
Δωρεάν αγαπημένοι καφέδες στο ανακαινισμένο κατάστημα γνωστής αλυσίδας
Πιτσαρία χρεώνει £100 την πίτσα με ανανά για να αποθαρρύνει τους πελάτες!
Για μια κλασική χαβανέζικη πίτσα
Μία βραδιά με πίτσα, βινύλια και καλό κρασί στο κέντρο
Εδώ σου βάζουν ποτό, πίτσα κι ένα βινύλιο να παίζει
Τα Σάββατα στη Λεμεσό "ταιριάζουμε" κρασιά με μουσικές
Κάθε Σάββατο στο Vinylio Wine Etc...
Ο chef Daniele Lippi με 2 αστέρια Michelin μαγειρεύει στην Κύπρο
Ένα διήμερο υψηλής γαστρονομίας