Eating News

Δοκιμάσαμε ολόφρεσκο φλούγκο και μάθαμε περί τίνος πρόκειται

Ένα απόλυτα γευστικό κυπριακό έδεσμα που δεν γνωρίζαμε την ύπαρξή του

Δημοσιεύτηκε στις 11 Μαρτίου 2024

Την περασμένη Κυριακή 10 Μαρτίου βρεθήκαμε στο βραβευμένο κυπριακό εστιατόριο Το Πατρικό στην Τερσεφάνου για να απολαύσουμε ένα σπέσιαλ μενού με αφορμή μία εκδήλωση που διοργάνωναν οι ιδιοκτήτες αφιερωμένη στο κυπριακό ελαιόλαδο.

Εκεί συναντήσαμε δύο Κύπριου σομελιέρ ελαιολάδου, τον Μαρίνο Μαρίνου και τον Δημήτρη Ταλιώτη οι οποίοι μας μύησαν στα μυστικά, τα αρώματα και τις γεύσεις του ελαιλάδου. Μαζί με τον Μαρίνο δοκιμάσαμε εξαιρετικά και διαφορετικών ειδών ελαιόλαδα του τόπου μας μαζί με ολόφρεσκο, γευστικότατο ψωμί με τραχανά ενώ ο μάθαμε τι είναι ο φλούγκος, μία λέξη και ένα έδεσμα εντελώς άγνωστο για εμάς.

Ο φλούγκος όπως μας εξήγησε ο Μαρίνος είναι το τυρόπηγμα, το πηγμένο γάλα που γίνεται με κάποια επεξεργασία πριν αρχίσουν να φτιάχνουν τα χαλούμια ή το τυρί. Παράλληλα όμως είναι γνωστό και με το όνομα γυαλί! Όταν βράζουν το γάλα και βάζουν μέσα την πηθκιάν, το ειδικό πηκτικό, είναι το πρώτο που δημιουργείται κατά τη διαδικασίας παραγωγή χαλλουμιού ή τυριού.

ae949044-fae3-4e2e-9ee9-6127d375c1bb.jpg

Ένα μεγάλο καζάνι σιγόβραζε στον χώρο του εστιατορίου με τον φλούγκο ενώ σε ένα μικρό μπολάκι ο Μαρίνος μας έβαλε μία μεγάλη κουταλιά από φλούγκο. Η όμαδα του Πατρικού μαζί με του σολελιέρ επινόησαν έναν πολύ εύγευστο τρόπο σερβιρίσματος του συγκεκριμένου τηροπήγματος ώστε να ανδείξουν και το κυπριακό ελαιόλαδο. Ο Μαρίνος έβαλε ελαιόλαδο πάνω στον φλούγκο και το συνόδευσε με κάτι εξαιρετικό που ήταν έκπληξη. Ξύσμα από κιτρόμηλο το οποίο αποξηραίνεται και αναμειγνύεται με αλάτι και αρωματίζεται. Η γεύση ήταν απίστευτη κι ακόμα πιο υπέροχη μαζί με το ελαιόλαδο και τον φλούγκο ο οποίος μας εντυπωσίασε. Θα μπορούσε να είναι και ένα τέλειο πρωινό.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close