Cinema: Τα Καλύτερα

Ferrari

Η βιογραφική ταινία του Michael Man, για μία από τις διασημότερες και πιο περίπλοκες προσωπικότητες του 20ου αιώνα: τον Enzo Ferrari!

Δημοσιεύτηκε στις 24 Ιανουαρίου 2024

Ο Michael Mann σκηνοθετεί μία από τις πιo ενδιαφέρουσες πτυχές της ζωής του εμβληματικού Enzo Ferrari, -βασισμένη στο βιβλίο του Brock Yates, "EnzoFerrari: The Man, The Car, The Races, The Machine"-, μαζί με ένα all star cast, σε μία απο τις πιό πολυαναμενόμενες ταινίες της χρονιάς.

Το φιλμ, διεισδύει στον κόσμο της Ferrari κατά τη διάρκεια του Mille Miglia του 1957, μια κομβική στιγμή στην ιστορία της μάρκας, όταν αυτή απείχε πολύ από την αυτοκινητική δύναμη που είναι σήμερα.

Αντιμέτωπος με οικονομικές αναταραχές και στα πρόθυρα της χρεοκοπίας λόγω υπερβολικών δαπανών, ο Enzo Ferrari βρίσκεται αντιμέτωπος με μια δύσκολη κατάσταση: να κερδίσει το Mille Miglia ή να ρισκάρει να χάσει τα πάντα.

Καθώς παλεύει για τη διάσωση της εταιρείας του, παλεύει και με συγκλονιστικές οικογενειακές τραγωδίες, συμπεριλαμβανομένης της απώλειας του γιου του, Dino, το 1956.

O Adam Driver αναλαμβάνει το ρόλο του θρυλικού Enzo Ferrari, ενώ η Penelope Cruz, η οποία έχει λάβει πολλές υποψηφιότητες για την ερμηνεία της, ενσαρκώνει τη Laura, τη σύζυγο του Enzo. Η Shailene Woodley ενσαρκώνει τη Lina Lardi, την ερωμένη του Enzo, προσθέτοντας βάθος στη συναισθηματική αφήγηση.

Η παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας απέσπασε τεράστια αναγνώριση, η οποία σηματοδοτήθηκε από ένα χειροκρότημα που διήρκεσε ολόκληρα 7,5 λεπτά.

Ένα συναρπαστικό μείγμα αγωνιστικής δράσης και ανθρώπινου δράματος, στην πολυαναμενόμενη βιογραφική ταινία που εστιάζει στον Enzo Ferrari, μια από τις πιο γνωστές, αλλά περίπλοκες προσωπικότητες του 20ου αιώνα.

Διάρκεια: 145'. Πρεμιέρα: 25 Ιανουαρίου.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close