Δημοσιεύτηκε στις 24 Νοεμβρίου 2023
Η Zivana LOEL, το αγαπημένο κυπριακό απόσταγμα που έχει κατακτήσει τις καρδιές των καταναλωτών, πρωτοπορεί για ακόμη μία φορά και ανακοινώνει με υπερηφάνεια την κυκλοφορία νέων συλλεκτικών φιαλών σε συνεργασία με τον σπουδαίο, Κύπριο χαράκτη Χαμπή Τσαγγάρη. Η σειρά αυτή αποτελεί μία εξύμνηση προς τη χαρακτική τέχνη και την κυπριακή κουλτούρα και παράδοση και καταφέρνει να συνδυάσει την εξαιρετική ποιότητα του αποστάγματος με τις πανέμορφες δημιουργίες του καλλιτέχνη. Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Δημοτικό Μουσείο Χαρακτικής Χαμπή την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά η συλλεκτική συλλογή.

Η σειρά από τις τρεις νέες πρωτότυπες φιάλες και οι οποίες θα κυκλοφορήσουν σταδιακά από τον Οκτώβριο έως και τον Δεκέμβριο με ένα διαφορετικό έργο χαρακτικής ανά μήνα, αποτελούν μια ανεπανάληπτη συλλογή αφιερωμένη στην τέχνη του Χαμπή Τσαγγάρη. Κάθε μπουκάλι θα φέρει και μία εκτύπωση από τα έργα του καλλιτέχνη πάνω σε γυαλί, καθιστώντας τις φιάλες ως μοναδικά κομμάτια τέχνης που αξίζει να συλλεγούν. Θα κυκλοφορήσουν μόνο 4000 φιάλες για κάθε σχέδιο.

Ο Χαμπής Τσαγγάρης γνωστός για την πλούσια και μεστή προσφορά του στον κυπριακό πολιτισμό και την τέχνη, θα παρουσιάσει μέσα από τις νέες συλλεκτικές φιάλες Zivana LOEL μέρος από το έργο του «Κάρτες (κοχύλια) της Θάλασσας», όπου αποτυπώνει τον ίδιο τον καλλιτέχνη μέσα από σύμβολα όπως ο ήλιος, η θάλασσα, τα κοχύλια κ.ά. Μέσα από την τέχνη της χαρακτικής, ο Χαμπής Τσαγγάρης μαζί με την oμάδα του, έχουν διαφυλάξει αποτελεσματικά αυτό το ανεκτίμητο κομμάτι της άυλης κληρονομιάς της Κύπρου. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Europa Nostra έχουν βραβεύσει τον Χαμπή Τσαγγάρη για τα αξιοσημείωτα επιτεύγματά του σχετικά με την ενίσχυση των συνδέσεων και της κατανόησης μεταξύ των κοινοτήτων και των πολιτισμών στη διαχρονική Κύπρο, με το Βραβείο «Πολιτιστικής Κληρονομίας #European Heritage Award / Europa Nostra Award 2023».
Κάθε συλλεκτικό μπουκάλι της συλλογής, φτιαγμένο από τα πιο εκλεκτά αποστάγματα, θα πωλείται σε ειδική συσκευασία τύπου κορνίζα, καθιστώντας την το ιδανικό δώρο για αγαπημένα πρόσωπα αλλά και μια εναλλακτική επιλογή διακόσμησης για το σπίτι σας. Η συλλεκτική αυτή σειρά θα αποτελέσει το ποτό σε κάθε γιορτινό τραπέζι, σε κάθε όμορφη στιγμή.

Η Zivana LOEL, γνωστή για την αυθεντικότητα και τη δέσμευσή της στην ποιότητα, έχει δικαίως καταξιωθεί από το 1996 ως εθνικό προϊόν αγαπημένο από Κύπριους αλλά ταυτόχρονα και ως πρεσβευτής της Κύπρου στο εξωτερικό. Η περιορισμένη σειρά με το έργο του Χαμπή Τσαγγάρη αποτελεί ακόμη ένα βήμα προς την προώθηση της τέχνης, του πολιτισμού και της παράδοσης της Κύπρου.
Οι νέες συλλεκτικές φιάλες με το έργο του Χαμπή Τσαγγάρη είναι διαθέσιμες από τον Οκτώβριο σε όλες τις υπεραγορές και κάβες.
Σχετικά
Roe + Bone: Στιλάτη διεθνής κουζίνα και πιάτα που θυμάσαι για καιρό
Στο άκρως εντυπωσιακό εστιατόριο της Λεμεσού κρατάνε τον πήχη ψηλά, η λίστα κρασιών είναι καλοστημένη και η εξυπηρέτηση επαγγελματική και ειλικρινά φιλική
Το Pinolo παρουσιάζει το νέο limited – edition «Pasta Week Menu»
Μια ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία με πέντε αυθεντικές ιταλικές προτάσεις
Η Λευκωσία δίνει ραντεβού για μεσημεριανό στο ĒTHIMO
Από παραδοσιακά μαγειρευτά μέχρι εκλεκτές κοπές κρέατος και ψάρια ημέρας, το ĒTHIMO δίνει τη δική του γευστική πρόταση για lunch break
Sannae: Η νέα άφιξη που βάζει φωτιά στη γαστρονομική σκηνή της Λευκωσίας
Με λατινοαμερικάνικη αφετηρία, ιαπωνικές τεχνικές και προσωπικότητα που ξεχωρίζει, το εστιατόριο της πρωτεύουσας διεκδικεί τη δική σου ψήφο στην κατηγορία Νέα Άφιξη των Cyprus Eating Awards 2026.
Φθινόπωρο στο χωριό: 25 ταβέρνες για εκδρομές που καταλήγουν σε καλό τραπέζι
Μεζέδες, σπιτικά μαγειρευτά και κυριακάτικες σούβλες μάς δίνουν την αφορμή να αφήσουμε την πόλη και να πάρουμε τον δρόμο για την κυπριακή ύπαιθρο.
Δημοφιλές ταβερνάκι στο βουνό επαναλειτουργεί υπό νέα διεύθυνση
Το εστιατόριο ανοίγει ξανά την Κυριακή 1η Νοεμβρίου, επαναφέροντας ένα αγαπημένο σημείο συνάντησης στην καθημερινότητα του χωριού.
Στο Pinolo, το Pasta Day γίνεται Pasta Week… Σε μια εβδομάδα αφιερωμένη στην τέχνη των ζυμαρικών
Μια αφορμή για να ανακαλύψουμε ξανά τα ζυμαρικά, μέσα από διαφορετικές γεύσεις και συνδυασμούς
Η Νέα Υόρκη έρχεται για ένα βράδυ στη Λευκωσία!
Mία βραδιά με NYC vibes, καλό φαγητό, ποτά και μουσική.
Επιστρέφοντας στο Musa, το γαστρονομικό "σπίτι" του Αθηναγόρα Κωστάκου στη Λεμεσό
Ξαναδοκιμάσαμε το μενού του Έλληνα σεφ στο εστιατόριο της Λεμεσού και αυτές είναι οι εντυπώσεις μας
Έξι εμβληματικά ελληνικά κρασιά σε ένα ξεχωριστό Wine Masterclass στη Λευκωσία
Το RESERVA 52 LOUNGE μάς προσκαλεί σε ένα Wine Masterclass αφιερωμένο στους θρύλους του ελληνικού αμπελώνα
Ο Jeffrey Hoffens επιστρέφει στη Λεμεσό, με live ψήσιμο στη φωτιά και paella
Ένα ακόμη live cooking experience αφιερωμένο στους λάτρεις του καλού κρέατος και της μαγειρικής στη φωτιά
Αυτό είναι το Franchisee of the Year 2026: Μια ιστορική διεθνής διάκριση για την Κύπρο
Τα wagamama Κύπρου στην κορυφή!