Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

4 πολύ καλά εστιατόρια για δείπνο στη Λάρνακα

Φινέτσα, νοστιμιά και καλή ατμόσφαιρα σε μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια της πόλης

Δημοσιεύτηκε στις 22 Μαρτίου 2024

Καθώς η γαστρονομική σκηνή του νησιού εξελίσσεται συνεχώς, ανεβάζοντας το επίπεδο της εμπειρίας, είναι ακόμα πιο δύσκολο να σε εντυπωσιάσει πραγματικά ένας χώρος.

Το τέσσερα πιο κάτω εστιατόριο-κλασικές πλέον αξίες στην πόλη της Λάρνακας δεν κλέβουν απλώς τις εντυπώσεις αλλά καταφέρνουν να σου δημιουργήσουν αληθινή επιθυμία για φαγητό και μια λαχτάρα να ανακαλύψεις κάθε γωνιά τους και μαζί κάθε στοιχείο της φιλοσοφίας τους.

ma gallery.jpg

Radisson Blu
To Radisson Blu στη Λάρνακα, αποτελεί ήδη μέρος της καθημερινότητας, αλλά και της νυκτερινής ζωής των ανθρώπων της πόλης. Ένα εντυπωσιακό ξενοδοχείο που κινεί το ενδιαφέρον τόσο των λάτρεων της γαστρονομίας όσο και των καταναλωτών. To Radisson Blu λοιπόν, σε υποδέχεται και σε φιλοξενεί σ’ ένα περιβάλλον με σύγχρονη αισθητική και τις υψηλότερες προδιαγραφές ποιότητας, για να απολαύσεις ένα δείπνο αστέρων στα πολυτελή εστιατόριά του. Επίλεξε ανάμεσα στο άνετο, με grill fusiοn κουζίνα Marbre όσο και στο εστιατόριο Ma, όπου η ιαπωνική μαεστρία αναμειγνύεται με την περουβιανή τεχνική και απογειώνουν τις αισθήσεις!

marbre.png

Marbre Fusion Grill
Το εστιατόριο Marbre βρίσκεται στο ισόγειο του Radisson Blu στη Λάρνακα και προσφέρει μια υψηλής ποιότητας εμπειρία στους λάτρεις του grill και του steak. Ο βραβευμένος με Michelin star σεφ του Marbre, Αλέξανδρος Τσιοτίνης, έχει καταφέρει να μετατρέψει πιάτα μεσογειακής και κυπριακής κουζίνας σε ξεχωριστές δημιουργίες, έτσι μία επίσκεψη στο Marbre αξίζει τον κόπο. Θα βρείτε steaks όπως και signature πιάτα του σεφ . Κάποια από τα πιάτα είναι: Black Angus Irish Bon Fillet, Canadian Black Angus Rib Eye Steak, Papardelle, Linquini, πατάτες με τρούφα και πολλά άλλα μοναδικά πιάτα. Το εστιατόρια είναι πολυβραβευμένο με Χρυσούς Σκούφους.
(24505821) Radisson Blu, Ατλαντίδων 2 , Λάρνακα.

ma.png

Ma Japanese Peruvian Restaurant
Το εστιατόριο Μα βρίσκετεαι στο ισόγειο του Radisson Blu και προσφέρει Ιαπωνικά/Περουβιανά πιάτα. Ο συνδιασμός αυτών των δύο κουζίνων γνωστός και ως Nikkei έχει ως αποτέλεσμα νόστιμες γεύσεις και μοναδικές δημιουργίες. Ο σεφ του Ma , Απόλλωνας Καδής, κάνει απίστευτους συνδιασμούς όπου εύκολα θα τον πεις ιδιοφυία. Μερικά από τα πιάτα του Μα είναι: ceviche classico, tuna tartar, shrimp tempura roll, dragon roll, crispy beef bao bans και πολλά άλλα. Το εστιατόριο είναι πολυβραβευμένο στις κατηγορίες καλήτερης διαθνής κουζίνας αλλά και concept restaurant.
(24505822) Radisson Blu, Ατλαντίδων 2 , Λάρνακα.

spaghetteria.jpg

Spaghetteria Italia Ristorante
Μια αυθεντική ιταλική τρατορία, όπως αυτές που τυχαία ανακαλύπτει κανείς κατά την περιδιάβασή του στα γραφικά δρομάκια της παλιάς Ρώμης, βρίσκεται στο κέντρο της Λάρνακας. Η ιστορία της -λίγο πολύ γνωστή στους Λαρνακείς- έχει τις ρίζες της κάπου στο 1990, όταν ένα νεαρό ζευγάρι κάνει τα πρώτα του βήματα στον χώρο της εστίασης. Από τότε και με το ίδιο μεράκι η Ιταλίδα σεφ Daniela Dalu και ο σύζυγός της Αντώνης Κασάπης, αναλαμβάνουν να μυήσουν τους επισκέπτες τους σε μια μοναδική γευστική μυσταγωγία, παρουσιάζοντάς τους μερικά από τα πιο παραδοσιακά και αυθεντικά ιταλικά πιάτα. Εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να πάρεις θέση στη βεραντούλα ή στον ζεστό και πολύ ατμοσφαιρικό εσωτερικό χώρο του εστιατορίου και… Buon Appetito!

ital2.jpg

Ανεπιφύλακτα πρέπει να κάνεις αρχή με μελιτζάνες Parmigiana, ένα νόστιμο πιάτο που συνδυάζει τη μελιτζάνα με λαχταριστή λιωμένη mozzarella, παρμεζάνα, βασιλικό και ντομάτα. Για τους λάτρεις των οστρακοειδών προτείνουμε «Cozze al Vino», μύδια ψημένα σε λευκό κρασί, μαϊντανό και σκόρδο. Ακολούθως δοκίμασε μια μακαρονάδα «Alla crema di Tartufo» ή «Involtini», μαλακό χοιρινό φιλέτο, γεμιστό με σπανάκι και mozzarella και σερβιρισμένο με πλούσια σάλτσα ντομάτας και κρέμας. Για τους πιο ψαγμένους του είδους προτείνουμε το βοδινό Ossobuco, σιγοψημένο σε πλούσια και αρωματισμένη σάλτσα ντομάτας. Μην παραλείψεις να επιλέξεις τα φρέσκα και ζυμωμένα με αβγό ζυμαρικά που ετοιμάζει επί καθημερινής βάσεως η κουζίνα του εστιατορίου… αναμφίβολα θα απογειώσουν το δείπνο σου! Στο μενού θα βρεις ακόμη επιλογές από βοδινό, κοτόπουλο, ψάρι αλλά και αυθεντικές ιταλικές πίτσες με λεπτή και τραγανιστή ζύμη. Ολοκλήρωσε το δείπνο σου με ένα tiramisu, μια pannacotta ή μια σοκολατένια sbriciolata!
(24629450) Στυλιανού Λένα 50, Λάρνακα. Δ 18:00-23:00, Τρ-Σ: 12:00-15:00 & 18:00-23:00.
Facebook: Ristorante Spaghetteria Italia

elia new.jpg

Elia Backyard Restaurant
«Δεν υπάρχει πιο ειλικρινής αγάπη, από την αγάπη για το φαγητό» λένε στο εστιατόριο της Λάρνακας και το αποδεικνύουν με τον πιο περίτρανο τρόπο. Σε μια όμορφη, κομψή αυλή στο κέντρο της πόλης, σερβίρονται εύγευστα πιάτα με όχημα την ελληνική κουζίνα και τις αυθεντικές γεύσεις φτιαγμένες με αγνά, ποιοτικά υλικά από την Ελλάδα, μπολιασμένα με αρκετά φρέσκα τοπικά προϊόντα. Ο λόγος λοιπόν για το Elia Backyard Restaurant, ένα υπέροχο εστιατόριο που βρίσκεται λίγα μόλις βήματα μακριά από την παραλία των Φοινικούδων και σου σερβίρει πεντανόστιμο φαγητό σ’ ένα ατμοσφαιρικό περιβάλλον που σίγουρα θα σε αφήσει άκρως ικανοποιημένο.Το δε καταπράσινο μονοπάτι που οδηγεί στην όμορφη αυλή σκηνογραφεί γοητευτικά το εστιατόριο.

elia new2.jpg

Το μενού του μπορεί να αφήσει ικανοποιημένους ακόμα και τους άκρως απαιτητικούς. Χειροποίητες αλοιφές όπως καπνιστή τυροκαυτερή, φάβα με μαύρη τρούφα, ταχίνι-παντζάρι, αλλά και νόστιμα κυρίως όπως κριθαρώτο γαρίδας με αφρό φέτας, χυλοπίτες με βοδινά μάγουλα, αρνί κότσι με πουρέ μελιτζάνας, σιγοψημένη παντσέτα χοιρινή με πουρέ γλυκοπατάτας και σπαλομπριζόλα μόσχου. Όσον αφορά στα γλυκά, μην παραλείψεις να δοκιμάσεις την κρεμ μπρουλε με ταχίνι, και το μιλφέιγ μπακλαβά. Αν μάλιστα ακολουθείς έναν πιο healhty τρόπο ζωής, στο μενού του Εlia Backyard θα βρεις και αρκετές vegetarian επιλογές. Έχεις επιλογές από πεντανόστιμα ορεκτικά, κυρίως πιάτα με κρέας, ψάρι ή ζυμαρικά και ιδιαίτερα επιδόρπια που θα σε κάνουν να γλύφεις και τα δάχτυλά σου. Με ενημερωμένη λίστα κρασιών, το εν λόγω εστιατόριο αποτελεί μια πολύ καλή προσθήκη στην παραλιακή πόλη.
(24642522) Πλατεία Βασιλέως Παύλου 11, 6023 Λάρνακα.
Ώρες λειτουργίας: Δ-Σ 18:00-22:30 & Κ 12:00-18:00.
Facebook: Elia Backyard Restaurant
Instagram:elia.backyard.restaurant

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close