Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Στο ταβερνάκι του Νικόλα και του Τάσου θα φας -ίσως- την πιο νόστιμη σεφταλιά της Λευκωσίας

Στο κυνήγι της καλύτερης σεφταλιάς, πέσαμε πάνω σε ένα νόστιμο ταβερνάκι στη Λακατάμια

Δημοσιεύτηκε στις 05 Μαρτίου 2024

Η πληροφορία που έφτασε στα αφτιά μας περιν από μερικές ημέρες, ήταν σαφής. Στην ταβέρνα Δίκωμο 74 στη Λακατάμια θα δοκιμάσεις μία από τις πιο γευστικές σεφταλιές της Λευκωσίας!

Εξ ου κι εμείς, δεν χάσαμε χρόνο και θελήσαμε να γνωρίσουμε το ταβερνάκι αυτό, που στην τελική δεν σερβίρει μόνο νόστιμες σεφταλιές αλλά και καλοψημένο σουβλάκι, αλλά και πλούσιο μεζέ που αξίζει να δοκιμάσεις!

dikomo 74 2.jpg

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή! Την ταβέρνα Δίκωμο 74 θα την βρεις στη Λακατάμια, στη λεωφόρο Αρχ. Μακαρίου Γ΄. Πρόκειται για ένα παραδοσιακό σουβλατζίδικο, το οποίο στεγάζεται σε έναν χαλαρό χώρο, με περιποιημένα τραπέζια στο εσωτερικό, και μία υπέροχη αυλή η οποία σε υποδέχεται μόλις ο καιρός το επιτρέψει.

Όσο δε για το μενού του, σε αυτό θα βρεις τα κλασικά σουβλάκια και σεφταλιές, κρεατικά στη σχάρα αλλά και πεντανόστιμους μεζέδες! Ξεχωρίζουν ωστόσο το σουβλάκι του, το οποίο δεν έχει καθόλου λιπαντικά, αλλά φτιάχνεται από μπέικον και φιλέτο, το οποίο επιλέγουν προσεκτικά από συγκεκριμένο κρεοπωλείο με το οποίο συνεργάζονται! Ακολούθως ψήνεται στα κάρβουνα και σερβίρεται σώζουμο ώστε να διατηρεί τα υγρά του και να είναι μαλακό. Αυτό είναι και το μυστικό του Νικόλα και του Τάσου που διαχειρίζονται την ταβέρνα.

Όσο για τη σεφταλιά του, για την οποία έχουν να λένε όλοι, αυτή αποτελεί "πατέντα" του μαγαζιού αλλά και του κρεοπώλη, ο οποίος προμηθεύει αποκλειστικά το ταβερνάκι με τις σεφταλιές του χρόνια τώρα! Η σεφταλιά λοιπόν εδώ είναι μέτρια, καλοψημένη, τραγανή απ' έξω και ζουμερή από μέσα.

Μάλιστα, η πίτα του είναι πλούσια. Για παράδειγμα στην μιξ θα βάλει 10 σουβλάκια (σε κανονικό μέγεθος) και 3 σεφταλιές και τιμάται στα €6.50 για delivery και take away και στα €7.50 για dine in με πατάτες.

dikomo.jpg

Πέρα από τα κλασικά λοιπόν, στο μενού του θα βρεις ακόμα μπριζόλες, παϊδάκια, συκώτι βοδινό, λουκάνικο, μανιτάρια, χαλούμι, πανσέτες, spare ribs, σαλάτα και αλοιφές. Επίσης σερβίρει ποικιλία (€15) αλλά και μεζέ (€17) που περιλαμβάνει κρεατικά αλλά και μαγειρευτά και εποχιακά, όπως αγρέλια (κατά ζήτηση), κολοκυθάκια με αβγά κ.ά.

(99020416) Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ' 77, Λακατάμια, Λευκωσία. Δ-Σ 18.00-22.00.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close