Cinema: Τα Καλύτερα

Wonka

Ο Timothée Chalamet πρωταγωνιστεί στο prequel του "Charlie and the Chocolate Factory"

Δημοσιεύτηκε στις 13 Δεκεμβρίου 2023

Όταν ο αισιόδοξος και γεμάτος δέος Willy Wonka καταφθάνει στο κέντρο του κόσμου της σοκολατοποιίας, δεν έχει παρά μερικά κέρματα στην τσέπη του και ένα καπέλο γεμάτο όνειρα, συμπεριλαμβανομένου να ανοίξει το δικό του μαγαζί με σοκολάτες πλάι στους σπουδαιότερους σοκολατοποιούς του κόσμου.

Αλλά σε αυτή τη μεγαλοπρεπή, αν όχι ανελέητη, πόλη, τα ελάχιστα χρήματα του Willy κάνουν φτερά γρήγορα, και καταλήγει σε ένα μονοπάτι γεμάτο κακουχίες καθώς αναγκάζεται να δουλέψει σαν σκλάβος σε ένα πλυσταριό.

Παρόλο που το μέλλον του Willy διαγράφεται δυσοίωνο, το φρόνημα του παραμένει ακμαιότατο, αν και η σοκολατοποιία είναι ένας κλάδος πολύ πιο σκληρός από αυτό φαίνεται και η ευφυία του δεν τυχαίνει θερμής υποδοχής από το αδίστακτο Καρτέλ της Σοκολάτας, που θα κάνει τα πάντα για να κρατήσει την πελατεία δική του.

Όμως, χάρη στη μοναδικότητα και τις ιδιοφυείς ιδέες του και με τη βοήθεια μερικών εντυπωσιακών φίλων -ειδικά μιας πανέξυπνης ορφανής νεαρής που ακούει στο όνομα Noodle- ο Willy είναι πιο αποφασισμένος από ποτέ να αξιοποιήσει τα ταλέντα και το πείσμα του για να εκπληρώσει το όνειρο του.

Μέσα από τη μαγευτικά λαχταριστή, καμιά φορά επικίνδυνη, αισιόδοξη περιπέτεια που θα ακολουθήσει, ο Willy Wonka ανακαλύπτει ότι, ενώ οι περισσότεροι στο διάβα του προτιμούν την απληστία από την καλοσύνη, κάθε εμπόδιο είναι για καλό… Το μόνο που χρειάζεται είναι αγνή φαντασία.

Βασισμένο στο βιβλίο "Charlie and the Chocolate Factory", του πιο εμβληματικού παιδικού βιβλίου του Roald Dahl και ενός από τα παιδικά βιβλία με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών, το "Wonka" (που αποτελεί prequel του "Charlie and the Chocolate Factory") σε σκηνοθεσία Paul King, αφηγείται το πώς ο μεγαλύτερος εφευρέτης, μάγος και σοκολατοποιός έγινε ο αγαπημένος Willy Wonka που γνωρίζουμε σήμερα.

Ο Timothée Chalamet (ο οποίος είναι υποψήφιος για Χρυσή Σφαίρα Α' Ανδρικού Ρόλου σε Κωμωδία ή Μιούζικαλ για την ερμηνεία του) παίρνει τη σκυτάλη από τον Gene Wilder και τον Johnny Depp στο ρόλο του ιδιόρρυθμου Willy Wonka, ενώ στο καστ συναντάμε και άλλα λαμπερά ονόματα όπως Sally Hawkins, Rowan Atkinson, Olivia Colman και Hugh Grant.

Η ταινια "Wonka" θα προβληθεί τόσο στα αγγλικά, όσο και μεταγλωττισμένη στα ελληνικά. Διάρκεια: 130'.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close