Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Για μεζέ και για...τζάκι στον Άγιο Δομέτιο

Σε ένα ταβερνάκι που έχει ψηλά τη σχέση ποιότητας και τιμής!

Δημοσιεύτηκε στις 07 Δεκεμβρίου 2023

Με το κρύο να μας έκανε για τα καλά την εμφάνισή του -ειδικά τα βράδια- ένα τζάκι μοιάζει ιδανική επιλογή για να αράξουμε δίπλα του. Πόσω, μάλλον, όταν το τραπέζι είναι γεμάτο νόστιμους μεζέδες, ζουμερά κρεατικά και πιάτα της παραδοσιακής κουζίνας.

Εξ ου λοιπόν και προτείνουμε να πιάσεις τραπέζι δίπλα στο τζάκι του Ταβερνείου το Ιστορικόν. Ένα αυθεντικό κυπριακό ταβερνείο, καλά κρυμμένο στον ιστορικό πυρήνα του Αγίου Δομετίου, το οποίο θα σε κάνει να νιώσεις σαν το σπίτι σου, με τη μοναδική του φιλοξενία, την οικογενειακή του ατμόσφαιρα και κυρίως τις εκλεκτές γεύσεις!

istoriko send.jpg

Με το που πατήσεις το πόδι σου λοιπόν σε αυτό το μαγαζί, οι αναδυόμενες μυρωδιές, η ζεστή ατμόσφαιρα, οι χαμογελαστοί άνθρωποι και φυσικά οι εκλεκτοί μεζέδες θα σε κάνουν να νιώσεις κάτι παραπάνω από το «σαν στο σπίτι σου». Εξάλλου είναι δεδομένο, θα ξαναπάς και θα ξαναπάς, μιας και ο προσεγμένος εσωτερικός του χώρος, με τα καρό τραπεζομάντηλα, τα κάδρα στους τοίχους και το ζεστό τζάκι θα σε κρατήσει δίπλα του όλο τον χειμώνα.

istoriko.jpg

Σαλάτες και ορεκτικά, νόστιμες πληθωρικές μερίδες, μαγειρευτά, κρεατικά στη σχάρα και διαλεκτός μεζές με 19 διαφορετικά πιάτα συναποτελούν το γευστικό… σκηνικό εδώ.

Παράγγειλε μεζέ και ετοιμάσου να απολαύσεις πιάτα όλο γεύση: σαλάτα, αλοιφές όπως τζατζίκι, ταχίνι, χούμους από παντζάρι, πρόβειο χαλλούμι, λουκάνικο, μανιτάρι, εξαιρετικές μελιτζάνες με φέτα, φλογέρες με σπανάκι και φέτα, ρόκα με αβγά, τραχανοκεφτέδες με μαρμελάδα μοσφίλου, που θα σε κάνει να γλείφεις τα δάχτυλά σου και κυπριακή καρμπονάρα.

Ακολούθως, στο τραπέζι σου θα φτάσει το βαρύ πυροβολικό των κρεατικών, με μαλακά και καλοψημένα σουβλάκια, μυρωδάτη σεφταλιά, κεμπάπ, φρέσκες τηγανητές πατάτες, χοιρινή πανσέτα και μπούτι κοτόπουλο.

Την εμπειρία σου στο Ιστορικόν θα κλείσεις απολαμβάνοντας μερικά από τα καλύτερα γλυκά της πόλης, τα οποία θα έρθουν στο τραπέζι σου κατευθείαν από το ζαχαροπλαστείο του Ιστορικού, το Αϊβαλιώτικο, το οποίο βρίσκεται ακριβώς δίπλα στην ταβέρνα.

istoriko2.jpg

Το πιο σημαντικό είναι ότι εδώ φας καλά, ποιοτικά και νόστιμα, και σε value for money τιμές, αφού ο μεζές των 19 πιάτων τιμάται μόλις στα €21.

Αν σκέφτεσαι να το επισκεφτείς σαββατοκύριακο, κάνε οπωσδήποτε κράτηση γιατί στην κυριολεξία γίνεται χαμός.

(22780555) Μάρκου Δράκου 5, Άγιος Δομέτιος, 2369 Λευκωσία.
Κάνε κράτηση τηλεφωνικώς ή διαδικτυακά, μέσω της ιστοσελίδας (κλικ εδώ).
Facebook: Ταβερνείο Το Ιστορικόν
Instagram: To Istorikon

Σχετικά

Ατζέντα
July 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close