Eating News

Επιστημονική μελέτη βρήκε την «τέλεια» συνταγή για τηγανητές πατάτες

Οι αγαπημένες τηγανητές πατάτες έχουν τους δικούς τους κανόνες

Δημοσιεύτηκε στις 12 Μαρτίου 2024

Μικροί, μεγάλοι αγαπάμε τις τηγανητές πατάτες. Συνδυάζονται σχεδόν με όλα τα φαγητά καθώς αποτελούν μια καθημερινή διατροφική επιλογή. Οι τρόποι που μαγειρεύονται οι τηγανητές πατάτες έχουν γίνει αντικείμενο ακόμη και διαστημικών πειραμάτων και ερευνών.

Όσο και αν φαίνεται εύκολο να μαγειρευτούν έχουν τους δικούς τους κανόνες επιλογής, επεξεργασίας και… φροντίδας για να γίνουν λαχταριστές. Για τις «ιδανικές τηγανητές πατάτες» η βρετανική εφημερίδα Daily Mail, πραγματοποίησε μια έρευνα για τις διάφορες επιστημονικές μελέτες που έχουν γίνει. Το αποτέλεσμα είναι ένας ολοκληρωμένος οδηγός για το πώς θα φτάσουν στο πιάτο μας οι πιο απολαυστικές τηγανητές πατάτες.

Κι όμως, δημιουργήθηκε συνταγή για τις «τέλειες τηγανιτές πατάτες» που δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση όπως θα περίμενε κάποιος. Συνδυάζοντας ευρήματα διαφόρων μελετών και απόψεις επιστημόνων το αποτέλεσμα είναι μοναδικό.

Η συνταγή:

Υλικά

1 κιλό πατάτες Russet κομμένες σε κυβοειδές σχήμα 1,2 x 1,2 x 7 εκατ.
2 κουταλιές της σούπας λευκό ξύδι
Κραμβέλαιο (αρκετό για να γεμίσει το τηγάνι σας μέχρι τη μέση)
Αλάτι

Εκτέλεση

Πλένουμε τις ψιλοκομμένες πατάτες κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό για τέσσερα λεπτά για να φύγει το περίσσιο άμυλο. Βάζουμε τις πατάτες σε βραστό νερό με ξύδι για 5 έως 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Τις αφαιρούμε από το νερό, τις στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας, τις απλώνουμε σε ένα ταψί και τις τοποθετούμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον μία ώρα. Θερμαίνουμε το κραμβέλαιο σε λίγο περισσότερο από 160 βαθμούς Κελσίου.

Ρίχνουμε απαλά τις πατάτες στο καυτό λάδι και μαγειρεύουμε μέχρι να σφίξουν και να πάρουν ελαφρά χρώμα κάτι που μπορεί να πάρει από 1-5 λεπτά. Αφαιρούμε τις πατάτες από το λάδι και τις αφήνουμε να κρυώσουν.

Αυξάνουμε τη θερμοκρασία του λαδιού στους 180 βαθμούς Κελσίου. Μόλις ζεσταθεί το λάδι βάζουμε ξανά τις πατάτες στο τηγάνι και μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές. Αφαιρούμε τις πατάτες από το τηγάνι, τις πασπαλίζουμε αμέσως με αλάτι και τις σερβίρουμε ζεστές.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close