Δημοσιεύτηκε στις 23 Φεβρουαρίου 2024
Η παιδική σκηνή του Γιάννη Παπαθανασίου και η εταιρεία παραγωγής DOMINUS KIDS THEATER μετά την επιτυχία των παραστάσεων επιστρέφει για δεύτερη χρονιά το φετινό χειμώνα στην Κύπρο και για 2 ΜΟΝΟ παραστάσεις στο ΣΑΤΙΡΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ στην ΛΕΥΚΩΣΙΑ, με το έργο του Ιούλιου Βέρν που ταξιδεύει πάντα μικρούς και μεγάλους «Ο Γύρος του Κόσμου σε 80 ημέρες» σε πρωτότυπη μουσική και στίχους ΑΛΓΙΜΩΤΡΑ.
Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους η Ναταλία Δραγούμη και ο Μέμος Μπεγνής, οι οποίοι μετά τη θεατρική παράσταση «Το Όνειρο του Σκιαχτρου» του Ευγένιου Τριβιζά θα δοκιμαστούν σε νεες περιπέτειες.
Ο Γιάννης Παπαθανασίου μετά από την παράσταση «Το Όνειρο του Σκιάχτρου» του Ευγένιου Τριβιζά επιστρέφει και σκηνοθετεί το κλασικό αριστούργημα του Ιούλιου Βερν «Ο Γύρος του Κόσμου σε 80 ημέρες» σε μια ευφάνταστή διασκευή, που μας μεταφέρει τις αξίες της πίστης, της επιμονής, της δύναμη της θέλησης, της φιλίας, της ομαδικότητας και μας θυμίζει, ότι πλούσιος τελικά είναι εκείνος που έχει ζήσει εμπειρίες, έχει ταξιδέψει και έχει καταφέρει να αγαπηθεί και να αγαπήσει.
Χαρακτηριστικό της παράστασης είναι ότι παρουσιάζεται σε παιδική σκηνή η πρωτοποριακή και φαντασμαγορική τεχνοτροπία 3D mapping projection, η οποία σχεδιάστηκε, ειδικά και αποκλειστικά για τις ανάγκες του συγκεκριμένου έργου, ούτως ώστε οι θεατές να βιώνουν μια ανεπανάληπτη, αξέχαστη αισθητική εμπειρία!
Υπόθεση του έργου
Ο αριστοκράτης, ιδιόρρυθμός και γεμάτος φαεινές ιδέες Φιλέας Φογκ, στοιχηματίζει ολόκληρη την περιουσία του, ότι μπορεί να πραγματοποιήσει το γύρο του κόσμου σε 80 ημέρες. Σε μια εποχή όπου δεν υπήρχαν αεροπλάνα και τα ταχύτερα μέσα μεταφοράς ήταν το ατμόπλοιο και το τρένο. Παρέα με τον πιστό του ακόλουθο, το Γάλλο Πασπαρτού, ξεκινούν μια περιπέτεια με αντίπαλό τους το χρόνο, τα απρόοπτα εμπόδια, αλλά και τον επιθεωρητή Φιξ, που γίνεται η σκιά τους, καθώς τον θεωρεί το βασικό ύποπτο για τη μεγάλη ληστεία της τράπεζας του Λονδίνου. Σταθμός σε αυτό το συναρπαστικό του ταξίδι, θα είναι η συνάντησή του με την Ινδή πριγκίπισσα Αούντα.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Πρωταγωνιστούν: Ναταλία Δραγούμη, Μέμος Μπεγνής, Δανάη Μιχοπούλου, Γιάννης Τσούτσιας, Γιάννης Ρούσσος.
Σκηνοθεσία: Γιάννης Παπαθανασίου
Θεατρική Διασκευή: Μαρία Στάβαρη
Πρωτότυπη Μουσική-Στίχοι: ΑΛΓΙΜΩΤΡΑ
Κινησιολογία: Σοφία Μιχαήλ
Κοστούμια: Πάνος Θάνος
Δημιουργία projection mapping: DegPhilip
Εικονογράφηση αφίσας: Αντώνης Θεοδωράκης
Technical mapping equipment: VISUALART
ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΑΛΓΙΜΩΤΡΑ
Γιώργος Αντωνόπουλος (ακουστική - ηλεκτρική κιθάρα)
Θωμάς Θάνος (ακουστική-ηλεκτρική κιθάρα, τζουράς, πιάνο)
Μάνος Βλάχος (κοντραμπάσο)
Ελένη Μπαΐλη (νέυ, ακορντεόν)
Μανώλης Βιουγιουκαλάκης (βιολί)
Παραστάσεις
Σάββατο 23 & Κυριακή 24 Μαρτίου, Σατιρικό Θέατρο Λευκωσία, 11:00. Εισιτήρια: €17 (Προπώληση μέχρι την Παρασκευή 22/3 00:00 από SoldOutTickets). Τις ημέρες των παραστάσεων (23&24/3) τα εισιτήρια θα πωλούνται €20, AMEA €15.
-
Πολιτιστικό Κέντρο Βλαδίμηρος Καυκαρίδης (Σατιρικό Θέατρο)
23 Μαρτίου - 24 Μαρτίου 2024
Σχετικά
Η εντυπωσιακή «Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων» από το Ballet Philippines στη Λεμεσό
Η μουσική βασίζεται σε έργα του Κλοντ Ντεμπισί, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα αέρινη και ρευστή
3ο Παιδικό Φεστιβάλ: Μια όμορφη ανοιξιάτικη γιορτή, που θα ενθουσιάσει τα παιδιά
Μια μέρα γεμάτη χαρά, παιχνίδι και ατελείωτη διασκέδαση για όλη την οικογένεια!
1st Soleas Kids Fun Day: Μια γιορτή χαράς για παιδιά και οικογένειες στη Γαλάτα
Παιχνίδια, δραστηριότητες και ατελείωτο γέλιο στην καρδιά της Σολέας
Έρχεται ένα υπέροχο Παιδικό Πανηγύρι στο χωριό
Μια γιορτή γεμάτη χρώμα, ενέργεια και παιδικά χαμόγελα
12 υπέροχες δραστηριότητες για παιδιά τον Μάιο που δεν πρέπει να χάσεις!
Φεστιβάλ, θέατρο, πανηγύρια και μοναδικές εμπειρίες για όλη την οικογένεια
H «Άριελ – Η μικρή γοργόνα», επιστρέφει στην Κύπρο
Η μαγευτική παιδική διαδραστική θεατρική παράσταση, που παρουσιάζεται στην Ελλάδα τα τελευταία 5 χρόνια με συνεχόμενα sold out, επιστρέφει για 2 μοναδικές παραστάσεις!
3η Μαγιάτικη Οδός: Μια γιορτή για μικρούς και μεγάλους στην Επισκοπή!
Παιχνίδια, φαγητό, μουσική και χαμόγελα σε μια ολοήμερη ανοιξιάτικη εκδήλωση με ελεύθερη είσοδο
Ο Μάγος του Οζ έρχεται στην Κύπρο για μια μαγική περιπέτεια!
Έκπτωση -25% σε όσα εισιτήρια πάρετε!
Το αβγό που ήθελε να βαφτεί… αλλιώς!»: Ένα Πασχαλινό εργαστήρι γεμάτο έμπνευση και τέχνη!
Η συγγραφέας και θεατρολόγος Μαρία Κάνθερ προσκαλεί παιδιά ηλικίας 9 έως 13 ετών να μπουν στον μαγικό κόσμο της δημιουργικής γραφής!
«Ο Παπουτσωμένος Γάτος» για πρώτη φορά στην Κύπρο, σε μια φαντασμαγορική διαδραστική παράσταση
Με τη φωνή του Γεράσιμου Σκιαδαρέση
Παραμυθένια απογεύματα μόνο για παιδιά (και την παρέα τους!)
Το Μουσείο Παραμυθιού μας παρουσιάζει το παραμύθι ″Οι τρίπλαροι τζαι ο δράκος της μηλιάς″
May Fiesta στο Kolossi Park: Το απόλυτο τριήμερο γιορτής που δεν χάνεται
Street food, λούνα παρκ, μουσική και δραστηριότητες για όλους συνθέτουν μια ολοκληρωμένη εμπειρία με ελεύθερη είσοδο