Δημοσιεύτηκε στις 22 Φεβρουαρίου 2024
Για τέταρτη φορά η Τέιλορ Σουίφτ κατέκτησε την κορυφή των πωλήσεων παγκοσμίως για την χρονιά που πέρασε, το 2023.
Είναι η τέταρτη φορά από τότε που η Διεθνής Ομοσπονδία Φωνογραφικής Βιομηχανίας (IFPI), ένα διεθνές όργανο του μουσικού κλάδου απονέμει τον συγκεκριμένο τίτλο. Αδιαμφησβήτητα αυτή η χρονιά ήταν η καλύτερη για την Τέιλορ Σουίφτ καθώς σάρωσε σε βραβεία, διακρίσεις και πωλήσεις.
Εκτός από το 2023 η διάσημη τραγουδίστρια έχει καταστήσει αυτή τη θέση το 2014, το 2019 και το 2022. Όπως ανέφερε και στην ανακοίνωσή της η IFPI, αυτή είναι η 11η φορά που αυτή η κατάταξη καθορίζεται «στη βάση των παγκοσμίων πωλήσεων ενός καλλιτέχνη ή ενός συγκροτήματος κατά τη διάρκεια του χρόνου που πέρασε, σε όλες τις εκδόσεις: streaming, μεταφορτώσεις και φυσικά μέσα και στο σύνολο του ρεπερτορίου τους.
Η IFPI χαιρετίζει «μια εξαιρετική χρονιά κατά τη διάρκεια της οποίας η Τέιλορ Σουίφτ μέτρησε τρία άλμπουμ στην κορυφή των κατατάξεων», δηλαδή το Midnights και οι επανεκδόσεις των δίσκων της Speak Now και 1989. «Με την περιοδεία Eras, που συγκεντρώνει όλα τα ρεκόρ, επανέφερε στο φως το σύνολο του ρεπερτορίου της στις πλατφόρμες streaming στις τέσσερις γωνιές του πλανήτη. Αυτό το φαινόμενο αποτυπώθηκε στην επιτυχία του τραγουδιού +Cruel summer+, που κυκλοφόρησε αρχικά το 2019 κι αναδείχθηκε ξανά στην πρώτη θέση των κατατάξεων τέσσερα χρόνια αργότερα», αναφέρει η ανακοίνωση της IFPI.
Οι αστέρες της K-Pop SEVENTEEN και Stray Kids βρέθηκαν στη δεύτερη και τρίτη θέση «στο πλαίσιο μιας χρονιάς ρεκόρ για τους Κορεάτες καλλιτέχνες». Τέσσερα συγκροτήματα της K-Pop βρίσκονται στο top 10 με τους TOMORROW X TOGETHER στην 7η θέση και τις NewJeans στην 8η.
Σχετικά

Lympia Festival 2025: Η καρδιά της μουσικής χτυπά και φέτος στα Λύμπια - Όλες οι συναυλίες
Αγαπημένοι καλλιτέχνες από Ελλάδα & Κύπρο ανεβαίνουν στo Θεατράκι Κοινοτικού Πάρκου Λυμπιών και μας χαρίζουν βραδιές που δεν ξεχνιούνται

Ελευθερία Αρβανιτάκη: Ακυρώνει εκτάκτως όλες τις καλοκαιρινές συναυλίες της
Η μακροσκελής ανάρτηση της ερμηνεύτριας

10+2 (υπέροχες) εικόνες από το 2ο Pernera Street Music Festival
9 μουσικά συγκροτήματα στήθηκαν σε διάφορα σημεία του δρόμου παίζοντας μουσική για 2 ώρες με τους επισκέπτες να απολαμβάνουν παραδοσιακή, λαϊκή, τζαζ, έντεχνη και λάτιν μουσική.

Η Louvana Records ανακοινώνει την κυκλοφορία του πρώτου EP της Della
5 κομμάτια που κινούνται μέσα σε dark-pop ενορχηστρώσεις και ηλεκτρονικές υφές.

Έρχεται την Κυριακή το 2ο Pernera Street Music Festival
Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τη μουσική σε εννέα διαφορετικές σκηνές που θα στηθούν στη μέση του δρόμου


Eurovision 2026: Στις 8 Αυγούστου η ανακοίνωση της διοργανώτριας πόλης
Επτά αυστριακές πόλεις έχουν υποβάλει αίτηση μέχρι στιγμής

Χρήστος Νικολόπουλος, Πίτσα Παπασοπούλου και Στέλιος Διονυσίου στη Λευκωσία
Το 𝟯𝟳𝗼 Φεστιβάλ ανακοινώνει την 8η από τις 12 μεγάλες συναυλίες που διοργανώνει για φέτος

Ανακοινώθηκαν τα εισιτήρια για τη συναυλία της Νατάσας Θεοδωρίδου
Μία μεγάλη συναυλία στη Λάρνακα, στο πλαίσιο της καλοκαιρινής της περιοδείας με τίλτο "Ήταν να βρεθούμε..."

Ξεκίνησε και επίσημα η αναζήτηση της πόλης για τη Eurovision 2026!
Η Αυστρία ετοιμάζεται για να φιλοξενήσει τον διαγωνισμό για τρίτη φορά

O αγαπημένος φαγκοτίστας του Φεστιβάλ της Γαλλικής Ραδιοφωνίας είναι Ελληνοκύπριος
Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί Τρίτη 15 Ιουλίου

Eurovision: Η Ισπανία σκέφτεται να αποχωρήσει από τον διαγωνισμό
Εάν η EBU δεν ικανοποιήσει τις απαιτήσεις του, ο ισπανικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας RTVE φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης της χώρας από τον διαγωνισμό