Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Η γευστική κληρονομιά της Θεσσαλονίκης, στη Λευκωσία με τον Σαββίκο!

Κατευθείαν από Θεσσαλονίκη στη Λευκωσία, γυρλού, σουβλάκια, burgers και άλλες γευστικές απολαύσεις προσγειώθηκαν στην Έγκωμη

Δημοσιεύτηκε στις 01 Δεκεμβρίου 2023

Εδώ και τρεις γενιές όλα τα κρεατικά ψήνονται στα ξυλοκάρβουνα, τη στιγμή της παραγγελίας, ενώ οι μοναδικές χειροποίητες σος και τα διαλεχτά μπαχαρικά «εκτοξεύουν» τη γεύση των νωπών κρεατικών από κυπριακές φάρμες. Για κάθε συνταγή δημιουργείται ειδικά μια σος που αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο τα υλικά της.

Ο Σαββίκος επενδύει σε κάτι περισσότερο από το φαγητό. Φροντίζει να προσφέρει όχι απλά γεύσεις, αλλά αυθεντικές κουλτούρες γεύσης που ξεπερνούν κάθε προσδοκία. Οι γευστικές επιλογές στον Σαββίκο είναι αποτέλεσμα μιας σταθερής δέσμευσης για δημιουργία, χρησιμοποιώντας μόνο τα πιο εκλεκτά υλικά.

Γιαουρτλού.jpg
Γιαουρτλού

«Γυρλού», δεν είναι μύθος είναι αλήθεια…
Κάπου το έχεις ακούσει, ίσως το έχεις δοκιμάσει, το σίγουρο είναι ότι το βρίσκεις μόνο στον Σαββίκο. Το γυρλού είναι ορόσημο της γαστρονομίας της Θεσσαλονίκης και κυκλοφορεί σε τέσσερεις εκδοχές: χοιρινό, κοτόπουλο, μοσχάρι και για τους vegans σε μανιτάρι. Απλά για να ξέρεις δεν είναι γύρος, είναι ΚΑΘΑΡΟ φιλεταρισμένο νωπό κρέας (ή μανιτάρι), ψιλοκομμένο και μαριναρισμένο σε εκλεκτά καρυκεύματα Ανατολής και ψημένο σε πλατό τη στιγμή που θα το παραγγείλεις. Ναι, ψήνεται όταν το παραγγείλεις και όχι πριν! Σερβίρεται σε αραβική πίτα ή τσιαπάτα φτιαγμένη στο χέρι που σε συνδυασμό με τις υπέροχες σος του Σαββίκου (διαφορετικές σε κάθε πρόταση) εκτοξεύουν τη γεύση και κάνουν το γυρλού μοναδικό.

Γυρλού.jpg
Γυρλού

Διαφορά κάνουν και τα burgers από 100% μοσχάρι που ψήνονται στα κάρβουνα τη στιγμή που τα παραγγέλνεις, διατηρώντας έτσι τη φρεσκάδα τους. Σερβίρονται σε ένα μοναδικά αφράτο ψωμάκι brioche και θα τα βρεις σε διάφορους γευστικούς συνδυασμούς τους οποίους θα λατρέψεις. Σε μία μπουκιά μπορείς να γευτείς το κάθε συστατικό, από το λευκό μανιτάρι και την truffle mayo στο Truffler Burger, το εκλεκτό καπνιστό τυρί και το ξεροψημένο μπέικον στο Cheesy Melt, μέχρι και τα καραμελωμένα κρεμμύδια στο αγαπημένο Double Hundred.

Burgers.jpg
Burgers

Και για να ξέρεις πώς ξεκίνησαν όλα.

Το σουβλάκι –η απαρχή του παππού Σαββίκου
Ήταν το 1947 όταν ο παππούς της οικογένειας με το καροτσάκι του έβγαινε στους δρόμους και τις γειτονιές της Θεσσαλονίκης για να συστήσει στον κόσμο το περίφημο σουβλάκι του. Οι συνεχιστές της παράδοσης, ακολουθούν βήμα βήμα τα λόγια του παππού Σαββίκου: «Οδηγήστε παιδιά μου το καροτσάκι μου σε κάθε γειτονιά της Ελλάδας και στο ταξίδι αυτό μην ξεχνάτε ποτέ, να προσφέρετε στους πελάτες σας ό,τι ταΐζετε τα δικά σας παιδιά».

Σουβλάκι.jpg
Σουβλάκι

Την επόμενη φορά που θα πεινάσεις, ξέρεις τι θα κάνεις… Σαββίκος. Το κατάστημα στην Έγκωμη είναι ειδικά διαμορφωμένο για φίλους, οικογένειες, ακόμη και για ραντεβού.

Και αν δεν θες να βγεις από το σπίτι γιατί αποφάσισες πως απόψε θα δεις Netflix, θα βρεις τον Σαββίκο σε Foody και Wolt.

(22276276) Ευριπίδου 25, Έγκωμη, Λευκωσία.
Ώρες λειτουργίας: Δ-Κ 12.00-23.00.
Facebook: Σαββίκος Cyprus
Instagram: savvikos_cy

katastima.jpg

katastima 2.jpg

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close