23 February 2024
Eating News , Εστιατόρια

Μία ιστορική ταβέρνα ανοίγει και πάλι τις πόρτες της

Ετοιμάσου να απολαύσεις και πάλι υπέροχες γεύσεις και να δημιουργήσεις υπέροχες αναμνήσεις

Δημοσιεύτηκε στις 16 Φεβρουαρίου 2024

Η ταβέρνα Napa λειτουργεί στο ίδιο σημείο στην Αγία Νάπα από το 1976, είναι τοπόσημο της περιοχής και μια από τις πιο παλιές της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου, η οποία μάλιστα βραβεύτηκε ως η Καλύτερη Ταβέρα στα Cyprus Eating Awards 2022.

Η ταβέρνα αυτή μάλιστα, μετά από μία ολιγόμηνη ανάπαυλα, ετοιμάζεται να επιστρέψει, στις 23 Φεβρουαρίου.

Η ταβέρνα φιλοξενείται σε ένα παραδοσιακό οίκημα που κτίστηκε το 1918 αποτελώντας το μικρό σπίτι (με τρία δωμάτια) μίας οικογένειας, για να μεταμορφωθεί το 1976 από τον πατέρα των ιδιοκτητών Χρηστάκη Ασσιώτη σε μία φιλόξενη ταβέρνα, με οικογενειακή ατμόσφαιρα και ζεστό περιβάλλον!

Το καλοκαίρι μας χόρταινε στα τραπεζάκια που απλώνει στην ήσυχη αυλή της, μια ανάσα από το κέντρο της Αγίας Νάπας. Τον χειμώνα, μας περιποιείται στον μικρό αλλά άκρως ζεστό και παρεΐστικο εσωτερικό της χώρο, που φιλοξενεί στους τοίχους της φωτογραφίες-μνήμες απ' τα παλιά.

Οι επισκέπτες της επιλέγουν να δοκιμάσουν τον συνδυασμό από μεζέδες που ετοιμάζει η ταβέρνα, ο οποίος αποτελείται από οικογενειακές συνταγές όπως κουπέπια, κεφτέδες, τταβάς στον πήλινο, ραβιόλες, είδη σχάρας και εποχιακά χόρτα όπως βιολογικά βλίτα, ενώ άλλοι προτιμούν να γευτούν επιλεγμένες μερίδες από παραδοσιακά πιάτα της κυπριακής κουζίνας, αλλά και θαλασσινά. Επιπλέον, σερβίρεται φρέσκο ψάρι της βάρκας, ανάλογα με τη διαθεσιμότητα της ημέρας. Στα οπωσδήποτε που πρέπει να δοκιμάσεις βάλε και τα σπιτικά dips όπως λευκός ταραμάς, μελιτζανοσαλάτα, χούμους, ταχίνι, τζατζίκι και το Παραλιμνήτικο γιαούρτι.

Ετοιμάσου λοιπόν να απολαύσεις υπέροχες γεύσεις, να δημιουργήσεις αξέχαστες αναμνήσεις και να ξεκινήσεις ένα γαστρονομικό ταξίδι όπως κανένα άλλο.

https://www.instagram.com/p/C3TZYPUt8qP/

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close