Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Ιαπωνικός μεζές: Tο νέο trend στην εστίαση που συνδυάζει την παράδοση με τις γεύσεις της Άπω Ανατολής!

Mικρά πιάτα, ιδανικά για να τα μοιραστούν τουλάχιστον δύο άτομα

Δημοσιεύτηκε στις 27 Δεκεμβρίου 2023

Τι σας έρχεται στο μυαλό όταν ακούτε τη λέξη «μεζές»; Παλιότερα, αυτό μπορεί να ήταν κάτι πολύ συγκεκριμένο, κοινώς μια παρέα μαζεμένη γύρω από ένα τραπέζι με μικρά, απλά ζεστά ή κρύα πιάτα, συνοδεία αλκοόλ. Αυτό συμβαίνει, φυσικά, και σήμερα, όμως η κουλτούρα του μεζέ δεν έχει μείνει ανεπηρέαστη από τις διάφορες γαστρονομικές τάσεις κι εξελίξεις. Το αποτέλεσμα είναι ότι αυτό το στυλ φαγητού, η ονομασία του οποίου προέρχεται από την περσική λέξη «mazze» που σημαίνει γεύση, αποτελεί πλέον πεδίο νόστιμων πειραματισμών ακόμα κι από καταξιωμένους σεφ. Και η τελευταία τάση θέλει την κουλτούρα του μεζέ να παντρεύεται με τις ιαπωνικές γεύσεις, οδηγώντας έτσι σε ένα πρωτόγνωρο ταξίδι νοστιμιάς!

image00008.jpeg

Ουσιαστικά, όπως στον παραδοσιακό μεζέ, έτσι και στον ιαπωνικό το concept αποτελείται από μικρά πιάτα, ιδανικά για να τα μοιραστούν τουλάχιστον δύο άτομα. Το μυστικό βέβαια κάθε καλού τραπεζιού με μεζέδες είναι το πώς θα συνδυαστούν οι διάφορες γεύσεις των πιάτων μεταξύ τους, ώστε να δώσουν το πιο umami αποτέλεσμα. Συνεπώς, ο ιαπωνικός μεζές απαιτεί μια εις βάθος γνώση της κουζίνας της Άπω Ανατολής και φυσικά τις σωστές πρώτες ύλες.

image00010.jpeg

Το Sushi Yama, ο προορισμός που έχει κερδίσει ήδη τις καρδιές των sushi lovers, μας συστήνει τον “Japanese Meze” απογειώνοντας τη σύμπραξη μεταξύ της παράδοσης του μεζέ και της ιαπωνικής γαστρονομίας. Το νέο μενού δύο ατόμων του εστιατορίου που βρίσκεται στην καρδιά της Μαρίνας Αγίας Νάπας είναι ένα ολοκληρωμένο ταξίδι γεύσης που απευθύνεται τόσο σε όσους λατρεύουν το sushi και τις ιαπωνικές γεύσεις όσο και σε αυτούς που θέλουν να δοκιμάσουν για πρώτη φορά τα must πιάτα του Sushi Yama.

image00001.jpeg

Το μενού του “Japanese Meze” αποτελείται από 20 μικρά πιάτα, προσεκτικά επιλεγμένα ώστε οι γεύσεις τους να ισορροπούν αρμονικά και να χαρίζουν μια ολοκληρωμένη και άκρως χορταστική εμπειρία. Η αρχή γίνεται με τρεις σαλάτες, μία πατατοσαλάτα, μία με baby σπανάκι και μία με αγγουράκι τουρσί και γαρίδες, συνοδεία της παραδοσιακής σούπας miso. Ακολουθεί μια επιλογή από τα ολόφρεσκα rolls του Sushi Yama: δύο είδη hosomaki rolls (ένα με αγγούρι και ένα με crab omelette), nigiri με σολωμό και τρεις εκδοχές uramaki (με τραγανή πατάτα, με σολομό και μασκαρπόνε, κι ένα τρίτο με ρολό με τεμπούρα βοδινού). Σειρά έχουν δύο πιάτα tempura (με γαρίδες και γλάσο από μέλι, με βασιλικά μανιτάρια πλευρώτους king oysters) και δύο rice bowls (το πρώτο με τηγανητό μπούτι Κάτσου κοτόπουλο επικαλυμμένο με τραγανό πάνκο και το δεύτερο με καλαμάρι). Τελευταίος γευστικός σταθμός είναι τρία πιάτα που εντάσσονται στην κουζίνα robatayaki ή robota, που είναι ουσιαστικά μια ιαπωνική μέθοδος μαγειρέματος, παρόμοια με το μπάρμπεκιου, στην οποία τα τρόφιμα μαγειρεύονται σε διάφορες ταχύτητες πάνω από ζεστό κάρβουνο. Το πρώτο είναι με κοτόπουλο και σάλτσα ταρέ, το δεύτερο με μοσχάρι, καραμελωμένα και τηγανισμένα κρεμμύδια, ενώ το τρίτο είναι με σολομό και σάλτσα ταρέ. Το μενού του “Japanese Meze” δεν θα μπορούσε παρά να κλείνει με τρία υπέροχα επιδόρπια: δύο μίνι τάρτες, μία με βανίλια και μία με σοκολάτα, καθώς κι ένα mini chocozu κέικ.

image00007.jpeg

Και το καλύτερο το αφήσαμε για το τέλος: όλα τα παραπάνω μπορείτε να τα απολαύσετε στη μοναδική τιμή γνωριμίας των €29! Και μπορείτε να τα συνδυάσετε με τα signature cocktails του Sushi Yama κάνοντας ένα γευστικό ταξίδι-αστραπή στην Ιαπωνία, ενώ παράλληλα απολαμβάνετε μια υπέροχη θέα της θάλασσας.

Με λίγα λόγια, αυτός ο μεζές θα σας μείνει αξέχαστος, γι’ αυτό κάντε σήμερα τη δική σας κράτηση στο Sushi Yama στη Μαρίνα Αγίας Νάπας καλώντας στο 23 300580.

image00004.jpeg

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close