Δημοσιεύτηκε στις 05 Δεκεμβρίου 2023
Σε μία μοναδική εμπειρία γευσιγνωσίας σε προσκαλεί το Cyprus Whisky Association, σε μία μάλιστα υπέροχη τοποθεσία! Το συγκεκριμένο δείπνο θα έχει στο επίκεντρο δύο μοναδικά αποστάγματα, το καθένα με το δικό του χαρακτήρα και κοινό αποκαλύπτοντας γεύσεις και αρώματα που εκπλήσσουν ευχάριστα.
Πιο συγκεκριμένα, με φόντο την ομορφότερη θέα της Λευκωσίας, αυτήν δηλαδή που απολαμβάνει το εστιατόριο The View, το οποίο στεγάζεται στον 8ο όροφο του Gate Twenty Two Boutique Hotel, θα δοκιμάσουμε τα ρούμια Barcelo από τον Άγιο Δομίνικο και τα ιαπωνικά whisky του Kurayoshi Distillery σε ένα ξεχωριστό δείπνο τεσσάρων πιάτων με επιρροές από τη διεθνή κουζίνα.
Η ομάδα του εστιατορίου προτείνει ξεχωριστές γεύσεις μέσα από ένα ειδικό μενού που φτιάχτηκε για τη συγκεκριμένη βραδιά και το οποίο συνδυάζεται ιδανικά με κάθε ένα από τα αποστάγματα. Το μενού περιλαμβάνει Sea Bass Ceviche, Ριζότο με βασιλικά στρείδια, νιφάδες τρούφας portobellini, shitake και παρμεζάνα, Μοσχαρίσιο φιλέτο με σπαράγγια και πουρέ γλυκοπατάτας και γκανάζ σοκολάτας για το τέλος.
To δείπνο θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου στις 18.30 στο The View στον 8ο όροφο του Gate Twenty Two Boutique Hotel στη Λευκωσία. Η τιμή του ανέρχεται στα €85.

Ron Barcelo
Τα δημοφιλή ρούμια Barcelo από τον Άγιο Δομίνικο (Δομινικανική Δημοκρατία) είναι διαθέσιμα πλέον στην κυπριακή αγορά, με επίσημη διανομή από την Hartziotis Trading Co Ltd. Το βραβευμένο αποστακτήριο ρουμιού, Ron Barcelo, παράγει ρούμι από το 1929 στη Δομινικανή Δημοκρατία. Δημιουργήθηκε από τον Julián Barceló, με σκοπό την παραγωγή ρουμιού που θα έμενε στην ιστορία ως το καλύτερο στον κόσμο, το Ron Barcelo κατατάσσεται τώρα στην 6η θέση στις «τοπ 10 μάρκες ρούμι με τις μεγαλύτερες πωλήσεις του 2022» (Spirits Business).
Το μέλλον είναι πράσινο με το Ron Barceló!
Η πρώτη πιστοποιημένη μάρκα ρουμιού με ουδέτερο άνθρακα στον κόσμο, ένα σημαντικό επίτευγμα που προκύπτει από τη συνεχή εργασία των ανθρώπων του Ron Barcelo στο πρόγραμμα βιωσιμότητας που εφαρμόζουν.

Kurayoshi Distillery
Το Ιαπωνικό αποστακτήριο Kurayoshi βρίσκεται στην πανέμορφη πόλη Kurayoshi του νομού Tottori και παράγει ιαπωνικά αποστάγματα από το 1910. Το Sake, το shochu και το brandy επέτρεψαν σε αυτό το βιοτεχνικό αποστακτήριο να αναπτύξει μοναδική τεχνογνωσία συνδυάζοντας την παράδοση με την καινοτομία.
Για την παραγωγή των Kurayoshi Pure Malt Whisky χρησιμοποιείται το αγνό υπόγειο νερό των όρων Daisen. Η παραγωγή του αποστακτηρίου Kurayoshi είναι μικρή και τα αποθέματα ουίσκι είναι πολύ περιορισμένα.
*Το πούρο που θα συνοδεύσει τη βραδιά είναι το Davidoff Year of the Dragon Limited Edition 2024 (είναι προαιρετικό με επιπλέον κόστος).
Σχετικά
Έξι εμβληματικά ελληνικά κρασιά σε ένα ξεχωριστό Wine Masterclass στη Λευκωσία
Το RESERVA 52 LOUNGE μάς προσκαλεί σε ένα Wine Masterclass αφιερωμένο στους θρύλους του ελληνικού αμπελώνα
Ο Jeffrey Hoffens επιστρέφει στη Λεμεσό, με live ψήσιμο στη φωτιά και paella
Ένα ακόμη live cooking experience αφιερωμένο στους λάτρεις του καλού κρέατος και της μαγειρικής στη φωτιά
Αυτό είναι το Franchisee of the Year 2026: Μια ιστορική διεθνής διάκριση για την Κύπρο
Τα wagamama Κύπρου στην κορυφή!
Δύο ξεχωριστές βραδιές αφιερωμένες στο ιταλικό κρασί και τη γαστρονομία, στη Λευκωσία
Στις 10 & 11 Νοεμβρίου θα μάθουμε τις ιστορίες πίσω από μία από τις ιστορικές οινοποιητικές οικογένειες της Τοσκάνης.
Αυτό είναι το νέο ασιατικό fine dining του νησιού
Η νέα πρόταση που θα καταστήσει το Aphrodite Hills Resort ως τον must προορισμό για κάθε λάτρη της fusion κουζίνας.
Τα αστέρια Michelin στα εστιατόρια της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Σαντορίνης για το 2026
Νέο διάστερο από τη Σαντορίνη και ηχηρή απώλεια αστεριού για το Delta, προσθήκες στην καινούρια -εκτεταμένη και εκτός Αθηνών, σε Θεσσαλονίκη και Σαντορίνη- λίστα του περίφημου γαστρονομικού οδηγού για τη χώρα μας, που περιλαμβάνει 62 εστιατόρια.
Το LPM Limassol παρουσιάζει το Le Dîner en Blanc: Μια ξεχωριστή βραδιά αφιερωμένη στη σαμπάνια Henri Giraud
Μια μοναδική εμπειρία γαλλομεσογειακής γαστρονομίας, εκλεκτής σαμπάνιας και ζωντανής μουσικής στο Parklane, a Luxury Collection Resort & Spa, Limassol.
Σάββατο για brunch σε αγαπημένο στέκι της πρωτεύουσας, με τη σαγκρία κερασμένη
Το «The Brunch Society» δίνει ραντεβού κάθε Σάββατο για φαγητό, κουβέντα και ένα κέρασμα για την παρέα.
Η νόστιμη μεσογειακή κουζίνα της Γάστρας κρύβει έμπνευση κι εναλλαγές που κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον
Μια σύγχρονη ματιά στην κυπριακή κουζίνα, με πιάτα για μοίρασμα
Η 28η Οκτωβρίου θέλει ρεμπέτικα, σπιτικούς μεζέδες και ένα μεσημεριανό γλέντι σε αγαπημένο κουτούκι της πόλης
Ο Γιώργος Παόττος και ο Σωτήρης Καραντώνης αναλαμβάνουν τη μουσική σε ένα μεσημεριανό γλέντι για την εθνική επέτειο.
H κυρία Αυγή φτιάχνει σπουδαία μαγειρευτά και τοπική κουζίνα σε ένα αγαπημένο στέκι στη Λευκωσία
Αυθεντικές γεύσεις και σπιτική φιλοξενία σε ένα εστιατόριο στον Στρόβολο
Πόσα Michelin θα πάρει φέτος η Ελλάδα: Θεσσαλονίκη και Σαντορίνη στο κυνήγι των αστεριών
Αύριο ο οδηγός Michelin θα ανακοινώσει τα φετινά του βραβεία για την Ελλάδα