Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Δύο αδέρφια, στην Πάφο, ψήνουν σε αναμμένα κάρβουνα, νόστιμα μεζεδάκια!

Κυπριακή δημιουργική κουζίνα, με έμφαση στην εποχικότητα, στην πλατεία των Κονιών

Δημοσιεύτηκε στις 13 Ιανουαρίου 2024

Η αργή μαγειρική στα ξύλα είναι μία από τις πιο δημοφιλείς τάσεις στην εστίαση διεθνώς, και αυτή τη στιγμή δυναμική παρουσία έχει και στην Κύπρο.

Και ναι μεν το ψήσιμο στα ξύλα δεν θεωρείται τάση ή πρωτοπορία, κυρίως για τις ταβέρνες, όμως υπάρχει ένα μαγαζί που η προσέγγισή του παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον!

Ο λόγος για την ταβέρνα Φυρής, που επέστρεψε δυναμικά από τον περασμένο Αύγουστο, με ανανεωμένο χώρο και μενού!

firis2.jpg

Το αγαπημένο στέκι στην πλατεία Κονιών στην Πάφο, σε υποδέχεται λοιπόν σε έναν χώρο ακόμα πιο όμορφο, ζεστό και φιλόξενο, όπου κυριαρχούν το ξύλο, τα γήινα χρώματα, τα ξεχωριστά φωτιστικά και η ανοικτή κουζίνα.

φι.jpg

Όσο για το μενού, θα απολαύσεις κυπριακή δημιουργική κουζίνα, με έμφαση στην εποχικότητα και την εντοπιότητα. Με λίγα λόγια θα απολαύσεις παραδοσιακές γεύσεις με μοντέρνες πινελιές που θα σου μείνουν αξέχαστες.

φιρι.jpg

Εκεί πλέον μαγειρεύουν κατά κύριο λόγο με ξύλο. Το χωριάτικο παραδοσιακό ψωμί τους το φουρνίζουν αξημέρωτα, για να πάρουν σειρά οι γάστρες με τα ψητά και τα κρεατικά, που προμηθεύονται από ντόπιους παραγωγούς. Στη φωτιά σιγοψήνουν και αντικριστό λουκούμι.

φιρισ.jpg

Εκτός από τα κλασικά του Φυρή, σερβίρονται και φρέσκο ψάρι, ιδιαίτερες παραδοσιακές συνταγές από θαλασσινά, υπέροχες τηγανιές και μεγάλη ποικιλία ορεκτικών και μαγειρευτά. Μεζεδάκια όλων των ειδών, δροσιστικά ορεκτικά, φρέσκες σαλάτες και κυρίως με βάση τους το κρέας αλλά και το ψάρι που γίνονται ανάρπαστα!

Ανοιχτή κουζίνα, φωτιά, πρώτες ύλες που έρχονται απευθείας από τους παραγωγούς της περιοχής, premium κοπές, μυρωδιά από παράδοση κι ένα προσεγμένο art de la table συνθέτουν ένα υπέροχο σκηνικό. Μια εμπειρία που υπόσχεται να συνεπάρει τους λάτρεις του καλού φαγητού.

(95 140500) Γεωργίου Γρίβα Διγενή 52, Kονιά, Πάφος. Τρ-Κ 19.00-24.00.

φ.jpg

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close